fbq
Kotimaa
14.09.2021 14:02
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Instagram ja All Over Press
Linda Lampenius
Tulihelvetti irti! Linda Lampenius osti unelmiensa lomakodin kesällä - nyt rajut liekit uhkaavat taloa
Kotimaa
14.09.2021 14:02
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Instagram ja All Over Press

Linda Lampenius, 51, on seurannut järkyttyneenä hallitsemattomasti etenevää maastopaloa Espanjan Aurinkorannikolla. Linda osti perheineen kesällä viehättävän lomakiinteistön Esteponan vuorilta, jonka liepeillä raju maastopalo on riehunut viime keskiviikosta (8.9.21) saakka.

Yli 2 500 ihmistä on jouduttu evakuoimaan palon tieltä. Liekit ehtivät levitä yli 7 500 hehtaarin alueella lähellä Esteponan kaupunkia. Estepona sijaitsee Fuengirolasta ja Marbellasta länteen kohti Gibraltaria. Palo sai alkunsa viime viikon keskiviikkona Sierra Bermejan vuoristoalueella, mutta levittäytyi sittemmin uhkaamaan tiheämmin asuttua rannikkokaistaletta.

Paksu savu on peittänyt taivaan kilometrien matkalta, ja sen on voinut nähdä kaikkialla Aurinkorannikolla.

– Tämä on kauheaa. Olemme pelänneet sydän kurkussa koko viikonlopun, miten tulipalo etenee, Linda huokaa Seiskalle.

Lue myös: Linda Lampeniuksen kauhunhetket: kuuluisa näyttelijä-äiti Ulla Eklund joutui tulipaloon - palokunta pelasti palavasta asunnosta

Ruotsissa asuva julkkisviulisti on naimisissa tunnetun ruotsalaisen rikosjuristin Martin Cullbergin, 47, kanssa. Perheeseen kuuluu kaksi lasta. He ostivat yli 200-neliöisen kakkoskodin suomalaistenkin suosimalta Aurinkorannikolta kesäkuussa. Villalta aukeavat upeat näköalat Välimerelle, Gibraltarille ja Afrikan rannikolle saakka.

Linda on julkaissut Instagramissa kuvia huvilalta.

– Voimme nähdä Afrikkaan makuuhuoneestamme. Tämä on kuin olisi taivaassa, Linda ihasteli heinäkuussa.

 

LINDAN KIRJA PIAN ULOS

Lindan omaelämäkerta Kesytön elämäni ilmestyy lokakuussa. Suomessa kirjan julkaisee Otava. Teos tulee samanaikaisesti myyntiin myös Ruotsissa.

– Elämässäni on ollut uskomattomia käänteitä. Olen kirjoittanut ylös, ja videoita on satoja tunteja. Kirjassani paljastan paljon totuuksia vaietuistakin tapahtumista ja elämääni liittyvistä ihmisistä.

Kirjassa Linda käy avoimesti läpi kipeitä kokemuksiaan, jotka liittyvät muun muassa syömishäiriöön, seksuaaliseen ahdisteluun ja julkeaan vallankäyttöön.

Lue myös: Lindasta tulossa kirja ja tv-sarja: Paljastan totuuksia vaietuista tapahtumista!

Espanjan-huvila on tarjonnut Lindalle kauniin paikan rauhalliselle työskentelylle, niin kirjoittamiselle kuin viulunsoitolle.

Linda nautti viulunsoiton harjoittelusta hehkeissä maisemissa: 

PAHIN PALO VUOSIKYMMENIIIN

Näytti siltä, että maastopalo saatiin jo lauantai-iltana hallintaan ja Lindakin ehätti huokaista helpotuksesta. Varhain sunnuntaiaamuna kipinät kuitenkin levisivät ja sytyttivät uuden palon, joka yhdistyi vanhaan roihuun. Palo lähti jälleen etenemään hallitsemattomasti.

– Tämä on pahin maastopalo Andalusiassa kolmeen vuosikymmeneen. Suoranainen hirviö, joka elää omaa elämäänsä ja ruokkii itseään, uupuneet paikallisviranomaiset kuvailivat.

Maastopaloa on sammuttamassa satoja pelastustyöntekijöitä, 41 lentoalusta ja sunnuntaina apuun tuli myös Espanjan armeijan joukkoja.

– Naapurimme raportoivat meille koko ajan tilanteesta. Meillä on yhteiset nettiryhmät, joiden kautta saamme videoita ja kuvia paikan päältä, Linda kertoo.

Maastopalo Espanja
Andalusian historian tuhoisin maastopalo vuosikymmeniin on tuhonnut yli 7 500 hehtaaria metsää ja pensaikkoa.

SADE TUO NYT HELPOTUSTA

Tiistain vastaisena yönä taivas tarjosi helpotusta tulihevettiin, kun kauan odotettu sade näyttää rauhoittavan liekkimerta. Tämän hetkisen tiedon mukaan myös Lindan ja Martinin talo on säästynyt liekeiltä.

– Meillä on onneksi kaiken kattava, hyvä vakuutus voimassa.

Espanjalaiset viranomaiset epäilevät, että palot on sytytetty tahallisesti. Paikallismedian mukaan palon alkupiste vaikuttaa olevan kahdessa pisteessä samaan aikaan, ja sytytyksessä olisi käytetty ”kuolleita lehtiä, käpyjä ja sytkäriä”. Kolmas alkupiste on ollut lähellä Esteponan Selwon eläintarhaa.

Välimeren alueella on kärsitty tänä vuonna isoista maastopaloista pitkään jatkuneiden hyvin kuumien ja kuivien sääjaksojen vuoksi. Kreikka ja eteläinen Ranska joutuivat valtavien tulimyrskyjen kouriin elokuussa ennen Espanjaa. Espanjassa on palanut tänä vuonna yli 75 000 hehtaaria metsää ja pensaikkoa.

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »