Sanni

"Tämä tieto musersi" - Näin Sanni selittää musisointiaan Sanna Marinin kohujuhlissa: "Olen edelleen kiitollinen"

Kotimaa | 13.10.2021 13:39

Poptähti Sanni avasi tiistai-iltana (12.10.) tuntojaan pääministeri Sanna Marinin (sd.) viime sunnuntaina järjestämistä juhlista.

Lue myös: Sanna Marinin kulttuurikekkerit raivostuttivat suomalaisjulkkikset - Cheekin ex-manageri jyrähti Instagramissa osallistujille

Asunnolleen Kesärantaan pääministeri oli kutsunut joukon kulttuurijulkkiksia keskustelemaan muun muassa musiikkialasta ja sen tulevaisuuden näkymistä. Erityisesti kulttuuria on kärsinyt koronarajoitusten ja -säädösten vuoksi valtavia tappioita.

Vain kaksi päivää juhlien jälkeen tuli shokkiuutinen opetus- ja kulttuuriministeriö ilmoittaessa leikkaavansa tulevan vuoden aikana kulttuurialalta yli 18 miljoonaa euroa.

Lue myös: Shirly Karvinen otti kantaa Sanna Marinin kohujuhliin: "Tämä ei ole ok"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sanna Marin (@sannamarin)

Monien muiden julkkisten tapaan myös Sanni avasi sanaisen arkkunsa Instagramin tarinoissaan. Teksteissään hän ottaa kantaa muun muassa kulttuurikekkereiden aikana vallinneeseen ilmapiiriin. Sanni kertoo olleensa itsekin juhlissa kutsuvieraana.

Kun sain kutsun Kesärantaan, oli siitä tietenkin otettu. Pääministerin huomionosoitus henkilökohtaisella kutsulla ja tilaisuuden kutsussa mainittu agenda tuntuivat minulle tärkeiltä, Sanni jatkaa.

– Illallinen oli lopulta hyvin vapaamuotoinen ja koin sen enemmänkin sillanrakentamisena hallituksen ja esiintyvien taiteilijoiden välille. Hiljaa toivoen, että siten näitä painavia keskusteluja voitaisiin jatkossa käydä sille paremmin fasilitoidussa tilanteessa, laulaja avautuu.

Sannin mukaan tilaisuudessa käytiin kyllä keskusteluja, mutta hänen mukaansa paljon "pienemmällä pieteetillä" kuin mihin hän oli etukäteen valmistautunut.

Hän myös painottaa tekstissään tilaisuuden saaneen aiheellisesti kritiikkiä tiistaina tulleen leikkausuutisen myötä.

Tämä oli todella musertava tieto, sillä tilaisuuden toivoa tuonut agenda oli nimenomaan keskustella kulttuurialan tulevaisuudennäkymistä. Tämän päivän valaisemaa näkymää ei siellä esitelty, Sanni tiuskaisee tarinoihinsa jakamassa tekstissään.

Kiitollinen kutsusta

Sanni jatkaa kertomalla julkaisussaan siitä, miten kulttuuriala tarvitsee valtiolta nyt kaiken tuen. Hän toivoo hallituksen tekevän kaikkensa, jotta ala ei kärsisi enempää.

Sanni kuitenkin päättää osoittaa Sannalle kiitollisuutta saamastaan kutsusta.

Olen edelleen kiitollinen kutsusta Kesärantaan.

Instagram-videoidensa perusteella Sanni pisti Kesärannassa myös esityksen pystyyn. Hänen vierellään laulaa artisti Alma.

Laitoimme artistikollegojen kanssa Kesärannan soimaan yhteismusisoinnista, jotta kenellekään ei jäisi epäselväksi, mikä vaikutus kulttuurilla on ilmapiiriin ja tunteisiin.

Sannin julkaisemat Instagram-tarinat ovat luettavissa 24 tuntia julkaisun jälkeen.

Teksti:Elina Niemi
Kuvat:Timo Korhonen, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!