fbq
Peliitat & Teemu Selänne.

Teemu Selänteen bisnesveivaus murskaksi! Suomen Jääkiekkoliitto näytti tylysti hauista: "Emme koskaan…"

Seiska uutisoi hiljattain Teemu Selänteen tekemästä ostotarjouksesta. Aviisimme tietojen mukaan kaikkien aikojen suomalaiskiekkoilija havitteli tosissaan itselleen Mestiksessä pelaavaa Heinolan Peliittoja. Sattumoisin Teemun Eetu-poika kiekkoili päättyneellä kaudella samaisessa Mestis-seurassa.

Teemun unelma nähdä omistamansa seura tositoimissa ei kuitenkaan toteudu ainakaan ensi syksynä. Ensinnäkään Peliitat-kauppoja ei ole vieläkään lyöty lukkoon, ja toisekseen heinolalaisseuralla ei ole edes pelipaikkaa ensi syksyksi.

Teemu Selänne syrjäytettiin Jokereiden paluusuunnitelmasta – NHL-legenda iski nyt tarjouksen pöytään toisesta suomalaisseurasta

Suomen Jääkiekkoliitto ilmoitti näet tänään, ettei Heinolan Peliitoille myönnetty Mestis-lisenssiä kaudelle 2023–24.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Käytännössä se tarkoittaa sitä, ettei Peliitoille ole lainkaan pelipaikkaa ensi kaudeksi, sillä sarjaporrasta alempana Suomi-sarjassa on samanlaiset ehdot kuin Mestiksessäkin, SJL:n lisenssikomitean puheenjohtaja Hannu Soro sanoo Seiskalle.

Eetu Selänne, 25, kiekkoili kuluvalla kaudella Peliitoissa. Hän teki 42 ottelussa 12 tehopistettä.
Eetu Selänne, 25, kiekkoili kuluneella kaudella Peliitoissa. Hän teki 42 ottelussa 12 tehopistettä.

Suomen toiseksi korkeimman jääkiekon sarjatason eli Mestiksen lisenssihaku päättyi 31. maaliskuuta. Soron mukaan Heinolan Peliitoilta tuli kyllä ajallaan hakemus, mutta Jääkiekkoliitto pyysi siihen lisäselvityksiä.

– Pyysimme lisäselvityksiä 17.4. mennessä muttemme saaneet niitä. Toisen kerran pyysimme heidän hakemukseensa lisäselvityksiä 27.4. mennessä muttemme saaneet niitä silloinkaan, Soro ihmettelee.

Pelastaako Teemu Selänne talousvaikeuksissa rypevän pikkuseuran? Nyt puhuu Peliittojen nokkamies: Heinolalaiset haluavat Teemun!

– Syy Peliittojen lisenssin eväämiselle oli se, ettemme saaneet näitä lisäselvityksiä lainkaan. Pääsyyt ovat kuitenkin taloudelliset. Heinolassa on edelleen se konkurssimenettely päällä, Soro tietää.

Teemu Selänne, 52, tienasi satumaisella NHL-urallaan yli 70 miljoonaa euroa. Heinolan Peliitoista ei ole kuitenkaan syntynyt kauppoja.
Teemu Selänne, 52, tienasi satumaisella NHL-urallaan yli 70 miljoonaa euroa. Heinolan Peliitoista ei ole kuitenkaan syntynyt kauppoja.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Olimme tosi tarkkoja ja kävimme kaikkien seurojen paperit todella tarkasti läpi.

Teemu Selänteen piti olla pienelle heinolalaisseuralle pelastava enkeli. Sitä hän voi toki olla edelleenkin, mutta ainakaan tällä hetkellä Peliittojen taloustilanne ei vakuuta Jääkiekkoliittoa. Seuran siirtymisestä Selänteen käsiin ei ole myöskään tihkunut enää tietoja.

Teemu ja Sirpa Selänne lemmenlomalla paratiisissa - Hannele Laurikin vakuuttui

Peliitat isännöi Kiekko-Espoota viime marraskuussa. Ensi syksynä Heinolan jäähallissa ei pelata Mestis-kiekkoa.
Peliitat isännöi Kiekko-Espoota viime marraskuussa. Ensi syksynä Heinolan jäähallissa ei pelata Mestis-kiekkoa.

Sinällään liiton herroilla ei olisi mitään Selänteen omistajuutta vastaan – pikemminkin päinvastoin.

– Kyllähän se hieno juttu olisi. Olemme kuulleet kauppahuhuista jo monta viikkoa, mutta miksi niitä kauppoja ei sitten tehty? Selänteen nimi on pyörinyt jatkuvasti esillä, mutta emme koskaan saaneet minkäänlaista esitystä, Soro ihmettelee.

Soron mukaan Jääkiekkoliitto näki Savonlinnan Pallokerhon varoittavana esimerkkinä. Perinteikäs SaPKo hakeutui viime kesänä konkurssiin eikä pelannut päättyneellä kaudella missään.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Samoin voi käydä myös Peliitoille. Mutta SaPKon tavoin myös Peliitat voi myöhemmin hakea sarjapaikkaa Suomi-sarjasta ja yrittää sitten nousua takaisin Mestikseen.

Sen sijaan Helsingin Jokerit pelaa ensi syksynä Mestiksessä. Uuteen kotimaiseen omistukseen siirtynyt narrinippu nähdään kotimaan kaukaloissa ensimmäistä kertaa sitten kauden 2013–14, jonka jälkeen Jokerit häipyi SM-liigasta häpeälliselle KHL-harharetkelleen.