fbq
Kotimaa
15.09.2021 19:28
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Timo Korhonen
Laura Birn.
Uskomattoman upea Laura Birn hehkui läpikuultavassa luomuksessaan – pamautti painavan puheenvuoron Jussi-gaalassa: ”Vailla minkäänlaista logiikkaa!”
Kotimaa
15.09.2021 19:28
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Timo Korhonen

Koronapandemian vuoksi syksyyn siirrettyä vuotuista Jussi-gaalaa juhlitaan parhaillaan Vantaan Airport Studiosilla. Pramean gaalaillan odotetuimpiin hetkiin lukeutuu perinteisesti parhaan nais- ja miespääosan Jussi-pystien kohtalo.

Zaida Bergrothin ohjaamaa Tovea on ennustettu illan suurimmaksi palkintorohmuksi. Ylistetty draamaelokuva onkin ehdolla peräti 10 Jussin saajaksi. Alma Pöysti tekee filmatisoinnissa niin pysäyttävän pääroolin, että jotkut pitävät hänen voittoaan selviönä.

Lue myös: Onko tässä Jussi-gaalan seksikkäin asu? Säteilevä Anu Sinisalo, 55, räjäytti potin punaisella matolla – kaula-aukko lähes napaan asti: ”Kannan tätä ylpeydellä!”

Ainakaan näyttelijäkollega Laura Birn, 40, ei vaikuta luottavan omiin mahdollisuuksiinsa. Hän on ehdolla parhaan naispääosan Jussista elokuvasta Viimeiset.

– Ei taida tänään tulla voittoa! Olen melko varma, ettei voittoa tule, mutta on sitäkin ihanampaa olla täällä tänään juhlimassa. On niin kiva nähdä ystäviä ja kollegoita pitkän hiljaisuuden jälkeen, Laura tuumii Seiskalle.

Laura Birn on Jussi-gaalassa ehdolla parhaasta naispääosasta elokuvasta Viimeiset.
Laura Birn on Jussi-gaalassa ehdolla parhaasta naispääosasta elokuvasta Viimeiset.

Painava puheenvuoro

Juhlaan onkin aihetta, sillä Laura sanoo olevansa jo kurkkuaan myöten koronakurimusta.

– Tämä koko pandemia-aika on ollut tietenkin vaikeaa ja ymmärrän sen. Mutta se on myös tuntunut kohtuuttomalta meidän alaamme kohtaan. Sitä on pidetty supussa.

– Olen seurannut hyvin läheltä tätä hätää ja ahdistusta. Se on ahdistanut itseäkin, että elokuva ja teatterit on nuijittu ihan täysin vailla minkäänlaista logiikkaa, Laura pamauttaa.

Lue myös: Palkittu suomalaisnäyttelijä alkaa kuvata menestyskirjailijan kauhuelokuvaa – tekee Seiskalle rehellisen paljastuksen: ”En ole koskaan ennen näytellyt kauhua”

Laura pamauttaa olevansa kurkkuaan myöten täynnä elokuva-alaa kurittaneista koronarajoituksista.
Laura tunnustaa olevansa kurkkuaan myöten täynnä elokuva-alaa kurittaneista koronarajoituksista.

Läpikuultava luomus

Samaan hengenvetoon hän huomautti suomalaisella elokuvalla menevän kaikesta huolimatta paremmin kuin pitkään aikaan.

– Nämä viimeaikaiset uskomattomat voitot Cannesissa ja Venetsiassa… Ne ovat isoja asioita ja vaativat ihan järjettömän pitkäjänteistä työtä ja panostusta. Siksi on tärkeää, että olemme täällä tänään juhlimassa.

Lue myös: Näyttelijä Laura Birn täytti 40 vuotta - sai todellisen synttäriyllätyksen Helsingissä: katso kuva!

Tätä taustaa vasten ei ollut ihme, että Laura suorastaan sädehti onnea ja riemua punaisella matolla. Tyrmäävän näyttelijän aavistuksen läpikuultava luomus on Sofia Järnefeltin suunnittelema ja kuuluu uuteen kotimaiseen Hedvig-vaatemerkkiin.

– Minustakin tämä on tosi upea asu! Siksi tulinkin tänne näyttäytymään, eiks niin? Whaaat!?! hän hihkuu Seiskalle.

Laura Birn viihtyy, kun kotimaisella elokuvalla on aihetta juhlaan. No viihdyn! Tämä on ihanaa, hän iloitsee Seiskalle.
Laura Birn viihtyy, kun kotimaisella elokuvalla on aihetta juhlaan. – No viihdyn! Tämä on ihanaa.