fbq
Kotimaa
29.09.2021 22:01
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Timo Korhonen
Aarni Mikkola
Suurin pudottaja -voittaja Aarni Mikkola laihtui 27 kiloa - tältä hän näyttää nyt
Kotimaa
29.09.2021 22:01
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Timo Korhonen

Drag-artisti ja meikkitaiteilija Aarni Mikkola, 29, voitti viime vuonna Suomen suurimman pudottajan hurjalla 27 kilon painonpudotuksellaan. Kilpailun myötä hän oppi rakastamaan itseään. Samalla löytyi myös liikkumisen ilo.

– Siitä tuli osa arkipäiväistä rytmiäni, ja halu urheiluun kumpuaa kuin luonnostaan. Innostun eri lajeista, mikä on suurin muutos arjessani, Aarni kertoo Matinkylä-Olarin 24h Fressi -kuntosalin avajaisissa.

Aarni treenaa nykyään keskimäärin viisi kertaa viikossa.

– Janni Hussi opetti minulle, että on mentävä oman aikataulun mukaan. Suunnittelen maanantaina koko tulevan viikon treenit, koska teen töitä kahdella alalla, jolloin minun on pakko suunnitella. Jos menisin vain fiiliksen mukaan, en taatusti kävisi salilla ollenkaan, Aarni kuvailee.

– Yhdistän monesti urheiluun myös kavereiden tapaamista joukkuelajien avulla. Liikunnan on oltava innostavaa, jonka vuoksi kannattaa muuttaa treeniohjelmia säännöllisesti.

Lue lisää: 27 kiloa laihtunut Suurin pudottaja -voittaja Aarni Mikkola löysi elämäntapamuutoksen myötä tavan rakastaa itseään - "Teen päivittäin töitä terveyteni eteen"

Aarni Mikkola

ARJEN VALINNAT TÄRKEITÄ

Jos kiireiset päivät uhkaavat vaikuttaa syömistottumuksiin, omalla toiminnalla on Aarnin mukaan suuri merkitys terveyteen.

– Jos joskus ei ehdi, niin sekin on täysin okei. Silloin voi mennä vaikkapa salaattibuffetiin, jossa voi itse määritellä, paljonko kastiketta lorauttaa annoksensa päälle.

Hän on nykyään hyvä valmistelemaan aterioita, jotka tekee usein valmiiksi seuraavaa päivää varten.

– Hyvinvointi on todella riippuvainen omista valinnoista, joita arjessaan tekee. Ulkonakin voi syödä terveellisesti, hän toteaa.

Lue lisää: Drag-tähti Aarni Mikkola voitti Suurin pudottaja -kisan - selätti diabeteksen hurjalla elämäntapamuutoksella: "Tämä oli tuplavoitto!"