fbq
Vesa-Matti Loiri.

Tällainen on Vesa-Matti Loirin hautajaisohjelma – Samuli Edelmann toteuttaa erikoisen hautajaistoiveen

Helsingin Johanneksenkirkossa kaikki alkaa olla valmista viihdetaiteilija Vesa-Matti Loirin siunaustilaisuutta varten. Kahta syöpää sairastanut Loiri menehtyi 10. elokuuta helsinkiläisessä sairaalassa 77 vuoden iässä.

Helsingin hiippakunnan piispan Teemu Laajasalon suorittama siunaaminen alkaa kello 15, mutta hautajaisvieraat otetaan sisään kirkkoon jo puolisen tuntia aiemmin.

Kuin nuori Loiri - arkkua kantava Sampo-poika saapui Vesa-Matti Loirin hautajaisiin erikoisessa asussa

Paikalla hautajaisia seuraavat myös Seiskan erikoistoimittajat Leena Ylimutka ja Eetu Ampuja, joille jaettiin niin ikään Loirin siunaustilaisuuden hautajaisohjelma.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Se näyttää tältä:

Sanna Marin
Vesa-Matti Loirin hautajaisohjelma.

Vuonna 1891 eteläiseen pääkaupunkiin valmistunut Helsingin Johanneksenkirkko on istumapaikoissa mitattuna Suomen suurin kivikirkko. Sen sisuksiin mahtuu yli 2 000 henkeä.

Loirin siunaamistilaisuuteen on kutsuttu arviolta 150 hautajaisvierasta. Käsiohjelmasta käy ilmi, että Samuli Edelmann esittää kirkossa Peggy-kappaleen. Kappale on listattu ohjelmaan Loirin toiveena.

Myös laulaja Jenni Vartiainen esiintyy hautajaisissa. Hän laulaa kappaleen Ave Maria.

Vesa-Matti Loiri
Teemu Laajasalo siunaa Vesa-Matti Loirin.

Tällaiset ovat Vesa-Matti Loirin hautajaiset: Yllätysesiintyjä Yhdysvalloista

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Loirin läheisten ja ystävien lisäksi siunaustilaisuutta kunnioittavat läsnäolollaan myös pääministeri Sanna Marin sekä tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen.

Vesa-Matti Loiri

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on New Yorkissa YK:n yleiskokouksessa, mutta Loirin siunaustilaisuudessa presidenttiparia edustaa presidentin puoliso Jenni Haukio.

Hannele Laurilta yllätysilmoitus Vesa-Matti Loirin hautajaisista: ”Mä en lähde mihinkään”

Seiska seuraa koko päivän Loirin hautajaisia.