fbq
Diili 2022

Uudet Diili-kilpailijat paljastettiin: mukana ex-kiekkoiljan kihlattu, julkkiskokki ja ex-ammattilaisnyrkkeilijä

Diili-bisnesreality tekee paluun. Uuden kauden kilpailijat julkistettiin tänään maanantaina (21.2.).

Jaajo Linnonmaa etsii yritysryppäänsä jatkoksi uutta yritysideaa ja sen vetäjää.

Tälläkin kaudella Jaajon rinnalla johtoryhmässä istuvat tuttuun tapaan yrittäjä ja enkelisijoittaja Noora Fagerström sekä brändistrategi, luova johtaja ja Macwellin toinen perustaja Toni Lähde.
 
Tämän kauden voittaja saa omalle yritysidealleen 20 000 euron starttirahan ja mahdollisuuden saada Jaajo yhtiökumppanikseen. Ohjelman voittajalle ei siis ole jaossa valmista työpaikkaa.

Uudet Diili-kilpailijat ovat: PR- ja vaikuttajamarkkinoinnin asiantuntija Clarissa Hedman, hallintotieteiden opiskelija Veera Rosendahl, hyvinvointialan yrittäjä Svante Spiik, yrittäjä Isabell Frondén, Head of Product Dora Palmroos, hankintapäällikkö Jarno Hatakka, siivousalan yrittäjä Jenni Parpala, yrittäjä ja Lapinjärven ex-kunnanjohtaja Tiina Heikka, yrittäjä Henri Kurttila, energia-alan konsultti Jami Haajanen, ravintola- ja tapahtuma-alan yrittäjä Mikko Vehmas, yrittäjä Sirly Ylläsjärvi, tapahtuma-alan yrittäjä Axel Jäntti ja myyntialan yrittäjä Vili Rautio.

Ohjelma alkaa Nelosella ja Ruudussa torstaina 31.3.

Diili Clarissa Hedman

PR- ja vaikuttajamarkkinoinnin asiantuntija, Helsinki

- Mä oon vaarallinen kilpailija, koska mä oon päättäväinen ja periksi antamaton, että mä en kyllä anna periksi.

Urheilullinen ja rempseä Clarissa työskentelee viestintä-ja PR-toimistossa vaikuttajamarkkinoinnin parissa. Espoon Haukilahdessa syntynyt nainen asuu nykyään kihlattunsa, ex-jääkiekkoilija Eetu Pöystin kanssa Helsingin Kalliossa.

Hymyileväinen Clarissa on valmistunut ammattikorkeakoulusta vestonomiksi (AMK). Tämä monitaituri harrastaa aktiivisesti sekä tennistä että padelia, haaveillen padel-otteluista kilpatasolla. Mallin hommiakin tehnyt eläinrakas Clarissa on supersosiaalinen ja reipas verkostoituja, jolta ei puutu ideoita tai vauhtia!

Diili Veera Rosendahl

Hallintotieteiden opiskelija, Vaasa

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Mä kyllä kuuntelen muita, mutta sit jos mulla on joku oma idea, mä pusken sen läpi ja sanon, et tää on se paras”

Veera on kotoisin Loimaalta ja hän kuuluu tämän Diili-kauden nuorempaan polveen. Herttainen Veera opiskelee Vaasan yliopistossa hallintotieteitä, pääaineenaan julkisoikeus. Veera on oikea “Neiti Näpsä”, jota yrittäjätaustaiset vanhemmat ovat kannustaneet Diiliin jo pienestä pitäen. Veera harrastaa monipuolisesti liikuntaa ja kirjoittaa runoja. Hän kuvailee itseään positiiviseksi ja energiseksi ihmiseksi, joka tekee kaiken niin täysillä kuin mahdollista.

Diili Svante Spiik

Hyvinvointialan yrittäjä, Turku

- Viime vuonna mä tein konkurssin ja jouduin käsittelemään aika paljon vaikeita asioita, mut nyt mä haluun tulla seisomaan selkä suorassa, et se konkurssi ei oo niin paha asia.

