Katso kuvat!
Sirpa Selänne

Sirpa Selänne jakoi parhaat kasvatusvinkkinsä - Maria Veitola suitsuttaa Selänteiden hyväkäytöksisiä lapsia: "Oon monesti yökyläilyn jälkeen miettinyt teidän perhettä"

Kotimaa | 16.03.2021 19:31

Sirpa Selänne jakoi Instagram-tilillään sarjan perhepotretteja. Kuvien yhteyteen pirteä vaaleaverikkö on kertonut kasvatusmetodeistaan nykyisin kolmen aikuisen pojan ja yhden teini-ikäisen tyttären kanssa.

Lue myös: "Juhlat saavat jatkua tänäänkin!" Teemu ja Sirpa Selänteen esikoinen täytti 25 vuotta – vanhemmat onnittelivat hurmuripoikaansa söpöjen lapsuuskuvien kanssa

- Halusin jakaa muutaman viime kesänä otetun perhekuvan ja kertoa tässä yhteydessä, että mä olen aina kokenut suurena haasteena kasvattaa kunnollisia ja rehellisiä poikia tähän maailmaan.

Kaikesta on voitu keskustella

 Sirpa kertoo, että heillä ei ole kotona ollut koskaan aiheita, joista ei ole voinut puhua.

- Meidän perheessä ei koskaan ole ollut mitään tabuja, eli kaikesta on aina puhuttu suoraan. Kun pojat olivat vuorollaan noin 12-vuotiaita, koin todella tärkeäksi puhua heille tytöistä ja ihastumisesta. Siis jo ennen kuin he olivat edes seurusteluiässä.

Sirpa kertoo ottaneensa tärkeät mutta kiusallisiksi koetut aiheet käsittelyyn automatkoilla, jotta pojat eivät päässeet tilannetta karkuun nolostuessaan. Puheenaiheina ovat olleet muun muassa, kuinka tyttöjä kohdellaan ja arvostetaan, ja kuinka on hyväksyttävää tehdä vain asioita, joista yhdessä sovitaan.

Lue myös: Tyrmäävät miniäehdokkaat! Tällaisia kaunottaria ovat Teemu Selänteen poikien tyttöystävät: Sirpa julkaisi lemmekkäät pariskuntakuvat Eemilistä ja Eetusta rakkaidensa kanssa - katso!

- Puhuin myös intiimeistä asioista ja niihin liittyvistä säännöistä, eli ketään ei saa koskaan pakottaa mihinkään, mihin toinen ei halua. Mun mielestä meidän vanhempien täytyy opettaa ja valistaa lapsiamme näissä asioissa, koska se kuuluu tärkeänä osana vanhempien velvollisuuksiin. 

Tyttärelle omat opit

Myös teini-ikäinen Veera-tytär on saanut kasvatusoppeja äidiltään.

- Samoin tyttärelleni olen puhunut samat asiat suoraan ja niin, että hän ymmärtää kunnioittaa itseään, valita huolella seuransa eikä muun muassa hae huomiota pojilta antamalla ymmärtää vääriä asioita. 

Yökyläilijä hurmaantui lapsista

Lopuksi Sirpa kertoo, että on toistaiseksi saanut aina kiitosta siitä, kuinka hänen ja Teemu-puolisonsa lapset ovat käyttäytyneet muita ihmisiä kohtaan. Sirpa myös toivoo lastensa omaksuvan samanlaisen kasvatustavan ajallaan omien lastensa kohdalla.

- Toivottavasti nuoret vanhemmat ymmärtävät vastuunsa lasten kasvattamisessa ja tiedostavat, että hyvät tavat ja käytös on suurimmaksi osaksi kotikasvatuksen tulosta. Meillä vanhemmilla on suuri vastuu, miten lapsemme käyttäytyvät muita kohtaan.

Lue myös: Huh, miten Veera Selänne on kasvanut! Kuin ilmetty äitinsä - katso Sirpa Selänteen hätkähdyttävä kuva!

Suomen oma yökyläilijä, juontaja ja toimittaja Maria Veitola kommentoi Sirpan julkaisua ja vahvistaa Sirpan epäilyt oikeiksi.

- Sirpa! (sydän). Oon monesti yökyläilyn jälkeen miettinyt sua ja teidän perhettä. Sitä, kuinka vahva, omistautunut ja rakastava äiti sekä puoliso sä olet ja kuinka ihania, kohteliaita, selkeitä ja hyväitsetuntoisia lapsia sulla on. Well done (sydän).
 

Teksti:Ida Herranen
Kuvat:Timo Korhonen, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!