Sanna Marin

Time-lehti nosti Suomen pääministerin kanteen - näin Sanna Marin reagoi saamaansa suitsutukseen

Kotimaa | 18.02.2021 16:01

Suomen pääministeri Sanna Marin (sd.), 35, on valittu maailmankuulun Time-lehden kanteen. Kansikuvaan valittu Sanna edustaa kuvallaan sataa nousevaa vaikuttajaa. Time-lehti kirjoittaa, että listalle on valikoitunut sata uudenlaisen tulevaisuuden johtajaa. Eniten kunniaan on vaikuttanut se, kuinka listalle päätyneet ovat ohjanneet maailmanlaajuista pandemiaa ja sen mukana tullutta kriisiä.

Listalla on nimiä Doja Catista muusikko Dua Lipaan sekä Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin virkaanastujaisissa somehitiksi nousseen runon lausunut Amanda Gorman. Sannaa käsittelevän esittelytekstin on kirjoittanut Norjan pääministeri Erna Solberg. Erna kirjoittaa, ettei ole vielä päässyt tapaamaan Sannaa kasvotusten matkustusrajoitusten vuoksi, mutta Pohjoismaiden pääministerien yhteydenotot on hoidettu verkossa.

Lue myös: Sanna Marin ja Markus-aviomies ostoksilla alennusmyynneissä: "Ihan tuiki tavallinen pariskunta" – katso paparazzikuvat!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sanna Marin (@sannamarin)

- Katsoin virtuaalisesti, kuinka Sanna aloitti tehtävänsä Suomen pääministerinsä vain viikkoja ennen maan ensimmäistä diagnosoitua koronavirustartuntaa tammikuussa 2020. Sannalla ei siis ollut mitään kuherruskuukautta uudessa työpaikassaan, mutta hän sopeutui tilanteeseen nopeasti.

Lue myös: Pääministeri päiväkävelyllä! Sanna Marin lenkkeili ihmispaljoudessa – kuva!

Erna myös kiittelee Sannan toimia pandemian myllertäessä maailmalla, sillä Sannan johtaman hallituksen ansiosta Suomen koronavirustapausten määrä on noin viidennes Euroopan unionin keskiarvosta.

- Sannaa on ylistetty maailmanlaajuisesti hänen noustuaan pääministeriksi niin nuorena. Hän ei ole kuitenkaan politiikassa mikään aloittelija, ja pandemia-aikana hän on osoittanut, että hyvä johtajuus ei riipu iästä. Kriisiajat näyttävät meille, mistä ihmiset on tehty.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sanna Marin (@sannamarin)

Sanna vastasi norjalaiskollegansa kirjoitukseen Twitter-tilillään ja toivoi pääsevänsä tapaamaan hänet kasvotusten mahdollisimman pian.

Sanna on ennenkin saanut suitsutusta maailman vaikutusvaltaisimpien ihmisten listauksissa. Viime vuoden joulukuussa Forbes listasi Sannan sadan vaikutusvaltaisimman naisen listan sijalle 85. Myös Britannian yleisradioyhtiö BBC on valinnut Sannan sadan vaikutusvaltaisimman naisen listalleen.

Katso myös: Poikkeuksellisen rohkeaa! Pääministeri Sanna Marin vilauttaa paljasta pintaa Trendi-lehdessä: poseeraa pelkkä bleiseri yllään - katso!

Teksti:Ida Herranen
Kuvat:Pasi Murto, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!