Kaarinassa syntynyt Svante ei ehkä ole se kaikista supliikein Diili-kilpailija, mutta hän on sitäkin tyylikkäämpi. Turussa asustava Svante on monipuolinen hyvinvointiyrittäjä. Hän pyöritti Pauligin Kulman kahvilaliiketoimintaa oman yrityksensä kautta Helsingissä, kunnes koronavuosi vei hän oman rakkaan liiketoiminnan konkurssiin ja Paulig Kulmaan tuli uusi kahvilayrittäjä. 

Reippaalla ja itsestään huolehtivalla Svantella on runsaasti kokemusta useiden hyvinvointikonseptien toteuttamisesta.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Hänellä on ollut myös yritystensä ansiosta paljon alaisia ja häntä voisikin kutsua hyvinvointialan visionääriksi. Konkurssin kokenut Svante haluaa toimia esimerkkinä muille yrittäjille ja näyttää, että rankoistakin kokemuksista selviää ja pohjalta on mahdollista nousta feenikslinnun lailla takaisin toimintaan. Tämä idearikas turkulainen ei tosiaankaan jää tuleen makaamaan!

Diili Isabell Fronden

Yrittäjä, Helsinki

- Mä oon todella kunnianhimoinen. Sanotaanko näin, että jos pitää luonnehtia mua kilpailijana, mä oon hiipivä valkoinen tiikeri.

Nuorena Suomeen kotiutunut Isabell on syntynyt Songkhlassa, Thaimaassa. Helsinkiläinen Isabell on koulutukseltaan taloushallinnon merkonomi ja lisäksi hän on opiskellut sekä yrittäjyyttä että kiinteistöalaa. Todella kilpailuhenkinen Isabell ei tullut Diiliin hakemaan uusia ystäviä. Hän on luonteeltaan suorasukainen ja hän harvoin näkee omassa toiminnassaan mitään parannettavaa. Yrittäjänä toimiva Isabell on neljän lapsen äiti, jonka arki onkin melkoisen kiireistä.

Diili DOra Palmroos

Head of Product, Helsinki

- Mä oon aika vauhdikas persoona ja sillon kun se ajatus lähtee laukkaamaan ja intohimo valtaa, niin sit mennään ja kovaa! Siinä kohtaa muiden kannattaa laittaa turvavyöt kiinni.

Helsingin Punavuoressa asuva, sympaattinen ja vauhdikas säheltäjä Dora on sosiaalisen median moniosaaja. Hän on valmistunut Turun kauppakorkeakoulusta kauppatieteiden maisteriksi, pääaineenaan markkinointi. Dora toimii yrittäjänä ja tuottaa aktiivisesti YouTube-videoita. Doran lempinimi on “Dora the Explorer”, sillä hän on sosiaalisessa mediassa tunnettu maailmanmatkaaja.

Myös Doran puoliso Joey Palmroos on someammattilainen ja videokuvaaja. Dora ja Joey odottavat parhaillaan esikoistaan. Dora julkaisee joka viikko uuden videon YouTubeen, jossa hänen kanavallaan on 10 000 tilaajaa. Instagramissa Doran tilillä on jo 20 000 seuraajaa. Kilpaurheilutausta vahvistaa Doran voitontahtoa ja omien sanojensa mukaan hän on susi lampaan vaatteissa.

Diili Jarno Hatakka

Hankintapäällikkö, Loppi

- Kyllä mä oon aika monessa asiassa hyvä, että mut täytyy voittaa niin sanotusti kokonaisvaltaisesti. Jos mulle tulee puukkoo selkään, niin kosto on kauhee.

Lopella asusteleva Jarno on tämän kauden vanhin Diili-kilpailija. Jarno on koulutukseltaan insinööri (YAMK) ja ammatillinen opettaja. Lisäksi hän pyörittää omaa yritystä ja toimii juontajana. Jarno onkin mieletön sanaseppo, jolta löytyy naseva kommentti tilanteessa kuin tilanteessa. Häneltä löytyy myös taustaa niin politiikan maailmasta, kuin motocrossinkin parista. Omien sanojensa mukaan Jarno ei voi sietää tyhmyyttä ja pystyy muuttamaan jopa roskan kullaksi.

Jenni Parpala

Siivousalan yrittäjä, Vaasa

- Mun tyttö sanoi kerran, kun tulin töistä kotiin, että “sä haiset pahalta”. Mä sanoin hänelle, että “paskassa haisee aina raha”. Siellä missä on likaista ja töhnäistä, sinne kannattaa mennä. Tässä todellakin haisee raha.

Jenni Parpala on supliikki ja täpäkkä pohjoisen nainen. Voimakastahtoinen ja suorasanainen Jenni ei säästele sanojaan ja hän nostaa heti kissan pöydälle, jos kokee siihen aihetta. Jenni on syntynyt Rovaniemellä ja asunut Saariselällä, mutta on viihtynyt jo pitkään nykyisessä kotikaupungissaan Vaasassa. Hän on sanavalmis pesula- ja siivousalan yrittäjä, työllistäen 20 alaista. Jenniä kiinnostaa ison maailman meininki. Hän toimii Nuorten yrittäjien puheenjohtajana ja tietää asiasta kuin asiasta lähes kaiken.

Diili Tiina Heikka

Yrittäjä, Lapinjärven ex-kunnanjohtaja, Lapinjärvi

- Halusin tulla näyttämään, et julkisella sektorillakin on hyviä johtajia ja me ei olla kaikki mitään harmaita varpusia. Mussa on enemmän kuin ripaus kylähulluutta, ja se on varmaan tullut ihan verenperintönä.”

Tiina Heikka on rempseä nainen, joka toiminut muun muassa Lapinjärven kunnanjohtajana. Yrittäjä ja hallintotieteiden maisteri Tiina on oikea monitaituri, sillä hän on toiminut kunnanjohtajuuden lisäksi myös draamaohjaajana, visuaalisena markkinoijana ja opiskellut tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon. Lisäksi hänellä on realiteettiterapian sertifikaatti. Tiina on hauska nainen, joka ei helposti jää nuorempien jalkoihin!

Diili Henri kurttila

Yrittäjä, Helsinki (kotoisin Oulusta)

- Tykkään enemmän johtaa, kuin olla suorittavaa tekevää porrasta.

Alun perin Oulusta kotoisin oleva “myyntimies Makkonen” eli Henri Kurttila ei ole opiskellut peruskoulun jälkeen, mutta on sitäkin kunnianhimoisempi. Henrillä ei lopu puhelinnumerot kesken, kun tarvitaan yhteistyökumppania tai sponsoria. Henri on päässyt isoihin perheyrityksen saappaisiin jo nuorena ja hän vetää parhaillaan yhtä Suomen suurimmista työvaateyrityksistä. Henrin identiteetti on vahvasti oululainen, vaikka nykyään hän asuukin työnsä vuoksi Helsingissä.

Henri on luonteeltaan superhauska, värikäs ja aktiivinen pohjoisen mies, joka haluaa saada muut viihtymään. Tämä työvaatebisneksen edelläkävijä ei ole mikään taulukkovelho tai pilkunviilaaja, sillä omien sanojensa mukaan Henri vihaa exceleitä ja yksityiskohtiin takertumista.

Henri on myös ex-ammattilaisnyrkkeilijä. 

Diili Jami Haajanen

Energia-alan konsultti, Espoo

- Pikkuhiljaa ruvetaan tiputtelee vastustajia pelistä pois, kunnes mä seison siellä finaalissa jonkun tosi hyvän tyypin kanssa, ja sit mä kaadan lopulta senkin.

Tämä espoolainen ilopilleri ja hyväntekijä Jami Haajanen on koulutukseltaan merkonomi. Heijastinmiehenä tunnettu Jami on valittu Espoon kaupungin, Espoon nuorkauppakamarin ja Länsiväylän järjestämässä äänestyksessä positiivisimmaksi espoolaiseksi 2018. Jami on liikemies, joka on tehnyt hyväntekeväisyyttä heijastinkampanjalla, jossa jaettiin heijastimia kouluikäisille lapsille. Sanavalmis Jami rakastaa risteilyjä ja vapaa-ajallaan hän harrastaa mm. salibandya ja jalkapalloa.

Diili Mikko Vehmas

Ravintola- ja tapahtuma-alan yrittäjä, Helsinki

- Mä saatan olla vähän liian suorapuheinen. Mä en siedä jankkaamista, enkä mä siedä typeriä ihmisiä. Mä en tarvii enää uusia kavereita.

