fbq
Telkkari
04.12.2020 14:20
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Nelonen Media & Atte Kajova
Aarni Mikkola Jayden Mars
27 kiloa laihtunut Suurin pudottaja -voittaja Aarni Mikkola löysi elämäntapamuutoksen myötä tavan rakastaa itseään - "Teen päivittäin töitä terveyteni eteen"
Telkkari
04.12.2020 14:20
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Nelonen Media & Atte Kajova

Drag queen Jayden Marsina tunnettu meikkitaiteilija Aarni Mikkola, 27, kertoo Suurin pudottaja Suomi -kilpailun myötä tapahtuneen elämäntapamuutoksen tehneen hänestä aiempaa itsevarmemman.

- Olen löytänyt tavan rakastaa itseäni. Huomasin aiemmin huolehtineeni muista, kuten artisteista joita meikkaan, tai yleisöstä jolle esiinnyn.

- Totesin, että mikäli haluan päästä vielä vuosienkin päästä tekemään töitä näille ihmisille, edellytyksenä on, että alan pitämään huolta itsestäni, kisan voittajaksi peräti 27 kilon painonpudotuksella selviytynyt Aarni sanoo.

Lue lisää: Drag-tähti Aarni Mikkola voitti Suurin pudottaja -kisan - selätti diabeteksen hurjalla elämäntapamuutoksella: "Tämä oli tuplavoitto!"

Aarni sanoo löytäneensä itsestään uudenlaista rohkeutta. Hän ei ollut esimerkiksi uskaltanut mennä uimahalliin pitkään aikaan.

- Tämä kilpailu ja elämäntapamuutos on tuonut minulle monella tavalla elämääni lisää itsevarmuutta, iloa ja pirteyttä.

Näin huikeasti Aarni Mikkola muuttui Suurin pudottaja -kisan aikana.
Näin huikeasti Aarni Mikkola muuttui Suurin pudottaja -kisan aikana.

DIABETES HAVAHDUTTI MUUTOKSEEN

Aiemmin Lahdessa asunut Aarni on ennen Suurin pudottaja -ohjelmaakin pudottanut painoaan.

- Kun asuin vielä Lahdessa ja olin normaalissa arkityössä kahdeksasta kuuteen, silloin tiputin painoani.

Lue lisää: Käsittämättömiä muodonmuutoksia! Näin hurjasti Suurin pudottaja Suomi -kisaajat ovat laihtuneet - katso kuvat ennen ja jälkeen!

Kun Aarni muutti Helsinkiin, hän alkoi luomaan itselleen uraa dragin parissa. Hän myös aloitti freelance-meikkaajan työt artistien ja kuvausten tiimellyksessä, missä arki oli hyvin epäsäännöllistä.

- Siinä ne kilot alkoivat vuosien varrella kertyä, koska ei ollut mitään säännöllisyyttä. Rytmi puuttui elämästäni, haetaan ruoat snägäriltä ja niin edelleen. 

Aarni Mikkola tuuletti voittoaan.
Aarni Mikkola tuuletti voittoaan.

Kun Aarni sai diagnoosin kakkostyypin diabeteksesta, hän päätti, että asialle on tehtävä jotain.

- Ajattelin, että minulla on oikeus antaa myös itselleni aikaa ja laittaa elämäntapamuutos alkuun.

"AION SALLIA PIENET HERKUT"

Suurin pudottaja -kilpailun voittaneen Aarnin ei enää tarvitse huolehtia diabeteksesta, sillä yli 27 kilon pudotus yllätti Aarnin positiivisesti.

- Pääsin lääkityksestä, se ei ole mikään helppo juttu. Ajattelin, että kilpailu antaisi minulle apua muutokseen. En uskonut, että täältä löytyy avain, jolla kaikki katosi ja pääsin lääkäreiden mukaan pois lääkkeistä.

Yrittäjä ei aio heittää hukkaan oppejaan, joita sai valmentajaltaan Janni Hussilta.

- Ilman Jannia en olisi tässä. Opin myös, että pitää olla armollinen itselleen. Pitää sallia ne pienet herkut elämässä, koska muuten niihin tulee hirveä himo. 

Lue lisää: "Olen täysin eri mies!" Antti Railio taisteli Suurin pudottaja -kisan läpi valtavien elämänmuutosten ja terveysongelmien keskellä: laihtui silti valtavan määrän - kuvat!

- Aion sallia itselleni parin viikon välein herkkuja, mutta teen töitä terveyteni eteen päivittäin.

Aarnilla on selkeä ajatus siitä, mitä olisi sanonut itselleen kilpailun alussa.

- Sanoisin että peppu ylös penkistä ja treenaamaan!