fbq
Kotimaa
13.06.2021 16:29
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: All Over Press, Instagram ja Twitter
Jalkapallon EM
Uskomattomia kisapäivityksiä! Näin suomalaiset julkkikset kannustavat Huuhkajia ja pelikentällä elvytettyä tanskalaispelaajaa
Kotimaa
13.06.2021 16:29
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: All Over Press, Instagram ja Twitter

Huuhkajien historiallinen taival alkoi eilen lauantaina (12.6.) uskomattoman hienosti, kun Suomi voitti Tanskan jalkapallon EM-kisoissa lukemin 1-0. Ottelun aikana nähtiin kuitenkin järkyttävä tilanne, kun Tanskan tähtipelaaja Christian Eriksen sai vakavan sairauskohtauksen. Pelikentällä tapahtuneen elvytyksen jälkeen peli päätettiin kuitenkin pelata loppuun, ja Suomen voittomaalin puski verkkoon Joel Pohjanpalo kuudenkymmenen peliminuutin jälkeen.

Myös suomalaiset julkkikset ovat virittäytyneet EM-kisatunnelmaan, ja moni onkin päivittänyt Instagram-tililleen tsemppikannustuksia ja jalkapallopäivityksiä.

Sipe Santapukki

- Pelipaidan värillä ei ole väliä, tänään ollaan kaikki Huuhkajia, Sipe kirjoitti ennen historiallista avausottelua.

Joel Harkimo

- Mä oon niin ylpeä huuhkajista! Tää on niin älyttömän siistiä! Joel fiilisteli.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jolle (@joelharkimo)

Janni Hussi

Joel Harkimon puoliso Janni Hussi seurasi ottelua myös tiiviisti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Janni Hussi (@jannihussi)

Tero Tiittanen

- Kävi miten kävi, illalla nautitaan! P.S. Saatan myös vähän tirauttaa. Ei voi tietää, näyttelijä mietti.

Esko Eerikäinen

- Tänään on ISO PÄIVÄ, Esko fiilisteli Victoria-tyttärensä kanssa.

Nina Mikkonen

Nina Mikkonen seurasi tiiviisti peliä, ja osoitti myötätuntoa sairauskohtauksen saaneelle tanskalaispelaajalle. Jalkapallopäivityksiä Nina jakoi neljä kappaletta illan aikana.

Jaajo Linnonmaa

- Kisahuuma nousee ja ainakin mä oon ihan täpinöissäni. Mulle toimitettiin juuri huutamani kapteeni Tim Sparvin paita huuhkajien nimmareilla, Jaajo iloitsi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jaajo Linnonmaa (@pelaaja2)

Hans Välimäki

- Loistava voitto dramaattisessa matsissa! Silti toivon sydämeni pohjasta, että Tanskan Christian Eriksen toipuu ja voi hyvin! Hans Välimäki kirjoitti ja julkaisi kuvan Suomen joukkueen sankareista.

Mikko Leppilampi

Juontaja ei löytänyt sanoja ottelun jälkeen, joten mies tyytyi kirjoittamaan otoksen yhteyteen "sanaton". Kuvassa näkyy Joel Pohjanpalo, joka juhlii Suomen voittomaalia nostamalla käden pystyyn. Eleen on tulkittu olevan kunnianosoitus tanskalaispelaajalle ja muistutus siitä, että jalkapallo on lopulta vain urheilua. Villejä voittomaalituuletuksia ei kentällä nähty.

 

Aki Linnanahde

- Monet itkut on tänään itketty. Ensin liikutti aamulla julkaistu video Huuhkajien historiallisesta avauspelistä, sitten liikutti kansallislaulu ja vähän myöhemmin kaikkein syvimmin liikutti Eriksen, juontaja avautuu ja julkaisi kuvan Eriksenistä.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aki Linnanahde (@linnanahde)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aki Linnanahde (@linnanahde)

Kirje Tanskasta

Instagram-kuvapalvelun lisäksi ottelun tapahtumia on kommentoitu laajasti muissa sosiaalisen median kanavissa, kuten Twitterissä. Päivityksiä asian tiimoilta ovat julkaisseet muun muassa Sauli Niinistö, Mikael Jungner ja Sanna Marin.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen julkaisi Tanskan puolustusministeri Trine Bramsenilta saamansa kirjeen omalla some-kanavallaan. Viestissä Trine kiittää suomalaisia heidän sympaattisesta käytöksestä pelin aikana.

- Ajatuksemme ovat nyt Christian Eriksenin ja hänen perheensä luona noiden eilisten pelottavien minuuttien takia. Suomalaisten pelaajien ja kannattajien käytös oli lohduttavaa ja sydäntä lämmittävää, viestissä lukee.

Lue myös: Presidentti Sauli Niinistö hehkutti Huuhkajia - vitsaili rempseästi EM-kisoihin suuntaaville futistähdille: "Mukana niin kauan kuin henki pihisee!"