fbq
Kotimaa
07.08.2021 22:01
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Pasi Murto
Natalia Salmela
Somevaikuttaja Natalia Salmela on menestyksekäs asuntosijoittaja – uutena projektina omakotitalo puolisonsa kanssa: ”Se oli minulle paljon suurempi osoitus sitoutumisesta kuin lapsi”
Kotimaa
07.08.2021 22:01
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Pasi Murto

Neuvostoliitossa syntynyt Natalia ”Nata” Salmela, 33, on lähtöisin vaatimattomista oloista. Nyt hänellä on neljä asuntoa ja satojatuhansia euroja tahkoava yritys. Kaikki vaikuttaa kuin amerikkalaiselta unelmalta.

– En ole koskaan hävennyt kehua omaa onnistumistani tai puhua tuloistani. Suomessa rahasta ei ehkä tavan mukaan sovi puhua, eikä menestystä sovi näyttää. Pitää pukeutua vähän huonommin ja ajella nöyrästi vanhemmalla Volvolla.

Natalian ansiotulot olivat vuoden 2019 verotietojen mukaan 158 560 euroa. Pääomatuloja hänellä oli 10 844 euroa ja mätkyjä hän sai 14 084 euroa.

– Uskoisin tienanneeni viime vuonna jonkin verran alle 200 000 euroa, Nata miettii.

Lue myös: Hurjat tulot! Suosikkibloggaja Natalia Salmela ei häpeile puhua rahasta: Myös vauvallani on sijoitussalkku

Yrittäjä asuu komeasti Helsingin Kruunuvuorenrannassa, jonne rakennetaan vimmatusti uutta. Huoneistosta avautuu upea merinäköala, ja horisontissa siintää valkea Tuomiokirkko.

nata
– Tämä on ehdottomasti kohu-loft, jossa Nata kokkaa kohukasviksista sitä kuuluisaa panopastaansa, bloggaaja veistelee.

Loft-asunnon hankkiminen alueelta nostatti kunnon somekohun. Lisää vettä myllyyn toivat uusi avomies ja vauva.

– Sijoituksiani on haukuttu jo kaksi vuotta putkeen. Ihmiset ovat arvostelleet minua vajavaisilla tiedoilla, mutta minulle riittää, että uskon itseeni ja tiedän totuuden.

– Kotini ja omistamani naapuriasunnon arvo on noussut yli 400 000 euroa parissa vuodessa. Teki mieli huutaa, että minähän sanoin, Nata tokaisee ja heristää keskisormiaan.

Arvosteluryöppy suhteesta

Ensi vuonna bloggaaja muuttaa Jontte-miehensä kanssa ostamaansa 1970-luvun omakotitaloon, jonka he aikovat remontoida mieleisekseen.

– Se oli minulle paljon suurempi osoitus sitoutumisesta kuin lapsi. Mietin talon kanssa, voinko lähteä mukaan näin vakavaan ja pitkään projektiin. Sanoinkin Jontelle, että talo ja asuntolaina osoittaa minun olevan tosissani.

Lue myös: Bloggaaja Natalia Salmela paljastaa: näin teet täydellisen risoton!

Hääunelmia avioeron läpi käyneellä Natalla ei ole, sillä hänellä ei ole tarvetta toistaa menneisyyttään.

Nyt jo kaksi vuotta jatkunut suhde Jonten kanssa aiheutti arvosteluryöpyn.

– Kun erosin ja tapasin sen jälkeen mieheni, rupesimme muiden mielestä seurustelemaan liian nopeasti. Sitten tulin muka raskaaksi ihan liian pian, ja hän muutti tänne ihan liian äkkiä. Vaikka teenkin pikaisia liikkeitä, se ei tarkoita, ettenkö olisi harkinnut asioita perin pohjin.