fbq
Anni Vuohijoki kirjoitti Voima kanssamme kirjan.

Urheilu pelasti painonnostajakaunotar Anni Vuohijoen viinakierteeltä: En näyttänyt yhtään urheilijalta!

Painonnostaja Anni Vuohijoki, 29, kertoi Seiskalle nuorena kohtaamastaan tragediasta. Hänen veljensä kuoli pahoinpitelyn seurauksena.

Olympiaurheilija Anni Vuohijoen 23-vuotias veli kuoli raa’an väkivallan seurauksena: Elin sen jälkeen täysin sumussa!

Tragedian jälkeen Anni hylkäsi lapsuuden harrastuksensa jalkapallon, kun se muistutti liikaa lajia harrastaneesta veljestä. Tilalle Anni löysi ensin voimanoston ja sitä kautta painonnoston, jossa hän edusti Suomea edellisissä Rion olympialaisissa kesällä 2016.

– Onneksi tartuin rautaan, enkä vaikkapa viinapulloon.

Anni on kunnostautunut treenaamisen ohella myös valmentajana. Hänen opissaan on kesäisin käynyt myös kiekkoilijoita, muun muassa NHL-tähti Teuvo Teräväinen.
Anni on kunnostautunut treenaamisen ohella myös valmentajana. Hänen opissaan on kesäisin käynyt myös kiekkoilijoita, muun muassa NHL-tähti Teuvo Teräväinen.

Täysin ongelmitta Anni ei rakennustekniikan diplomi-insinöörin opinnoistaan selvinnyt. Etenkin ensimmäisenä opiskeluvuonna 2008 ajatukset pyörivät veljen kuoleman ympärillä.

– Ei fuksivuoteni täysin dokaamatta mennyt. Lihoin tosi paljon, koska valvoin ja söin huonosti.

Painonnostajakaunotar Anna Tokola hurjassa tikissä alusasukuvassa - synnytyksestä vain puoli vuotta! Katso!

Kun Anni meni Tampereen teknilliseen yliopistoon, hän painoi 58 kiloa.

– Ensimmäisen vuoden päätteeksi painoa oli 72 kiloa. Eikä kertyneissä kiloissa ollut pätkääkään lihasta. Silloin en näyttänyt urheilijalta, Anni hymähtää.

Vaikeaa Annilla oli jo ala-asteella, jossa hän joutui kiusatuksi. Kokemuksistaan hän kertoo avoimesti tuoreessa Voima kanssamme -kirjassaan. Kiusaaminen oli niin henkistä kuin fyysistä.

– Kun olin käymässä kaupassa äidin tai mummin kanssa, kiusaajat odottivat, että jäisin yksin. Kun äiti punnitsi banaaneja, joku tytöistä kävi huorittelemassa minua. Vaikenin asiasta, Anni kirjoittaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy