Sikke Sumari

Ravintoloitsija ja tv-kasvo Sikke Sumari: Eniten koen olevani viihdyttäjä

Kotimaa | 19.06.2021 18:04

Ravintoloitsija Sikke Sumari eli Sirkkaliisa Sumari-Ilmoni sanoo olevansa onnekas, sillä hänen tielleen on pirskoteltu mielenkiintoisia projekteja.

Nuoruuden haaveena oli ryhtyä sisustussuunnittelijaksi. Sikke valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta 25-vuotiaana, mutta teki alan töitä Pukeva-tavaratalossa vain puoli vuotta. Sitten mentiin taas.

Sikke valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta sisustussuunnittelijaksi 25-vuotiaana. MTV:n kuuluttajapesti vei kuitenkin television pariin.
Sikke valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta sisustussuunnittelijaksi 25-vuotiaana. MTV:n kuuluttajapesti vei kuitenkin television pariin.

Lue myös: Sikke Sumari ja Tony-rakas 40 vuotta naimisissa! MasterChef -tuomari pitkän avioliiton vaikeista hetkistä: Ei se välttämättä vaihtamalla parane!

Kokkisota näytti suunnan

Sikkeä pyydettiin kuuluttajaksi MTV:lle, ja hän alkoi tehdä televisiotöitä enemmän ja enemmän. Lopulta vuosina 1999–2004 nähty Kokkisota nosti Siken miljoonayleisön tietoon.
Monitaitaja kiittää ohjelmaa siitä, että se johdatti hänet lopullisesti ruuan pariin.

70-vuotissynttäreitään viikonloppuna juhlinut yrittäjä kertoo kasvaneensa perheessä, jossa maistuvalla ruualla ja yhteisillä ateriahetkillä oli iso merkitys.

– Ruoka on ollut lapsesta saakka tärkeää elämässäni.

Lue myös: Mikä kaunotar! Sikke Sumari, 68, julkaisi malliajoiltaan kuvan: "Katoin aluksi että Kata Kärkkäinen" - Katso ja vertaa!

Kokkisota antoi Sikelle lopullisen kimmokkeen perustaa Helsinkiin Tony´s Deli -ravintola ja lisäksi ryhtyä hotelli Klaus Kurjen ravintoloitsijaksi.

– Eniten koen kuitenkin olevani viihdyttäjä. Tekemiseni niin ohjelmien, kirjojen kuin ravintoloiden parissa on aina tähdännyt ihmisten viihtymiseen ja nautintoon.

– En halua tehdä pelkästään asioita, joita osaan, vaan mennä eteenpäin ja kehittyä. Haasteet ovat hyvästä, Sikke Sumari toteaa.
– En halua tehdä pelkästään asioita, joita osaan, vaan mennä eteenpäin ja kehittyä. Haasteet ovat hyvästä, Sikke Sumari toteaa.

Olen toteuttaja

Suunnittelemattomuus on sana, jolla Sikke kuvaa elämäänsä. Hän ei silti voi olla pohtimatta, olisiko taustalla myös alitajuista ohjautumista.

– En ole koskaan ollut unelmoija vaan toteuttaja.

Tuorein esimerkki on Virossa Muhun saarella toimiva NamiNamaste-majatalon myyntiin laittaminen. Sikke pyöritti sitä parikymmentä vuotta.

– Olisin voinut odottaa parempaakin aikaa, mutta kun saan jotain päähäni, toimin nopeasti. Kun jotain lopettaa, uusi polku aukeaa.

Nyt yrittäjä työskentelee Espoon Haukilahteen juhannuksena avautuvan uuden ravintolansa parissa.

Teksti:STT
Kuvat:Lehtikuva ja Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!