fbq
Kristiina Komulainen

Tyssäsikö Kristiina Komulaisen ura lörpöttelyyn? Näin konstaapeli kertoi työstään somessa

Pitkään media-alalla vaikuttanut Kristiina Komulainen, 43, paljasti maaliskuun alussa jättävänsä poliisin työt.

Hän valmistui poliisiksi keväällä 2021.

Kaikki kollegat eivät ole pitäneet Konstaapeli Komulaisen tavasta esiintyä julkisuudessa. Hänestä on tehty tämän vuoden aikana peräti neljä kantelua. Ne on postitettu poliisin eettiseen kanavaan nimettöminä. Tällä hetkellä kantelut on siirretty Poliisihallituksesta Helsingin poliisilaitoksen oikeusyksikköön käsittelyä varten.

Seiskan saamien tietojen mukaan ainakin yksi kanteluista koskee Kristiinan somekäyttäytymistä.

– Hän kuvaa videoita poliisilaitoksen sisältä, ja kuvissa näkyy halliin pysäköityjen autojen rekisterinumeroita sekä Karhu-ryhmän varusteita, eräässä kantelussa todetaan.

Kristiina Komulaisen yllätyseron tausta: useita kanteluita!

Konstaapeli Komulaisen Instagram-tilillä on kuva, jossa hän poseeraa autotallissa. Kuvasta voi bongata lukuisia poliisin siviilikäytössä olevia autoja rekisterinumeroineen.
Konstaapeli Komulaisen Instagram-tilillä on kuva, jossa hän poseeraa autotallissa. Kuvasta voi bongata lukuisia poliisin siviilikäytössä olevia autoja rekisterinumeroineen.

Seiska kävi läpi Kristiinan Instagramissa julkaisemia tarinoita. Suurin osa niistä on kuvattu Helsingin poliisilaitoksen tiloissa.

Yleensä poliisi on vaitonainen työtehtävistään, mutta Kristiina lörpöttelee asiakkaistaan häkellyttävän yksityiskohtaisia tietoja. Tosin hän ei ole tapauksien rikostutkijana.

– Tapasin hiljattain asiakkaan, hänellä oli haku murhasta. Eilen kävin Sörnäisten vankilassa tapaamassa palkkamurhaajaa, Kristiina kertoo.

Kristiina Komulaisen toiminta hiersi Helsingin poliisilaitoksella – sometuksesta kanteluryöppy

Kristiinan someseuraajille muodostuu melko tarkka kuva esimerkiksi siitä, kuinka hän ja Janne-kollega suorittavat turvaamistehtävän.

– Lähdemme turvaamaan, että tytär pääsisi muuttamaan pois kotoaan. Että tyttö saisi haettua henkilökohtaiset tavaransa niin, ettei perheen pää olisi kotona, Kristiina selittää videolla samalla, kun vetää turvaliivejä päälleen.

Lopulta hän kertoo, että kotona oli sittenkin perheen pää, ja kuinka tytär heidän silmiensä edessä kävi sotaa päässään.

– Isä ilmoitti, ettei tyttärellä enää ole paluuta, jos hän nyt lähtee, Kristiina sanoo.

Hän somettaa myös turvakodin sohvalta ja kertoo, millaisesta tapauksesta on kyse.

– Säilyykö fyysinen ja henkinen terveys. Ja loppujen lopuksi henki. Nyt kaikki oli minuuteista kiinni, että ihmishenki pelastui.

Nyt se selvisi! Tässä on poliisiuran hylänneen Kristiina Komulaisen uusi ammatti

Poliisilla on tarkat säännöt esimerkiksi vaitiolovelvollisuudesta. Myös sivutoimilupa pitää olla kunnossa, ja sivutyöt, jotka voivat olla ristiriidassa poliisityön kanssa, on tietysti kiellettyä.

Seiska tavoitti Kristiinan, joka ei halunnut millään tavalla kommentoida hänestä tehtyjä kanteluita.

Sivutoimilupa Kristiinalla on hänen oman kertomansa mukaan kunnossa, ja se sisältää myös luvan sosiaalisessa mediassa vaikuttamiseen.

Helsingin poliisilaitoksen viestintäpäällikkö Leena Karhumäki kertoo, että Konstaapeli Komulaisen someviestit tehdään yhteistyössä poliisiviestinnän ja esihenkilöiden kanssa.

– Tosin yksittäisiä viestejä emme käy läpi, Karhumäki toteaa.