Vau! Näin teet Sikke Sumarin nokkospestoa

Vau! Näin teet Sikke Sumarin nokkospestoa
Sikke Sumari: Näin toimin, jos en pidä saamastani ruuasta!

Kokkilegenda ohjaa ihmisiä hyödyntämään pihan pisteliäät kasvit.

Mainos
Mainos päättyy

Tehokkaana kodin ja puutarhan supernaisena tunnettu keittokirjailija Sikke Sumari, 72, esittelee usein sosiaalisessa mediassa uniikkeja reseptejään.

Uutena herkkuna Sikke jakoi Instagramissaan NamiNamaste-keittokirjastaan kesäiltoihin sopivan reseptin, nokkosista tehdyn pestokastikkeen.

Vau! Näin Sikke Sumarin saunahanke edistyy

Nokkoset ovat maukas ja edullinen lisä useaan helppoon reseptiin; niitä voi poimia ihan omalta pihaltaan. Esimerkiksi nokkoskeiton tekoon ei montaa euroa kulu.

Mainos
Mainos päättyy

Sama pätee nokkospestoon; muutama herkkä mauste tekee pestosta uniikin makuista ja hyvä sekoitus suutuntumasta pehmeän.

Siken jakama resepti löytyy NamiNamaste-keittokirjan sivulta 188. MasterChef-ohjelmastakin tuttu kaunotar jakoi ohjeet kastikkeeseen Instagram-tilillään. 

- 1 l nokkosen lehtiä 

-1 dl manteleita tai pinjansiemeniä tai 50/50 molempia 

- 2 valkosipulinkynttä 1-2 dl mietoa neitseellistä oliiviöljyä (tai auringonkukkaöljyä)

-1 dl raastettua parmesaania, 1/2 dl ,raastettua pecorinoa ,1/2 tl peperoncino chiliä (jos pidät poltteesta) 

Mainos
Mainos päättyy

Sikke Sumari täytti vuosia - avautuu horoskoopistaan

Lisävinkkinä kokkailuun Sikke ohjaa korvaamaan harvinaisemman pecorino-juuston tavallisella parmesaanilla, mikäli siiltä tuntuu. Nopeasti toteutettavan reseptin kokkausohjeet vaativat tekemiseensä vain blenderin, jolla ainekset voi soseuttaa keskenään. 

- Ryöppää nokkoset runsaassa vedessä nopeasti. Laske lehdet siivilässä kiehuvaan veteen, laske hitaasti kymmeneen, nosta pois ja siirrä samantien kylmän veden alle. Puristele vesi pois. Siirrä kaikki ainekset blenderiin ja pyöräytä sopivan karheaksi pestoksi. Lisää öljyä sen mukaan, miten tanakkaa pestoa haluat. Lisää peperoncino, jos haluat muistuman nokkosen poltteesta vielä pestossakin🌶️.

Sikke Sumarin yllättävä hetki ulkomailla - pikkuhousutkin läpimärät

Sikke tosiaankin tietää hyvän ruuan päälle; kokilla on pitkä historia niin ravintola-alalta kuin kokkiohjelmienkin juontamisesta. Sikke valmistui kokiksi 66-vuotiaana ravintolakoulu Perhosta.

Mainos
Mainos päättyy
Ladataan