fbq
Kotimaa
21.06.2021 14:45
Teksti: STT|Kuvat: Seiskan arkisto ja Lehtikuva
Sikke Sumari
Suosittu tv-kasvo Sikke Sumari pyrki 30-vuotiaana Teatterikorkeakouluun – rehtori väitti liian vanhaksi
Kotimaa
21.06.2021 14:45
Teksti: STT|Kuvat: Seiskan arkisto ja Lehtikuva

Ravintoloitsija Sikke Sumarin eli Sirkkaliisa Sumari-Ilmonin nuoruuden haaveena oli ryhtyä sisustussuunnittelijaksi. Sikke valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta 25-vuotiaana, mutta teki alan töitä Pukeva-tavaratalossa vain puoli vuotta. Sitten mentiin taas.

Kokkisota näytti suunnan

Sikkeä pyydettiin kuuluttajaksi MTV:lle, ja hän alkoi tehdä televisiotöitä enemmän ja enemmän. Lopulta vuosina 1999–2004 nähty Kokkisota nosti Siken miljoonayleisön tietoon.

Monitaitaja kiittää ohjelmaa siitä, että se johdatti hänet lopullisesti ruuan pariin.

Kokkisota antoi Sikelle lopullisen kimmokkeen perustaa Helsinkiin Tony´s Deli -ravintola ja lisäksi ryhtyä hotelli Klaus Kurjen ravintoloitsijaksi.

– Eniten koen kuitenkin olevani viihdyttäjä. Tekemiseni niin ohjelmien, kirjojen kuin ravintoloiden parissa on aina tähdännyt ihmisten viihtymiseen ja nautintoon.

– En halua tehdä pelkästään asioita, joita osaan, vaan mennä eteenpäin ja kehittyä. Haasteet ovat hyvästä, Sikke Sumari toteaa.
– En halua tehdä pelkästään asioita, joita osaan, vaan mennä eteenpäin ja kehittyä. Haasteet ovat hyvästä, Sikke Sumari toteaa.

Lue myös: Ravintoloitsija ja tv-kasvo Sikke Sumari: Eniten koen olevani viihdyttäjä

Seuraava pysäkki: Italia

Sikke valmistui neljä vuotta sitten kokiksi Perho Liiketalousopistosta.

– En koskaan mieti uskallanko, vaan kiinnostaako. Haasteiden on aina opetettava jotain. En miellä itseäni edes vanhaksi, koska en ole asettumassa paikoilleni tai lopettamassa töitäni.

Sikke valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta sisustussuunnittelijaksi 25-vuotiaana. MTV:n kuuluttajapesti vei kuitenkin television pariin.
Sikke valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta sisustussuunnittelijaksi 25-vuotiaana. MTV:n kuuluttajapesti vei kuitenkin television pariin.

Lue myös: Sikke Sumari ja Tony-rakas 40 vuotta naimisissa! MasterChef -tuomari pitkän avioliiton vaikeista hetkistä: Ei se välttämättä vaihtamalla parane!

Ikä on ollut este haaveiden toteuttamiselle vain kerran.  30-vuotiaana Sikke pyrki Teatterikorkeakouluun. Hän pääsi kokeiden viimeiseen vaiheeseen, ja oli varma opiskelupaikastaan. Kun ovet eivät auenneet, Sikke soitti rehtorille ja kysyi syytä.

Tämä sanoi Siken olevan liian vanha ja jo äitikin.

– Siltä vuosikurssilta valmistui muun muassa Satu Silvo, Sikke tietää.

Seuraava projekti siintää jo näköpiirissä. Sikke alkaa katsella itselleen kesäpaikkaa Italiasta ja aikoo opetella kielen.

– Viettäisin siellä puolet vuodesta ja odottaisin, että kaksi lastenlastani tulisivat mummin kanssa syömään pastaa.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »