Tällaisessa ökyravintolassa Sanna Marin viihtyi – melkoisen hintavat herkut!

Tällaisessa ökyravintolassa Sanna Marin viihtyi – melkoisen hintavat herkut!

Sanna rentoutui New Yorkissa ystävien kesken.

Mainos
Mainos päättyy

Ex-pääministeri Sanna Marin suuntasi Central Parkissa pitämänsä Global Citizen -festaripuheen jälkeen vapaa-ajalle. Hän jakoi maanantaina (30.9.) yhteiskuvan ravintolasta ystäviensä Iida Vallinin, Nasima Razmyarin ja Lauri Voionmaan kanssa.

Seurue oli varsin poliittinen; Sannan pääministeritaustan lisäksi Iida on ollut hänen erityisavustajansa, Nasima on yhä kansanedustaja SDP:ssä ja Lauri on edustaa Suomea YK:ssa suurlähettiläänä.

Kaveriporukka ei illallistunut missä tahansa Mäkkärissä, vaan suuntasi nauttimaan New Yorkissa sijaitsevasta ravintola Balthazarista. Ravintola pyörii suurkaupungin sykkeessä, aivan New York Cityn Lower Manhattanin ja Sohon lähettyvillä, ja se on mainittu Michelin-oppaassakin.

Mainos
Mainos päättyy

Hintavat herkut

Balthazarissa menuja on moneen lähtöön, sillä ravintola tarjoilee niin lounasta ja brunssia kuin illallistakin. Illallismenu on tietenkin jokusen asteen brunssitarjontaa laitetumpi, ja hintaluokka on suunnattu selkeästi vähän enemmän tienaaville.

Menun alkuun on listattu hors d'oeuvret eli pikkupalat, jotka sopivat alkupalaksi. Alkuun voi valita itselleen esimerkiksi naudanlihatartarin 26 (23 €) tai 34 (30 €) dollarin hintaan, kun taas hanhenmaksaterriinin hinta on 33 dollaria. Alkupaloista halvin on senttejä vaille 20 euroa maksava vihersalaatti.

Ravintola myy myös mereneläviä. Eri sijainneista hankitut simpukat hinnoitellaan tarvittaessa markettihinnan mukaan, mutta erään sortin simpukat maksavat 30 dollaria (27 €) puolelta tusinalta. Isommat lautaselliset voi tilata 145:lla tai 195:lla dollarilla koko poppoolle. Toki ravintolasta voi tilata myös kaviaaria suoraan kotiovelle.

Mainos
Mainos päättyy

Pihviä pihvin perään

Pääruokamenusta voi valikoida useamman eri pihviruuan väliltä, simpukoita, risottoa, eri puolilta mannerta kalastettuja kaloja tai tavan juustohampurilaisen. Pääruokien hinnat heiluvat halvimmillaan 31 dollarissa, kun taas pinaatin kanssa tarjoiltava 59 dollarin pihvi. Pääruuasta selviää siis halvimmillaan 28:lla eurolla ja kalleimmillaan 53:llä eurolla.

Annoksen voi toki ottaa myös vieruskaverin kanssa, jolloin vaihtoehtoina on jakaa 85 dollarin (77 €) kokonainen kana tai 174 dollarin ( 157 €) Côte de boeuf eli välikyljys.

Mainos
Mainos päättyy

Jälkiruuille on lätkäisty kiinteä 16 dollarin hinta, ja menussa on erilaisia vanukkaita, leivoksia ja kakkuja. Viinilista puolestaan on neljän sivun mittainen ja pitää sisällään laseittain, karahveittain tai pulloittain tarjoiltuja viinejä parinkympin valkkarilaseista aina 5800 dollarin shampanjapulloihin.

Hintoihin kuuluu Jenkeissä lisätä myös tippi, jolle on ohjenuoraksi annettu 20 prosentin suuruus. Jos kolmesta ruokalajista viineineen siis selviää noin 200 eurolla, tulee tippiä maksettavaksi vielä noin 40 euron edestä.

Mainos
Mainos päättyy
Ladataan