fbq
Toni Wirtanen.

Toni Wirtanen ryöpyttää rajusti jenkkiräppäriä – hyökkää verbaalisesti myös amerikkalaisen tähtikitaristin kimppuun: ”Aivan naurettavaa!”

Musiikin esittämiseen on kautta aikain kuulunut tietynlainen tyyli ja teatraalisuus. Nykypäivän populäärimusiikissakin erottuva tyyli ja ulkomusiikilliset seikat ovat tuttua huttua – lähtien aina kirkkaiksi värjätyistä hiuksista ja räväköistä asuvalinnoista.

Videolla Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki Seiskan haastattelussa:

Toisaalta on niitäkin artisteja, jotka luottavat lähinnä lauluääneensä ja antavat pelkän musiikkinsa puhua puolestaan. Kumpikin tyyli kelpaa Apulannan Toni Wirtaselle ja Sipe Santapukille, jotka etsivät uusia laulajalahjakkuuksia The Voice of Finlandissa.

– Niin, nämä ovat tällaisia lähestymiskulmia. Jos se tulee orgaanisesti itseltään, että oma ulkoasu on myös itseilmaisuväline, niin mikä ettei. Hienoahan se on, että kaikenlaiselle on tilaa, Toni tuumii Seiskalle.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Joitain se tosin varmasti vituttaa. Toisaalta jotain toista voi vituttaa sekin, jos joku hyväkin laulaja tulee esiintymään ja raapimaan ruutupaita päällä. Voihan senkin ajatella niin, etteikö tuo nyt yhtään panosta. Makuasioita.

Amerikkalainen mediajätti hehkuttaa Lahtea – nyt puhuvat Suomen Chicagossa asuvat Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen: ”Sehän me kaikki tiedetään”

Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen eivät epäröi tuoda mielipiteitään julki.
Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen eivät epäröi tuoda tarvittaessa mielipiteitään julki.

Näytti artisti sitten vaaleanpunaiselta satuhahmolta tai vain jodlaavalta kadunmieheltä, Sipellä ja Tonilla ei ole siihen nokan koputtamista. Yhdestä asiasta päijäthämäläiset rokkikukot eivät kuitenkaan suostu tinkimään: aitoudesta.

– Periaatteessa mikä tahansa käy, jos se vain on sisäsyntyistä ja aitoa. Kaikki päälleliimattu ja tekemällä tehty sen sijaan ärsyttää suunnattomasti. Se on varma, Sipe sanoo.

– Näitähän näkee aina aika ajoin, että koitetaan selkeästi brändätä itseään jollain tietyllä jutulla. Muistattekos sen yhden jenkkiräppärin, jolla oli aina laastari poskessa? Välittämättä siitä, oliko sille laastarille mitään vitun syytä, Toni puuskahtaa.

Amerikkalainen räppäri Nelly totuttiin usein näkemään laastari poskessa.
Sikarikas jenkkiräppäri Nelly totuttiin jostain syystä näkemään laastari poskessa.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Toni Wirtanen täräyttää mielipiteensä hittiohjelman jättäneestä räppäristä: ”Ottamatta keneltäkään mitään pois…”

Toni suuntaa sanansa miljoonia myyneelle amerikkalaisräppäri Nellylle, oikealta nimeltään Cornell Iral Haynes, Jr. Teksasilaislähtöinen artisti dominoi soittolistoja vuosituhannen alussa Hot in Herre -kaltaisten jättihittien muodossa.

Sipe Santapukilta ja Toni Wirtaselta terävä huomio nykyajan kotkotuksista: ”Ei ole sana enää saman arvoinen”

Nykypäivän jenkkiräppäreiden lärvit ovat täynnä tatuointeja. Toisin oli vielä vuosituhannen vaihteessa, jolloin riitti pelkkä laastari. Nellyn tyylinäyte vuodelta 2001.
Nykypäivän jenkkiräppäreiden lärvit ovat täynnä tatuointeja. Toisin oli vielä vuosituhannen vaihteessa, jolloin riitti pelkkä laastari. Nellyn tyylinäyte vuodelta 2001.

Grammy-palkintoja rohmunnut ja sittemmin myös raiskauskohussa ryvettynyt Nelly, 48, muistetaan toden totta miehenä, joka esiintyi usein julkisuudessa laastari poskessaan.

– Onhan se aikamoista, kun mennään sille tasolle, että kun ei enää mitenkään muuten erotuta, niin sitten voidaan sanoa, että hei, mä olen se jätkä, jolla on tämä laastari naamassa! Toni ryöpyttää päätään puistellen.

Myöskään maailmankuulun Linkin Parkin kitaristi ei saa herra Wirtaselta ymmärrystä. Poskettomat 70 miljoonaa ja rapiat myyneen nu metal -yhtyeen Brad Delson on esiintynyt julkisuudessa tavalla, joka saa savun nousemaan Tonin korvista. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Jättisuosiosta nauttineen Linkin Parkin kitaristi Brad Delson ja raivostuttavat luurit.
Jättisuosiosta nauttineen Linkin Parkin kitaristi Brad Delson ja raivostuttavat luurit.
Linkin Parkin nokkamies Chester Bennington (oik.) menehtyi vuonna 2017. Vasemmalla Mike Shinoda ja keskellä Brad Derson  - luurit päässä, kuinkas muuten.
Linkin Parkin nokkamies Chester Bennington (oik.) menehtyi vuonna 2017. Vasemmalla Mike Shinoda ja keskellä Brad Delson – luurit päässä, kuinkas muuten.

– Miettikää nyt oikeasti sitä Linkin Parkin kitaristia, jolla oli aina ne aivan naurettavat luurit päässä. Hän piti niitä haastatteluissa, keikoilla ja joka paikassa. Miksi?

– Ehkä hän oli vain brändännyt itsensä sellaiseksi luurihemmoksi. Niin että tuota… Eihän se nyt oikein lähde, Toni muotoilee.

Pesunkestäville punkkareille vaippamerkit tutuiksi! Apulannan Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki paljastavat perhe-elämänsä saloja

Musiikkimaailma on kokenut valtavan myllerryksen viime vuosina, kun artistit lanseeraavat kappaleitaan Tiktokin kaltaisissa sovelluksissa. Paljon on siis vettä virrannut Heinolan Jyrängönvirrassa sen jälkeen, kun Apulantakin vielä julkaisi 10 markkaa maksanutta Anna mulle piiskaa -sinkkuaan.

Sipe ja Toni muodostavat tutun tutkaparin The Voice of Finlandin tähtituomareina.
Sipe ja Toni muodostavat tutun tutkaparin The Voice of Finlandin tähtituomareina.

– Nykyaika on vähän tällaista, että voidaan lähteä tekemään Tiktok edellä musiikkia. Totta vitussa se vaatii ihan erilaista ja mittaistakin musaa verrattuna perinteiseen albumivetoiseen musaan. Musiikin elinympäristö on muuttunut, Toni pohdiskelee.

– Jos ajatellaan, että Tiktok-video kestää sen minuutin ja 15 sekuntia ja albumi taas 70 minuuttia, niin onhan siinä ihan eri asiasta kyse. Mutta kumpikaan ei ole väärin. Se on vain tämän ajan tulkinta siitä, mitä musa on.

The Voice of Finland perjantai- ja lauantai-iltaisin Nelosella.