fbqTuomas Enbuske tekee räväkän paluun työelämään - Oma podcast-sarja käsittelee hulluutta: "Pystyin samaistumaan kolmoismurhaajaan" | Seiska
Podcast
Tuomas Enbuske

Tuomas Enbuske tekee räväkän paluun työelämään - Oma podcast-sarja käsittelee hulluutta: "Pystyin samaistumaan kolmoismurhaajaan"

Kotimaa | 03.03.2021 12:31

Toimittaja Tuomas Enbuske, 43, tekee näyttävän paluun työelämään julkaisemalla oman podcast-sarjansa nimeltään Hullun paperit. Rohkeaksi ja omakohtaiseksi kuvailtu podcast tulee kuunneltaviksi maksulliseen Supla+-palveluun, jossa ensimmäinen jakso on jo julkaistu.

Tuomaksen vieraiksi podcastiin saapuvat kahdeksan enemmän ja vähemmän tunnettua vierasta, joilla on kaikilla jotain omakohtaista kokemusta mielenterveysongelmista. Tuomaksen oma mielenterveys järkkyi viime talvena rajusti, ja hän joutui pitkäksi aikaa psykiatriseen hoitoon. Omista mielenterveysongelmistaan Tuomas on puhunut avoimesti esimerkiksi Pyhimyksen Elämän tarkoitus -podcastissa.

Lue myös: "Olin vakavasti masentunut ja mielisairaalassa" - Tuomas Enbuske avautuu podcastissa vaikeista ajoistaan ja häpeästä: "Haluan tulla ymmärretyksi"

"Hulluus on hirveää"

Uudessa omassa podcast-sarjassaan Tuomas käsittelee piinaavan rehellisesti omaa mieltään sekä vaarallisia ja laittomia tekojaan hoitamattoman sairautensa aikana. Tuomaksella diagnosoitiin kaksisuuntainen mielialahäiriö vuonna 2019, ja hän katosi hetkeksi kokonaan julkisuudesta.

- Kirjallisuudessa on autofiktiota, missä päähenkilö kertoo noloja asioita itsestään. Tässä podcastissa on sama idea, jossa minä olen itse keskiössä ja avaan täysin sisintäni. Sarjassa haastattelen ihmisiä, joista kaikki eivät todellakaan pidä tai saattavat pitää heitä jopa vastenmielisinä. Hulluushan ei loppupeleissä ole kivaa ja hassuja asioita, vaan ihan vitun hirveää. Minusta myös tuntuu, että mulla ja muilla hulluilla on enemmän yhteistä kuin luullaankaan, Tuomas kertoo tiedotteessaan.

Lue myös: Oho! Kohutoimittaja Tuomas Enbuske rikkoi somehiljaisuuden arkisella perhekuvalla - katso!

Ensimmäinen vieras on tunnettu rikollinen

Ensimmäisen jakson vieraana on Lauri ”Late” Johansson, 55, jonka raaka tarina imaisee kuuntelijan mukaansa. Laten tarinaa ovat muovanneet muun muassa kolme raakaa murhaa, 25 vankilassa istuttua vuotta ja rankka nuoruus. Sen lisäksi Lauri on itse joutunut pelkäämään murhatuksi tulemista erottuaan rikollisjärjestöstä.

- Eniten yllätti se, miten mä pystyin samaistumaan muun muassa kolmoismurhaajaan. Sekä kuinka pienestä hulluus on lopulta kiinni ja mihin suuntaan se voi viedä. Laten kanssa meillä on aivan erilaiset taustat, mikä varmasti on pelastanut minut. Ymmärsin vieraiden aivoituksia, vaikka ne ajatukset olisivat täysin hulluja, Tuomas kertoo.

Lue myös: Tuomas Enbuske esitteli miesluolansa - muotoiluklassikoilla sisustetun nurkkauksen loppusumma on päätähuimaava!

Tulevien jaksojen haastateltavia ei paljasteta etukäteen, mutta joukkoon mahtuu muun muassa rikollisia, toimittaja ja seksityöläinen. Uusi jakso Tuomaksen podcastista ilmestyy Supla+-palveluun joka keskiviikko kahdeksan viikon ajan.

Teksti:Ida Herranen
Kuvat:Atte Kajova, Instagram, Twitter

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!