Vantaalla syntynyt, mutta nykyisin Helsingin Tapanilassa asuva Mikko Vehmas on ravintola-ja tapahtuma-alan yrittäjä, joka pyörittää omia Majava-baareja sekä Helsingissä että Tampereella. Legendaarinen Kallion Pub Sirdie Helsingissä kuuluu myös Mikon ravintoloihin. Tämä herra on vetovastuussa myös Suvilahden Tiivistämön anniskelusta, ja yhdessä kumppaninsa Mikko Hultmanin kanssa he vastaavat myös erilaisista Suvilahden tapahtumista. Mikko on musiikki- ja tapahtuma-alan monitaituri ja sanavalmis rokkikukko. Mikko tietää kapakoiden ja tapahtumien pyörittämisestä lähes kaiken!

Diili Sirly Ylläsjärvi

Yrittäjä, Ylläs

- Jos joku sanoo, että sillä voitolla ei ole väliä, kun tulee tänne kisaan, että katotaan nyt, niin se on väärässä paikassa. Kyllä tänne pitää tulla voittamaan.

”Vanha mies kaivoi housuistaan jötkäleensä esiin ja kysyi, maistuisiko” – Kokkikaunotar Sirly Ylläsjärvi saa täysin tuntemattomilta härskejä viestejä: ”Minut halutaan sänkyyn”

Diili Axel Jäntti

Sirly on syntynyt Viron Tõrvassa, viettänyt lapsuutensa Urjalassa ja nykyään hän asuu Ylläsjärven rannalla puolisonsa kanssa. Lapin upeissa maisemissa pohjoisen uranainen pyörittää Aurora Estate boutique -hotellia, yhdessä yhtiökumppaninsa Heidi Seikkulan kanssa. Yrittäjähenkisellä Lapin likalla ja tosi-tv-konkari Sirlyllä on suvereeni supliikki ja hänen mottonsa kuuluu: “You need to risk it to get the biscuit”. Sirly on luonteeltaan hyvin kilpailuhenkinen ja hän onkin osallistunut jopa kahdesti MasterChef Suomi -ohjelmaan sekä ollut mukana kisailemassa Kokkisota-ohjelmassa.

Tapahtuma-alan yrittäjä, Helsinki

- Mä voitan ehkä sen takia, että mulla on pirun hyvät suhteet. Mulla on muutama hyvä ässä hihassa.

Diili Vili Rautio

Axel Jäntti on supliikki helsinkiläinen herrasmies, joka on vuosien ajan toiminut tapahtuma-alalla ja yöelämän parissa, kuten esimerkiksi abiristeilyjen toteutuksissa. Axel opiskeli kauppatieteiden kandiksi Tallinnassa. Siellä hänet tunnetaan supersuositun opiskelijatapahtuma Tallinnan Appron luojana. Tapahtuma onkin ollut loppuunmyyty vuosi toisensa perään. Tämä nuori bisnesmies omistaa huikeat neljä yritystä ja onkin liiketoimissaan uskottava. Omien sanojensa mukaan hänen tapahtumansa on yltänyt myös kävijäennätykseen Helsingin Kaivohuoneella. Axel on kova puhumaan ja vaikka puhe on joskus pelkkää sanahelinää, hän on kova tsemppari muille, eikä lentäviä lauseita miehen katalogista puutu!

Myyntialan yrittäjä, Mikkeli

- Kyllä mä tuun tekee aina enemmän duunia kuin kukaan muu samassa huoneessa. Suurin unelma on se, että mulla on jossain vaiheessa Puumalan sataman suurin vene.

Mikkelistä kotoisin oleva Vili Rautio on uusimman Diili-kauden nuorin kilpailija. Nuoresta iästään huolimatta Vili on jo ehtinyt perustaa perheen yhdessä vaimonsa kanssa, ja esikoinen on alle vuoden ikäinen. Vili on opiskellut liiketalouden perustutkinnon ja työskentelee nykyään vakuutusmyyjänä. Tämä herra on todellinen standup -koomikko, joka osaa hämmentää ja heittää läppää vaikeassakin tilanteessa. Vilin sanoin “Mulla on etuna se, että mä en ainakaan tuu kuolee vanhuuteen tän skaban aikana”.

Juttua korjattu 21.2. klo 16.06. Täsmennetty Svanten tietoja.