fbq
Kotimaa
17.11.2021 14:07
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan toimitus
Sauli Niinistö
Perinteiset Linnan juhlat taas peruttu - erikoisjärjestelyt tuovat lukuisia muutoksia
Kotimaa
17.11.2021 14:07
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan toimitus

Presidentti Sauli Niinistö järjesti keskiviikkona (17.11.) Linnassa lehdistötilaisuuden, jossa kertoi tämän vuoden itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton järjestelyistä. 

Sauli Niinistö aloitti tilaisuuden kertomalla, että vastaanotto järjestetään, juhlia ei.

- Ihan aluksi kerron teille, että tämä valmistelu, jota on nyt pitkin syksyä käyty, on tehty alati muuttuvien olosuhteiden vallitessa, presidentti avasi ja lisäsi, että muutokset ovat mahdollisia.

- Kutsujoukko on tuntuvasti suppeampi kuin normaalisti, presidentti kertoi heti tilaisuuden alussa.

Kaksi teemaa

Tasavallan presidentti korosti myös, että itsenäisyyden juhlaa vietetään tällä kertaa kahdella teemalla. Ensimmäinen teema liittyy terveydenhuoltoon ja henkilöstöön. Toinen teema liittyy puolestaan siihen, että vaikea korona-aika on osoittanut, että paljon on hyvin. 

- Monet muutkin ammattiryhmät ovat joutuneet venymään työssään. Ihmisten vapaaehtoistoiminta on ollut hyvin aktiivista. Tässä toisessa teemassa on tarkoitus huomioida tällaisia henkilöitä, presidentti kuvasi.

- Meidän on tarkoitus kutsua noin 200 ihmistä, se sisältää myös puolisot. Vakiovieraita tänne ei juurikaan tule. Lähes koko tuo joukko on ensikertalaisia. Kutsuja ei ole vielä voitu lähettää. Pukukoodi tulee olemaan normaalista poikkeava, tummapuku ja sen mukainen ohjeistus, presidentti summasi tiedotustilaisuudessa.

Pukukoodia on muutettu, jotta mahdollisimman moni kutsutuista voisi osallistua tilaisuuteen ilman kohtuutonta vaivaa, presidentti täydensi.

Sauli Niinistö
Sauli Niinistö ja Jenni Haukio tanssin pyörteissä Linnan juhlissa vuonna 2018.

NÄIN JUHLITTIIN VIIME VUONNA

Vuosi sitten Presidentinlinnaan otettiin tavanomaisen vastaanoton sijaan vain kourallinen Ylen erikoislähetykseen osallistuneita vieraita.

Lisäksi Yle esitti juhlapäivän viettoa eri puolilta Suomea ihmisten kodeista ja esimerkiksi sairaalasta sekä merellä seilaavasta rahtilaivasta.

Perinteisesti Linnan juhlissa presidentin juhlavastaanotolla on ollut noin kaksi tuhatta kutsuvierasta.

Juhlat ovat alkaneet presidenttiparin kättelyllä, ja kaikkien juhlavieraiden kättelyjonon jälkeen on nautittu notkuvien pöytien antimista.

Vieraat sekä tietysti presidenttipari itse ovat myös pyörähdelleet tanssiparketilla soittokunnan tahdittamana.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »