fbqTosi-tv:stä tutun Johnny Kuoppalan suuri suru: En tiedä miltä tyttäreni näyttää | Seiska
Kotimaa
13.03.2021 16:07
Teksti: Kirsi Pöllänen|Kuvat: Timo Korhonen ja Seiskan arkisto
Johnny Kuoppala
Tosi-tv:stä tutun Johnny Kuoppalan suuri suru: En tiedä miltä tyttäreni näyttää
Kotimaa
13.03.2021 16:07
Teksti: Kirsi Pöllänen|Kuvat: Timo Korhonen ja Seiskan arkisto

Big Brother Suomesta ja Paratiisihotellista tuttu Johnny Kuoppala, 36, on murheen murtama. Vaikka hänen tuoreena isänä pitäisi elää elämänsä ihaninta aikaa, hän joutuu sinnittelemään keskellä pahinta painajaistaan.

– Tilanne on se, että minulla on kolmekuukautinen tytär, jota en ole koskaan tavannut, Johnny huokaa syvään.

– Pitkään toivomani oma lapsi syntyi marraskuussa, mutta äiti ei anna minun nähdä vauvaa. Olen saanut lapsestani vain neljä kännykällä räpsäistyä kuvaa, joista ei saa edes silmien väristä selvää. En siis tiedä, miltä tyttäreni näyttää, Johnny jatkaa kyyneleet silmissä.

Lue lisää: Tosi-tv-tähti Johnny Kuoppala keskellä pahinta painajaistaan: Taistelen lapsestani oikeudessa

Yllättävä ilmoitus

Kaikki alkoi syksyllä 2018, kun Johnny tapasi Tinderissä viehättävän naisen. Parin suhde syveni nopeasti, ja he muuttivat pian yhteiseen asuntoon.

– Riitelimme kuitenkin jatkuvasti, ja lopulta vihelsin pelin poikki.

Pari piti eron jälkeenkin vielä säännöllisesti yhteyttä. Hieman ennen koronapandemian alkua tapaaminen päättyi isoon riitaan, jonka jälkeen Johnny totesi, että suhde oli tullut lopulliseen päätökseensä.

– Sitten eräs päivä minulle kilahti Facebookiin viesti, jossa exäni ilmoitti minulle olevansa raskaana. En aluksi uskonut asiaa, mutta lopulta ymmärsin, että minusta todellakin on tulossa isä. Olin toivonut omaa lasta teini-ikäisestä lähtien, joten luonnollisesti olin onneni kukkuloilla.

Paratiisihotelli-tosi-tv-sarjaan Johnny (oik.) osallistui 2015.
Paratiisihotelli-tosi-tv-sarjaan Johnny (oik.) osallistui 2015.

Lue myös: BB-Johnny Kuoppalasta tuli isä - mutta ei ole tavannut lastaan: "Ei ole päivääkään, etten itkisi"

Isyys vahvistui

Pahimmasta sokista toivuttuaan Johnny ryhtyi ottamaan oikeuksistaan selvää. Tuore isä sai tietää, että prosessi tulisi olemaan pitkä.

– Miehen pitää todistaa monella tavalla, että on kelvollinen ja huolehtiva isä. Äidin ei tarvitse tehdä mitään, ikään kuin hän olisi automaattisesti täydellinen vanhempi. Se on tosi väärin tässä järjestelmässä.

Muutama viikko sitten Johnny sai viimein dna-testin avulla todistettua olevansa lapsen biologinen isä. Vasta tämän jälkeen hän sai digi- ja väestötietojärjestelmään virallisen tiedon lapsestaan.

– Tämä merkintä tarvitaan, jotta voi oikeusteitse lähteä hakemaan tapaamisoikeutta. Olen menettänyt lähes neljä kuukautta lapseni elämästä. En nähnyt hänen ensimmäistä jouluaan. Tätä aikaa ei voi korvata millään, Johnny murehtii.