fbq
Kotimaa
27.02.2021 10:21
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto
Janina Frostell
Suomen seksikkäin nainen riensi hame hulmuten Havannan yöhön! Uhkea Janina Frostell nautti täysin rinnoin Seiskan legendaarisella kuvausreissulla: "Kuubalaismiehet olivat ujoja!"
Kotimaa
27.02.2021 10:21
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto

Kevättalvella 2000 ilmestynyt Seiska vyörytti lukijoiden verkkokalvoille aukeamakaupalla tulikuumia kuvia Suomen kenties kaikkien aikojen seksikkäimmästä naisesta, Janina Frostellista, nykyisestä Frystä.

Seiska oli lennättänyt menestyneen missin ja uimapukumallin toiselle puolen maapalloa, Fidel Castron hallitsemaan Kuubaan, joka tarjosi fantastiset puitteet kuvaussessioille.

– Muistan matkan hyvin. Se oli silmiä avaava kokemus, sillä aika oli kuin pysähtynyt 1950-luvulle. Värien mahtava kirjo ja paikallisten elämänilo on kyllä jäänyt mieleen, Janina, 47, muistelee Seiskalle yli kaksi vuosikymmentä myöhemmin.

Lue myös: Janina Fryn karisma teki vaikutuksen Lola Odusogaan – ”Luontaista seksikkyyttä ja viattomuutta!”

Kunnon remmi

Viiden tähden Kuuban-reissulla ei jätetty mitään sattuman varaan. Kuvaajaksi oli pestattu maineikas ranskalaiskonkari Jean Yves Gougaud, ja kynää heilutti Seiskan silloinen nuori reportteri, nykyinen päätoimittaja Jari Peltomäki.

– Siihen aikaan misseistä ja malleista tehtiin paljon juttuja. Seiskan kansissa näkyi Vanessa Kurria ja Lola Odusogaa. Kaunottaret olivat kovaa valuuttaa, Peltsi tietää.

Pariisista Havannaan lentänyt Seiskan remmi oli iso.

– Minun ja kuvaajan lisäksi mukana olivat Janina, meikkaaja Miisa Päällysaho ja missi Marita Hakala, jonka kanssa jatkoimme myöhemmin matkaa toiselle Karibian saarelle.

Lue myös: Janina Fry seksikkäänä bikineissä: viettelevä kuvaussessio ei mennyt aivan putkeen - kuvat!

Havannassa riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita, joista Janina nautti täysin rinnoin.
Havannassa riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita, joista Janina nautti täysin rinnoin.

Hiippailivat hotellilta

Vuonna 2016 menehtynyt Miisa oli Janinan hyvä ystävä. 1990-luvulla eurodancea esittänyt laulajalahjakkuus toimi Kuuban-juttumatkalla paitsi meikkaajana myös Janinan seuraneitinä.

– Päivisin hoidimme hommat viimeisen päälle. Niitä bikinikuvauksia oli aika lailla, ja vaikka se oli ihan hauskaa, niin kyllä se kävi myös työstä. Niinpä meistä oli Miisan kanssa kiva lähteä illan tullen vähän irrottelemaan, Janina muistelee myhäillen.

– Muistan, että majapaikkanamme toiminut hotelli oli tarkasti vartioitu ja jotenkin erillään siitä ympäröineestä maailmasta. Emme halunneet jäädä sinne koko illaksi, vaan pujahdimme hotellista kadulle, tilasimme taksin ja huikkasimme kuskille ”El Floridita!”

Lue myös: Ohhoh, Janina Fry ja Suvi Tiilikainen antoivat pakit Kaunis elämä -missiohjelmalle: ”Eniten häiritsee, millainen kuva minusta luotaisiin!”

– Havannassa tuntui kuin aika olisi pysähtynyt 1950-luvulle, Janina muistelee.
– Havannassa tuntui kuin aika olisi pysähtynyt 1950-luvulle, Janina muistelee.

Mojito maksoi dollarin

Paikallinen pirssihirmu tiesi heti, mihin kyyditä suomalaiskaunottaret. Vuonna 1817 perustettu Floridita on kenties koko Kuuban kuuluisin baari, joka tunnettiin myös amerikkalaisen kirjailijasuuruuden Ernest Hemingwayn kantapaikkana.

– Siellä oli mahtava meininki. Sieltä aina aloitettiin, ja jatkettiin sitten eteenpäin kuuluisaa baarikatua pitkin. Oli aika kiva tunne astella siellä lämpimässä illassa salsan soidessa… Ja joka paikassa mojito maksoi yhden dollarin.

– Sekin on jäänyt mieleen, miten ujoja paikalliset olivat. Hyvin ystävällisiä kyllä, muttei siellä sen kummemmin mitään tuttavuutta tehty. Voin vakuuttaa, etten ollut siellä sillä silmällä liikenteessä, en todellakaan! Janina nauraa nyt.

Katso Janinan kuvat Kuubasta ja lue lisää matkasta Seiska Klubista!

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »