fbq
Tommi Korpela

Tommi Korpela tulistui Puumalan tapahtumista: "Harvinaisen idioottimaiselta perseilyltä vaikuttaa" 

Näyttelijä Tommi Korpela päivittelee harvakseltaan Instagram-tiliään. Viimeksi huhtikuussa tililleen kuvasisältöä lisännyt Tommi teki tänään perjantaina paluun someen rytinällä.

Tommi on jakanut tililleen kuvakaappauksen uutisesta, jossa kerrotaan norpan löytyneen kuolleena laittomasta katiskasta Puumalassa, ja että Metsähallitus tekee asiasta rikosilmoituksen.

Norppa on Metsähallituksen mukaan voinut jäädä katiskaan jo viime syksynä. Kalastusrajoitusalueelta löytynyt pyydys ei ollut norppaturvallinen, minkä takia Metsähallitus aikoo tehdä asiasta rikosilmoituksen. Saimaan kalastusrajoitusalueella norpille vaaralliset verkot on kielletty ympäri vuoden.

- Nyt kun kaikkien saatavilla on myös katiskoita joihin norppa ei pääse niin kyllä tämä harvinaisen idioottimaiselta perseilyltä vaikuttaa. MIKSI? innokkaana kalamiehenä tunnettu Tommi kirjoittaa kuvakaappauksen ohessa.

Tommi Korpela ylistää rakastaan: "Avovaimoni on minua parempi näyttelijä"

- Mulle henk.koht uhanalaisten ja äärimmäisen uhanalaisten lajien suojelu kyllä erittäin tärkeää… Jos julkkisnaamarillani voin saada millinkin tietoisuutta leviämään tuntuu se vähimmältä mitä voin tehdä. Tutustuminen esim Juha Taskiseen joka käyttänyt lähes koko elämänsä saimaannorpan suojeluun on arvokkaimpia kohtaamisia mitä olen saanut eloni aikana kokea, Tommi kirjoittaa. 

Juha Taskinen on dokumentaristi, luontokuvaaja ja -kirjailija. Hän on keskittynyt erityisesti saimaannorpasta kertoviin sisältöihin. Juha on tehnyt norpista monia elokuvia ja kirjoja.

 Tommi Korpela on mestari esittämään ahdistuneita miehiä

WWF Suomi on myös reagoinut surulliseen norpan kuolinuutiseen somessa.

- Tämä on surullinen ja täysin vältettävissä oleva norpan kuolema. Norppaturvallisia katiskoita on saatavilla, tai asetuksen edellyttämän nielurajoittimen voi tehdä katiskaan itse.⁣⁣⁣ Vetoamme Saimaalla kalastaviin: jättäkää etenkin elämänsä alussa oleville norpille kuolemanvaaralliset kalastusvälineet rannalle! ⁣⁣⁣

Saimaannorppa on yksi maailman harvinaisimmista hylkeistä. Se jäi eristyksiin Suomen suurimpaan järveen noin 8 000 vuotta sitten, kun Saimaan ja Itämeren välinen yhteys katkesi jääkauden jälkeen maankohoamisen myötä.

Erittäin uhanalaisia saimaannorppia arvioidaan olevan noin 440. Saimaannorppia uhkaavat erityisesti hukkuminen kalanpyydyksiin ja ilmastonmuutos.