fbq
Kotimaa
17.11.2021 14:35
Teksti: Julia Aalto-Setälä ja Leena Ylimutka|Kuvat: All Over Press
Sauli Niinistö
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö piti tiedotustilaisuuden toipilaana, näin hän kommentoi asiaa itse: "Meille saattaa tulla vaikea talvi"
Kotimaa
17.11.2021 14:35
Teksti: Julia Aalto-Setälä ja Leena Ylimutka|Kuvat: All Over Press

Presidentti Sauli Niinistö järjesti keskiviikkona (17.11.) Linnassa lehdistötilaisuuden, jossa kertoi tämän vuoden itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton järjestelyistä. 

Hän sinnitteli lehdistötilaisuuden läpi, vaikka kärsi selvästi flunssasta.

Lue myös: Perinteiset Linnan juhlat taas peruttu - erikoisjärjestelyt tuovat lukuisia muutoksia

Seiskan toimittaja Leena Ylimutka kiinnitti tilaisuudessa huomiota presidentin painuneeseen ääneen.

- Teidän äänenne on minulle kovin tuttu, mutta nyt havaitsen siinä pientä käheyttä. Miten tällä hetkellä itse voitte?

Presidentti vastasi toimittajalle myöntäen havainnon pitävän paikkaansa.

- Tämä on tuollainen vietävän sitkeä flunssa. Tietysti noita covid-testejä on tässä tehty. Itseasiassa tämä vie ajatukseni siihen, että meille saattaa tulla vaikea talvi, kun leviää kaikenlaista köhinää, presidentti vastasi tilaisuudessa, täydentäen vielä vastaustaan.

- Törmäsin tähän tilanteeseen Ruotsissa viime viikolla, että kutsuvierasjoukko voi tuntea olonsa vähän kiusalliseksi, jos siellä on suojaamaton köhisijä. Tämä on sellainen ajatus, mitä meidän kaikkien kannattaa miettiä. Ei se ole itsensä suojaamista niinkään, vaan ympäristön rauhoittamista. Silloinkin, kun on vaikka kuinka monta covid-testiä tehty, niin kyllä luulen, että ihmisiä vaan hiukan askarruttaa, jos joku köhisee siinä vieressä kovasti. Ainakin minua. Tämä on menossa varmaan ohi kyllä. Pidetään peukkuja, hän kommentoi.

Niinistö myös näytti hieman tuskaiselta. Presidentti joutui toisinaan köhimään selvitelläkseen kurkkuaan. Niinistö myös pyyhki tuskaisen oloisena otsaansa ja otti hörppyä teekupposesta.

Lue myös: Kruununprinsessa Victoria säteili upeassa iltapuvussa - tapasi presidentti Sauli Niinistön

Poikkeusjärjestelyt

Tänä vuonna juhlia ei järjestetä perinteisesti, vaan vastaanotto järjestetään sangen pienimuotoisesti. Paikalle kutsutaan vain noin 200 henkilöä.

Useimmat kutsutuista ovat ensikertalaisia, presidentti kertoi.

- Meidän on tarkoitus kutsua noin 200 ihmistä, se sisältää myös puolisot. Vakiovieraita tänne ei juurikaan tule. Lähes koko tuo joukko on ensikertalaisia. Kutsuja ei ole vielä voitu lähettää. Pukukoodi tulee olemaan normaalista poikkeava, tummapuku ja sen mukainen ohjeistus, presidentti summasi tiedotustilaisuudessa.

Pukukoodia on muutettu, jotta mahdollisimman moni kutsutuista voisi osallistua tilaisuuteen ilman kohtuutonta vaivaa, presidentti täydensi tilaisuudessa.

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »