Ulla ja Linda

Linda Lampeniuksen kauhun hetket: kuuluisa näyttelijä-äiti Ulla Eklund joutui tulipaloon – palokunta pelasti palavasta asunnosta!

Kotimaa | 10.05.2021 21:31

Viulisti Linda Lampenius, 51, säikähti toden teolla, kun sai kuulla äitinsä Ulla Eklundin, 83, asunnossa syttyneestä tulipalosta. Lindan mukaan tapaturma tapahtui viikko sitten tiistaina (4.5.21), ja Helsingin palokunta kiirehti paikalle.

Linda kertoi asiasta sosiaalisessa mediassa äitienpäivänä. Hän julkaisi päivityksensä yhteydessä kuvia äidistään Instagramissaja Facebookissa

– Onneksi palokunta ehti ajoissa paikalle pelastamaan äitini, Linda kiitteli.

Seiskalle viulistikaunotar kertoo, että palo sai alkunsa keittiöstä.

– Leivänpaahdin syttyi tuleen, Linda selittää.

Ulla-äidin asunto koki sammutuksessa sen verran vaurioita, että koti on asuinkelvoton arviolta useampia kuukausia. Äiti asuu Helsingissä, kun taas Linda perheineen on asunut jo vuosia Tukholmassa. 

 Lue myös: Paljasta pintaa paratiisisaarella! Linda Lampenius otti Seiskan vastaan Tahitilla – katso viulistikaunottaren rohkeat poseeraukset vuodelta 2002! 

Linda Lampenius ja Ulla Eklund
Ulla Eklund ja Linda Lampenius.

Äiti ja tytär klassikkoelokuvassa

Vaikka viulisti on tullut tunnetuksi kansainvälisesti musiikkiuransa ja tv-esiintymisiensä ansiosta, hänen äitinsä tunnettiin aikoinaan kotimaiselta valkokankaalta. 83-vuotias näyttelijä ehti uransa aikana näytellä viidessä elokuvassa, joista tunnetuin on varmasti Akseli ja Elina vuodelta 1970. Ulla esitti naispääroolia, Elina Koskelaa.

Myös Linda näytteli klassikkoelokuvassa. Puolivuotias Linda oli leffassa Elina Koskelan tytär Kaarina vauvana.

– Äitihän oli silloin raskaana, kun häntä pyydettiin elokuvaan. Hän ei tainnut kertoa siitä, Linda nauroi makeasti Seiskan haastattelussa taannoin.

– Mielestäni oli äidiltäni sangen rohkea veto lähteä raskaisiin elokuvauksiin, kun oli juuri synnyttänyt ensimmäisen lapsensa. Mutta raskaus sujui hyvin ja minä olin kiltti vauva, Linda hymyilee.

– Ja uran kannaltahan päärooli Edvin Laineen ohjauksessa on lottovoitto. Ymmärrän hyvin, ettei äitini halunnut kieltäytyä, vaikka minua odottikin.

Lue myös: Tiesitkö?! Linda Lampenius näytteli Akseli ja Elina -klassikkoelokuvassa

Elokuvarooleista huolimatta monet voivat muistaa Ullan paremmin tv-sarjoista, kuten Kotikadusta, Mustan kissan kujasta ja Koivuharjusta. 

Ulla tukena Baywatch-kuvauksissa

Kun Linda valloitti Amerikkaa 1990-luvun lopulla, Ulla oli tukemassa tytärtään. Lindahan teki historiaa ja pääsi niin Playboyn julkkiskanteen kuin supersuosittuun Baywatch-tv-sarjaan 1998. 

Ulla-äiti oli Lindan matkaseurana muun muassa Baywatchin kuvauksissa Los Angelesissa kesällä 1998, ja he pitivät upeista kuvauksista päiväkirjaa Seiskalle.

Lue myös: Näin rohkeasti Linda poseerasi Playboyssa: Hugh Hefner kehui kuvia lehden historian upeimmiksi

Ulla eklund ja Börje Lampenius
Ullan aviomies ja Lindan isä Börje Lampenius menehtyi marraskuussa 2016.

Börje-isä muistetaan näyttämöltä

Myös Lindan isä, vajaa viisi vuotta sitten menehtynyt Börje Lampenius oli arvostettu näyttelijä. 94 vuoden ikään ehtinyt karismaattinen Börje teki mittavan uran Helsingin Ruotsalaisessa teatterissa.

Hänen kuuluisia roolejaan olivat muun muassa Kauppamatkustajan kuolema -näytelmän päärooli sekä tavaramerkiksi muodostunut Freddyn osa näytelmässä My Fair Lady. Börje myös lauloi sekä työskenteli teatterinohjaajana.

– Menetys on valtava ja suru sanoinkuvaamaton. En voi enää soittaa isälleni ja kuulla hänen ihanaa ääntään, Linda suri isäänsä marraskuussa 2016.

Lue myös: Linda Lampeniuksen isä kuoli: "Menetys on valtava"

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!