fbq
Kotimaa
09.11.2021 19:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen
Anniina Valtonen
Suosikkimeteorologi Anniina Valtonen saa ikävää palautetta muuttuneesta ulkonäöstään - kertoo nyt, mistä on kyse
Kotimaa
09.11.2021 19:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen

Ylen meteorologi Anniina Valtonen, 31, on hurmannut tv-katsojat pirtsakkuudellaan. Tänä vuonna Anniina oli historian ensimmäinen meteorologi, joka oli ehdolla vuoden esiintyjäksi Kultainen Venla-gaalassa. Anniina nappasi myös Vuoden positiivisin suomalainen 2021 -ehdokkuuden.

Lue myös: Lotta ja pappa ovat vuoden positiivisimmat suomalaiset - laulava someilmiö muutti Jorman, 86, elämän: "Ujous on karissut"

Tv:stä tuttu aurinkoinen sääennustaja tunnistetaan kadulla. Kasvotusten saatu palaute on aina kehuvaa. Ikävät öyhöttäjät ottavat Anniinaan yhteyttä nimettöminä sähköpostilla tai nimimerkin takaa somessa.

"Liikaa meikkiä!"

Vastikään eräs tv-katsoja ihmetteli Twitterissä, miksi tv-esiintyjillä täytyy olla niin vahva kasvomeikki. Anniina vastasi kommentoijalle asiallisesti somessa, miten asian laita on.

- Meikkasimme koko korona-aikana itse itsemme lähetyksiä varten. Nyt ihan vastikään Ylen meikkaajat ovat saaneet alkaa taas meikata meitä. Se tarkoittaa siis sitä, että he osaavat tehdä sellaisen oikean ammattimaisen meikin verrattuna meidän omiin kyhäilyihin, Anniina naurahti Seiskalle Vuoden positiivisin suomalainen 2021 -pressitilaisuudessa maanantaina (8.11.).

Anniina Valtonen
Anniina Valtonen suosii tv:ssä värikkäitä vaatteita.

Anniina on siis saanut pitkästä aikaa kasvoilleen ammattimaisesti tehdyn studiomeikin ja siksi "liikaa pakkelia" -puheet käynnistyivät somessa.

- Tv-studion valot ovat niin kovat ja julmat, että jos ei ole yhtään meikkiä naamassa, niin joka ikinen ihminen näyttää väkisinkin kalpealta, sairaalta ja pahoinvoivalta. Asia on näin, vaikka olisi kuinka hyvä iho eikä olisi tummia silmänalusia. Siellä on pakko olla jotain meikkiä, Anniina painottaa.

- Ajattelen, että meikki on osa työasua. Vähän kuin poliisi laittaisi haalarit päälle, lääkäri takin niskaan tai tarjoilija esiliinan ylleen. Koska me saamme niin paljon palautetta, aika julmaakin sellaista, niin meikatut kasvot tuovat vähän suojaa ja varmuutta työminän ja vapaa-ajan minän välille, Anniina sanoo.

- Miellän, että vapaa-ajan minä on sellainen, joka menee ilman meikkiä ja ne kasvot näkevät vain minun läheiseni. En halua, että meikittömiä kasvojani ruoditaan julkisuudessa. Vaikka onhan minulla somessa meikittömiä kuvia, mutta ne ovat sellaisia, jotka olen itse valinnut julkaistaviksi, Anniina summaa.

Anniina on julkaissut Twitter-tilillään muun muassa tällaisen hauskan meikittömän kuvan:


Video: Anniina Valtonen on ylpeä lapsuuden kotipaikastaan, Nastolasta:

Tilaa Seiskan uutiskirje! »