fbq
Kotimaa
22.02.2021 18:31
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Atte Kajova, Instagram
Tuomas Enbuske
Tuomas Enbuske esitteli miesluolansa - muotoiluklassikoilla sisustetun nurkkauksen loppusumma on päätähuimaava!
Kotimaa
22.02.2021 18:31
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Atte Kajova, Instagram

Toimittaja Tuomas Enbuske, 43, esittelee Instagram-tilillään oman miesluolansa. Kuvan yhteyteen kohutoimittaja kirjoittaa lukeneensa Hesarista, että jokaisella miehellä tulisi olla oma ”man cave” (suom. miesluola).

- Luin Hesarista, että kunnon äijällä pitää kuulemma olla "man cave", jossa saa olla oma itsensä. Tässä minun oma itse suunnittelemani "man cave".

Lue myös: Tältä julkisuudesta kadonnut Tuomas Enbuske näyttää nyt – pullisteli tyhjällä kuntosalilla harmaapartaisena: ”En raaski tehdä muita miehiä kateelliseksi”

Kuvassa näkyy Tuomaksen kaksi nahkaista tv-tuolia, joista toisessa on jalkarahi, sekä violetti kolmiosainen sohvamoduuli. Seinille paljon taidetta ripustanut Tuomas on selkeästi viehättynyt design-tuotteista, sillä huonekaluista jokainen on arvokas muotoilutuote.

Modernisoitu klassikko

Mustalla nahkalla verhoiltu nojatuoli, jossa on mukana myös rahi, on legendaarinen Eames Lounge Chair vuodelta 1956. Musta nahkaverhoilu on lyöty taivutetusta vanerista ja alumiinista tehdyn rungon päälle. Sveitsiläinen valmistaja lupaa Eamesin tuolille jopa kymmenen vuoden takuun. Hintaa tällä kaunottarella on suomalaisilla design-myyjillä vaneripuun lajista riippuen 5 350 - 7 190 euroa, ja toimitusaika on 1-2 kuukautta.

Lue myös: Hupsis! Tuomas Enbusken luottokortit pettivät kriittisellä hetkellä – naisseuralainen joutui maksamaan laskun!

Sohvaryhmä 70-luvulta

Sohvaryhmä on Ligne Roset -valmistajan Togo-niminen klassikko. Vuosina 1970-1979 valmistettua Togo-sohvaryhmää ei enää uutena saa, mutta hyväkuntoisesta käytetystä designklassikostakin voi joutua pulittamaan pitkän pennin. Alun perin Ranskassa valmistettua sohvaa ei löydy suomalaisilta designkirpputoreilta, mutta Yhdysvalloista kuvanmukaisen rykelmän itselleen saa 6 210 eurolla. Kuljetus- ja tullimaksuja tulee tosin rapakon takaa loppusummaan vielä yli 1 000 euroa lisää.

Kotimainen menestysklassikko

Alakulmassa näkyvä musta kuppituoli on ikonisen muotoilijan Yrjö Kukkapuron, 87, läpimurtotuote. Kotimaisen design-klassikon maineeseen noussut Karuselli-tuoli maksaa ostajalleen hieman alle 7 000 euroa. Tarkalleen Artekin valmistamasta tuolista kukkaro köyhtyy 6 890 eurolla. Karuselli on myös yksi kansainvälisesti tunnetuimmista lepotuoleista kautta maailman. Yrjö kehitteli ja viimeisteli lasikuitutuolin runkoa ja mallia 1950-luvulta vuoteen 1964 saadakseen luotua voittamattoman yhdistelmän ergonomiaa ja taiteellisuutta. Ensimmäisen kansainvälisen lanseerauksensa Karuselli sai Kölnin messuilla vuotta myöhemmin.
 

Loppusumma hipoo taivaita

Tuomaksen ikkunan edessä köllöttelevä lattiavalaisin näyttää kovin Design by Frandsenin Job-merkkiseltä lattiavalaisimelta, mutta väitettä on kuvan perusteella vaikea sanoa oikeaksi. Kyseisen valaisimen saa kuitenkin ostettua itselleen kotimaisista verkkokaupoista 220-240 euron hintahaarukalla. 

Yhteenlaskettuna Tuomaksen miesluolan design-klassikot keventävät kukkaroa halvimmillaankin yli 18 000 euron edestä, ilman toimituskuluja. Taideteosten hintaa on mahdoton arvioida, sillä moni taiteilija myy teoksistaan vain uniikkeja kappaileita.

Lue myös: "Olin vakavasti masentunut ja mielisairaalassa" - Tuomas Enbuske avautuu podcastissa vaikeista ajoistaan ja häpeästä: "Haluan tulla ymmärretyksi"
 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »