fbq
Todellinen jättipotti! Räppäri Pikku G:stä tuli miljonääri? | Seiska
Kotimaa
18.02.2021 09:58
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Seiskan arkisto
PIkku G
Todellinen jättipotti! Räppäri Pikku G:stä tuli miljonääri?
Kotimaa
18.02.2021 09:58
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Seiskan arkisto

Räppäri Pikku G eli Henri Vähäkainu, 33, on tehnyt viime vuodet uraa liikemiehenä luotsaamalla AppGyver-teknologiayritystä kohti menestystä. Viime viikolla eurooppalainen yritysohjelmistojätti SAP paljasti ostaneensa räppärin startup-yrityksen.

Yhtiöt eivät kertoneet kaupan hintaa, mutta alalla uskotaan miljoonien vaihtaneen omistajaa.

– SAP:n liikevaihto oli viime vuonna yli 27 miljardia euroa, joten kun he ostavat jotakin, niin seitsennumeroiset summat liikkuvat. Tämä on ollut Pikku G:lle oikea jackpot. Ihme on, jos hänestä ei tullut kertaheitolla miljonääriä, it-piireistä tuumataan.

Pikku G voi nyt naureskella matkalla pankkiin, sillä räppäri tienasi yrityskauppojen avulla kelpo summan.
Pikku G voi nyt naureskella matkalla pankkiin, sillä räppäri tienasi yrityskauppojen avulla kelpo summan.

Lue myös: Räppäri Pikku G avautuu hulluista suosiovuosistaan: Fanit päivystivät kotipihalla – ”En pystynyt liikkumaan yksin!”

Isoja pääomasijoittajia

Pikku G:n pääomasijoittajana toimineen OpenOceanin tiedotteestakin voi päätellä, että kaupat ovat olleet rahakkaat.

– Hallitukselle esitettiin yllättävä hankintatarjous, jota oli vaikea vastustaa. Toki rahat kiinnostivat, mutta myyntipäätöstä ohjasi ensisijaisesti perustajien kunnianhimo, tiedotteessa sanaillaan.

Pikku G ei ole omistanut App-Gyveriä yksin. Vuonna 2010 perustetun yrityksen toinen perustaja-omistaja on Marko Lehtimäki.

Seiskalla ei ole tietoa tarkoista omistusosuuksista, mutta pääomasijoittajat ovat vuosien varrella saaneet yrityksestä tuntuvan siivun. Esimerkiksi vuonna 2020 AppGyver keräsi kahden miljoonan euron kasvurahoituksen tukemaan uuden tuotteensa julkaisua ja markkinointia.

Yrityksen liikeideana on luoda sovelluskehittäjille työkaluja, joilla sovelluksia voisi rakentaa ilman perinteistä koodaamista.

SEISKA15/2018 Seiska on seurannut räppärin yrityksen taivalta. Pari vuotta sitten kohtalon hetket olivat käsillä.
SEISKA15/2018 Seiska on seurannut räppärin yrityksen taivalta. Pari vuotta sitten kohtalon hetket olivat käsillä.

Lue myös: Sijoittajat pumppasivat Pikku G:n yritykseen 6,8 miljoonaa euroa, räppärillä silti maltilliset tulot – jättääkö bisnesmaailman kokonaan?

Moninkertaisti tulonsa

Räppärin huhuttiin pari vuotta sitten jättävän liikemaailman ja tekevän paluuta keikkalavoille. AppGyver-yrityksen kohtalon hetkien uskottiin olleen käsillä, sillä se ei seitsemän vuoden odotuksen jälkeenkään ollut alkanut tuottaa.

Porhaltaminen bisnesmaailmassa on vasta nyt alkanut näkyä Pikku G:n tilipussissa. Esimerkiksi vuonna 2018 räppäri tienasi jo yli 188 000 euroa, kun vuotta aiemmin tulot olivat vain noin 50 000 euroa.

Ota Seiskan paparazzi Panu Hörkkö seurantaan Instagramissa!