Vau! Näin teet Sikke Sumarin nokkospestoa

Kokkilegenda ohjaa ihmisiä hyödyntämään pihan pisteliäät kasvit.
Tehokkaana kodin ja puutarhan supernaisena tunnettu keittokirjailija Sikke Sumari, 72, esittelee usein sosiaalisessa mediassa uniikkeja reseptejään.
Uutena herkkuna Sikke jakoi Instagramissaan NamiNamaste-keittokirjastaan kesäiltoihin sopivan reseptin, nokkosista tehdyn pestokastikkeen.
Vau! Näin Sikke Sumarin saunahanke edistyy
Nokkoset ovat maukas ja edullinen lisä useaan helppoon reseptiin; niitä voi poimia ihan omalta pihaltaan. Esimerkiksi nokkoskeiton tekoon ei montaa euroa kulu.
Sama pätee nokkospestoon; muutama herkkä mauste tekee pestosta uniikin makuista ja hyvä sekoitus suutuntumasta pehmeän.
Siken jakama resepti löytyy NamiNamaste-keittokirjan sivulta 188. MasterChef-ohjelmastakin tuttu kaunotar jakoi ohjeet kastikkeeseen Instagram-tilillään.
- 1 l nokkosen lehtiä
-1 dl manteleita tai pinjansiemeniä tai 50/50 molempia
- 2 valkosipulinkynttä 1-2 dl mietoa neitseellistä oliiviöljyä (tai auringonkukkaöljyä)
-1 dl raastettua parmesaania, 1/2 dl ,raastettua pecorinoa ,1/2 tl peperoncino chiliä (jos pidät poltteesta)
Sikke Sumari täytti vuosia - avautuu horoskoopistaan
Lisävinkkinä kokkailuun Sikke ohjaa korvaamaan harvinaisemman pecorino-juuston tavallisella parmesaanilla, mikäli siiltä tuntuu. Nopeasti toteutettavan reseptin kokkausohjeet vaativat tekemiseensä vain blenderin, jolla ainekset voi soseuttaa keskenään.
- Ryöppää nokkoset runsaassa vedessä nopeasti.
Laske lehdet siivilässä kiehuvaan veteen, laske
hitaasti kymmeneen, nosta pois ja siirrä samantien kylmän veden alle.
Puristele vesi pois. Siirrä kaikki ainekset blenderiin ja pyöräytä
sopivan karheaksi pestoksi. Lisää öljyä sen mukaan, miten tanakkaa pestoa
haluat. Lisää peperoncino, jos haluat muistuman nokkosen
poltteesta vielä pestossakin🌶️.
Sikke Sumarin yllättävä hetki ulkomailla - pikkuhousutkin läpimärät
Sikke tosiaankin tietää hyvän ruuan päälle; kokilla on pitkä historia niin ravintola-alalta kuin kokkiohjelmienkin juontamisesta. Sikke valmistui kokiksi 66-vuotiaana ravintolakoulu Perhosta.