”Tarjolla herrain herkkuja!” Selviytyjät-voittaja Kristian Heiskari antaa lihalle kyytiä – katso laiskan kotikokin grillireseptit

Mainos
Mainos päättyy

Big Brother 2019 -voittaja ja Selviytyjät Suomi -tähti Kristian ”Krisu” Heiskari, 29, on päättänyt järjestää Seiskalle kesäiset grillijuhlat.

– Rakastan yli kaiken grillaamista, mutta enhän minä sitä osaa. Olen helvetin laiska kotikokki, mutta tänään pitää yrittää parhaansa, Krisu tokaisee.

Sekatyömies myöntää olevansa yleensä pelkkä apukäsi keittiössä.

– Olen se pilkkoja, joka ei ymmärrä maustamisesta mitään. Hädin tuskin suolan osaan lisätä, enkä tavallisesti kokkaa kotona juuri koskaan.

Kaasugrilli ladattiin täyteen kesäherkkuja, joiden tasaisesta kypsymisestä Kristian piti huolen.
Kaasugrilli ladattiin täyteen kesäherkkuja, joiden tasaisesta kypsymisestä Kristian piti huolen.

Selviytyjät-voittaja Kristian Heiskari yllättää: suostuisi Temptation Islandiin tietyllä rahapalkkiolla - ”Voin vähän tötöilläkin!”

Krisun kasvoille nousee muikea ilme, kun hän näkee hyvin marmoroituneet L-luupihvit pöydällä. Niihin on sivelty savupekoniöljyä ja ripoteltu sormisuolaa.

Jättimäiset pihvit ja maukkaat vartaat ovat Krisun mieleen.
Jättimäiset pihvit ja maukkaat vartaat ovat Krisun mieleen.

– Jumankauta, nyt on tarjolla oikein herrain herkkuja. Selviytyjissä palkinnoksi saadut grillisapuskat eivät kyllä näitä päihitä.

Naudan marmorifileepihveihin puolestaan tuo potkua pippurinen rub-mausteseos. Krisu laittaa pihvit ja makkarat tirisemään liekkien lämpöön ja kääntelee vartaita itsevarmoin ottein.

– Olen pihvityyppi ja rakastan punaista lihaa, mutta vihanneksetkin maistuvat.
– Olen pihvityyppi ja rakastan punaista lihaa, mutta vihanneksetkin maistuvat.

– Tässä on hyvä grilli alla. Jos näin helpon homman mokaa, niin on parempi jättää grillauspuuhat muiden vastuulle.

Mainos
Mainos päättyy

Kristian Heiskari fiilisteli Selviytyjät Suomi -voittoaan kaljalla – joutui paljastamaan lopputuloksen etukäteen

Grillimaisterin uurastus palkitaan maittavalla aterialla, ja Kristian asettuu syömään kirsikkapuun katveeseen. Kesäkeittiön antimet mahtuvat lautaselle vain vaivoin.

– Hyvä, että pihveille käytettiin lämpömittaria. Kaikki tarjoiltavat onnistuivat, ja annan päivän arvosanaksi neljä ja puoli tähteä viidestä.

– Tänä kesänä aion varmasti yhdistää grillaamisen ja kavereiden kanssa hengailun. Olen myös suunnitellut mukavaa mökkireissua juhannukseksi.

Krisun kesämenu

* Täytettyjä ruis- ja kauranappeja

* Kesäinen halloumisalaatti

Mainos
Mainos päättyy

* Helppoja kasvisvartaita

* Marmoroitunut L-luupihvi, naudan marmorifileepihvit, iberico-porsaan varras, naudan fileevarras, Sörkan chorizogrilleri, hirvichorizoa sekä tulista sinappia

Krisun kesäinen halloumisalaatti

Ainekset:

- salaattia (esim. Järvikylän Pehtoori- ja Ruustinna-salaatit)

- rasia kirsikkatomaatteja

- rasia mansikoita

- paketti halloumijuustoa

- 1 pussi siemensekoitusta (esim. Earth Control natural salad mix)

- suolaa ja pippuria

- öljyä

Kastike:

- 2 osaa oliiviöljyä

- 1 osa balsamiviinietikkaa

Salaatti

- loraus hunajaa

- ripaus sitruunapippuria

Tee näin:

1. Pese ja pilko salaatti tarjoilukulhon pohjalle.

2. Pilko myös mansikat, kurkku ja tomaatit. Viipaloi halloumijuusto. Lisää salaatin päälle pilkotut vihannekset ja laita juusto grilliin kevyesti öljyttynä.

3. Nosta pinnalta nätisti paistuneet halloumiviipaleet salaatin päälle. Ripottele kourallinen siemeniä salaatin koristeeksi. Kaada kastike tasaisesti joka puolelle salaattia juuri ennen tarjoilua.

Nopsat vihannesvartaat

Ainekset

- rasia herkkusieniä

- nippu kevätsipulia

- paprikasekoituspussi (punainen, keltainen, vihreä)

- kesäkurpitsa

- varrastikkuja

Vartaat

- öljyä

- mausteita (esim. yrttiseos)

Tee näin

1. Pilko paprikat. Poista suurin osa kevätsipulin varresta ja säästä se esimerkiksi koristeeksi. Viipaloi kesäkurpitsa.

2. Laita ainekset vartaisiin ja voitele kevyesti oliiviöljyllä. Ripottele pinnalle yrttiseosta.

3. Grillaa varrasherkkuihin rapea pinta ja nauti muiden grilliruokien kera.

Täytetyt ruis- ja kauranapit

Ainekset:

- 2 pakettia tuorejuustoa, esim. yrtti tai valkosipuli

- pussi savukinkkukuutioita

- punainen paprika

- nippu ruohosipulia

Napit

- suolaa ja mustapippuria

- ruis- ja kauranappeja

Tee näin:

1. Pilko paprika kuutioiksi. Leikkaa ruohosipuli kauniiksi silpuksi. Säästä silpusta noin neljäsosa koristelua varten.

2. Sekoita kulhossa keskenään kinkkukuutiot, tuorejuusto, pilkottu paprika ja ruohosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita täyte tekeytymään kylmään noin tunniksi.

3. Lusikoi täyte ruisnappeihin juuri ennen tarjoilua. Rouhi päälle vielä makusi mukaan mustapippuria, ja ripottele tuore ruohosipuli koristeeksi.

Mainos
Mainos päättyy
Ladataan