fbq
Tanja Vienonen reissasi Peter Nygårdin kanssa – seksirikoksista syytetty miljonääri isännöi suomalaisia julkkiskaunottaria | Seiska
Kotimaa
22.02.2021 06:38
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Seiskan arkisto ja All Over Press
Tanja Vienonen, Peter Nygård, Kata Kärkkäinen ja Arja Koriseva.
Tanja Vienonen reissasi Peter Nygårdin kanssa – seksirikoksista syytetty miljonääri isännöi suomalaisia julkkiskaunottaria
Kotimaa
22.02.2021 06:38
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Seiskan arkisto ja All Over Press

Useat suomalaiset julkkisnaiset ovat saaneet nauttia Peter Nygårdin, 79, vieraanvaraisuudesta. Etenkin 1990-luvulla oli tapana, että Nygårdin suomalaiset, mediassa ja muuten julkisuuden piirissä työskentelevät ystävät auttoivat järjestämään Suomi-kaunottarille kutsumatkoja Nygårdin luokse.

Lue myös: ”Menetin rahani ja terveyteni!” Linda Lampenius joutui Peter Nygårdin hampaisiin: Halusin kuolla!

Aira Samulinin sydänystävä

Arja Koriseva miehineen kävi Bahaman-huvilalla, samoin Aira Samulin useaankin otteeseen. Yli 50 vuotta miljonäärin tuntenut Aira on kertonut viettäneensä muun muassa seitsemän jouluaan Nygårdin vieraana.

Hän on pitkäaikainen sydän-ystäväni, rikosepäilyistä pöyristynyt Aira totesi Iltalehdessä viime helmikuussa.

​ Aira Samulin on viettänyt useita jouluja Nygårdin vieraana.Aira Samulin on viettänyt useita jouluja Nygårdin vieraana.​
​ Aira Samulin on viettänyt useita jouluja Nygårdin vieraana.Aira Samulin on viettänyt useita jouluja Nygårdin vieraana.

 

Kata Kärkkäisellä (nyk. Souri) taas on tyystin toisenlaisia kokemuksia Nygårdista. Kata on kertonut joutuneensa Nygårdin seksuaalisen painostuksen kohteeksi Bahamalla 1993.

Hän ei yrittänyt mua raiskata, mutta mä olin todella pulassa. Olin kaksistaan sen miehen kanssa siellä Nygård Cayssa, ja se oli todella kamalaa, se oli todella elämäni hirveimpiä kokemuksia, Souri kuvasi tuntojaan helmikuussa 2020 Helsingin Sanomille.

Kata joutui sittemmin Nygårdin juristien uhkailun kohteeksi.

Kata on kertonut joutuneensa Nygårdin seksuaalisen painostuksen kohteeksi Bahamalla 1993.
Kata on kertonut joutuneensa Nygårdin seksuaalisen painostuksen kohteeksi Bahamalla 1993.

Lue myös: Janina Frostell viihtyi seksirikoksista syytetyn Peter Nygårdin vieraana: Koin vain flirttiä!

Missi-Tanjalta rukkaset

Vuoden 1991 Miss Suomi Tanja Vienonen (nyk. Karpela) kiersi Nygårdin kanssa maailmaa reilun kuukauden verran 1994. Vaalea missi viihtyi miljonäärin kanssa niin seurapiireissä kuin hevosen selässäkin, mutta lopulta heinäkuussa 1994 Seiska uutisoi, kuinka ”Tanja antoi Peterille rukkaset”.

Tiiviisti yhdessä viihtynyt kohupari oli viettänyt juhannusta Nygårdin farmilla Kanadassa. Seiskan kuvissa he hymyilivät Suomi-paidat päällään, ja Peter oli esitellyt Tanjan jopa vanhemmilleen.

– Peterillä oli ehkä omat toiveensa ja minulla toiset. Ei sille voi mitään... Suomeen palannut Tanja pyöritteli Seiskassa 1994.

SEISKA 27/1994 Seiska kertoi heinäkuussa 1994 Tanja Vienosen ja Peter Nygårdin yhteisestä juhannuksesta.
SEISKA 27/1994 Seiska kertoi heinäkuussa 1994 Tanja Vienosen ja Peter Nygårdin yhteisestä juhannuksesta.

Vaatemogulin kiirastuli

Seiska kertoi toissa viikolla, ettei laajasta seksirikosvyyhdistä syytetty Peter Nygård pääse vapaaksi takuita vastaan Kanadassa. Yhdysvaltain liittovaltion syyttäjä nosti Nygårdia vastaan joulukuun puolivälissä yhdeksän eri syytettä, minkä jälkeen hänet pidätettiin kotikaupungissaan Winnipegissä Kanadassa. Mailla on luovutussopimus.

Yhdysvaltain nostaman jutun mukaan epäiltyihin rikoksiin kuuluu muun muassa seksuaalirikoksia, seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvää ihmiskauppaa ja talousrikoksia.

Kymmenet naiset ainakin kuudesta eri maasta ovat väittäneet Nygårdin raiskanneen heidät.

Discovery+ -suoratoistopalvelussa julkaistu neliosainen tv-dokumentti perkaa Nygårdin rikosepäilyjä.
Discovery+ -suoratoistopalvelussa julkaistu neliosainen tv-dokumentti perkaa Nygårdin rikosepäilyjä.

Lue myös: Kanadalaistuomarilta harvinainen päätös: Suomalaissyntyinen miljonääri Peter Nygård pysyy sellissä!

Erillisessä siviilioikeudellisessa ryhmäkanteessa 57 naista väittää Nygårdin syyllistyneen lukuisiin seksirikoksiin. Monet naiset ovat kertoneet olleensa alaikäisiä, kun Nygård väitetysti raiskasi heidät.

Nygård on tiedottajansa ja asianajajansa välityksellä kiistänyt kaikki häntä vastaan esitetyt syytökset.

Helsingissä vuonna 1941 syntynyt Peter Nygård muutti noin kymmenen ikäisenä vanhempiensa mukana Kanadaan. Hänellä on tiettävästi kymmenen lasta seitsemän eri naisen kanssa.