fbq
Kotimaa
15.10.2021 10:21
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Pasi Murto, Seiskan toimitus
Ernest Lawson
Tästä syystä Ernest Lawson päätti kertoa lapsensa kuolemasta – koskettava kuvapäivitys: "Suru oli murskaava, tuntui että tukehtuu"
Kotimaa
15.10.2021 10:21
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Pasi Murto, Seiskan toimitus

Näyttelijä Ernest Lawson, 33, kertoi avoimesti perhettään kohdanneesta surusta Roope Salmisen Kolme käännekohtaa -podcastissa.

Lue myös: Podcast: Ernest Lawson avoimena perhettään kohdanneesta menetyksestä: ”Valitettavasti lapsi ei ole elossa” – Roope Salminen murtuu kyyneliin

Ernestillä ja hänen vaimollaan on kaksi lasta, vuonna 2017 ja 2020 syntyneet tyttäret. Ernest kertoi podcastissa, että hänen vaimonsa sai keskenmenon vuonna 2019.

Ernest kertoo nyt Instagramissa syyn sille, miksi halusi tuoda kipeän yksityisasian julkisuuteen. Kyse on vertaistuen antamisesta muille saman kohtalon kokeneille.

– Yleensä jaan haastatteluissa vaan pintaa ja iloa. Vitsejä ja hyvää vibaa. Kun Roope pyysi mua vieraaksi Kolme Käännekohtaa -podcastiin, mä päätin että jaan nyt sitten kerrankin rehellisesti. Puhuin paljon. Lapsuudesta, erilaisuudesta, sattumista. Kerroin myös menetyksestä jonka niin moni kohtaa, Ernest kirjoittaa.

Hän on jakanut itsestään kuvan, joka on otettu sinä päivänä, jolloin hän sai kuulla vaimonsa keskenmenosta.

Hän kertoo googlanneensa, että 15 prosenttia kaikista raskauksista päättyy keskenmenoon.

– Se suru oli murskaava. Tuntui että tukehtuu. On se vieläkin siellä. Välillä muistuttaa itsestään. Mutta nyt siihen suruun on tullut uusia sävyjä. Merkityksiä. Ymmärrystä siitä, että ilman tuota menetystä meidän perhe ei olis just tällänen. Ja että ilman sitä menetystä me ei oltais saatu meidän toista, täydellistä tytärtä, Ernest kirjoittaa.

Ernest Lawson
Julkisuudessa Ernest Lawson on nähty aina iloisena, mutta nyt hän kertoi sisään kätkemästään suuresta surusta.
​​

Näyttelijä ja vaimonsa pitivät keskenmenon pitkään kahden ihmisen salaisuutena.

– Mutta kun siitä vihdoin uskalsi puhua läheisille, me tajuttiin että muutkin oli kokenut samaa. Me ei oltukaan ainoat. Ja että se hiljaisuus ja häpeä ja itsensä syyttäminen vaan pahensi kipua.

– Sen takia mä kerroin Roopelle. Koska tajusin, että jos tää niin monen kohtaama menetys ei ois tabu, meilläkin ois ehkä ollu helpompaa. Suru ois edelleen siellä, mutta ehkä se ei ois ollu ihan niin jyräävä. Joten jos meidän tarinan kuuleminen toimii vertaistukena edes yhdelle, se oli kertomisen arvoista.

Ernestin päivityksen kommenttikenttään on tulvinut paljon sydänemojeita. Muutama kommentoija kertoo myös omista menetyksistään ja kiittelee Ernestiä rohkeudesta kertoa keskenmenosta.

– Rakastan sua Erkku, Roope Salminen kirjoittaa kommenttikentässä.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »