fbq
Kotimaa
06.07.2021 18:04
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Atte Kajova
Riikka Uusitalo
Sateenkaariperheestä ponnistanut Miss Suomi -finalisti Riikka Uusitalo: Olen mielenkiintoisempi ja värikkäämpi
Kotimaa
06.07.2021 18:04
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Atte Kajova

Vanhempiensa eron jälkeen Miss Suomi -finalisti Riikka Uusitalo, 27, päätti lähteä Ouluun lukio-opintojen perässä, jonne myös hänen äitinsä oli muuttamassa.

– Muutimme sitten yhdessä, mutta emme suinkaan kahdestaan, vaan samaan osoitteeseen tuli myös äidin uusi naisystävä tyttärensä kanssa.

Lue lisää: Miss Suomi -finalisti Riikka Uusitalo kasvoi sateenkaariperheessä: Minulla on kaksi äitiä!

Sain pikkusiskon

Riikan isä ja veljet jäivät Rovaniemelle, mutta perheet pysyivät hyvissä väleissä. Suuret muutokset lyhyen ajan sisään mullistivat tulevan missin elämän.

– Sain vielä pikkusiskonkin kaupan päälle. Minulla oli pahin teini-ikä meneillään, ja hän oli ehkä yhdeksänvuotias. Aika nopeasti hän kuitenkin sulatti sydämeni, ja nykyään olemme todella läheisiä.

– Meillä oli sellainen tyttöjen talo: kaksi äitiä, kaksi lasta ja kaksi tyttökoiraakin. Pääsin helpommin yli teiniajan kriiseistä, koska olimme naisia, ymmärsimme toisiamme hyvin.

– Minulle ei olla koskaan iskostunut tiettyä perhemallia. Minun on myös aina annettu olla juuri sellainen kuin olen, Riikka kertoo.
– Minulle ei olla koskaan iskostunut tiettyä perhemallia. Minun on myös aina annettu olla juuri sellainen kuin olen, Riikka kertoo.

Lue myös: Poikaystävien esittely jännitti! Kahden äidin kasvattama missikaunotar Riikka Uusitalo: Mietin, kehtaako siitä puhua ääneen

Riikka sanoo oppineensa, että perhe voi olla juuri sellainen, millaiseksi sen itse haluaa rakentaa.

– Minusta on tullut paljon mielenkiintoisempi ja värikkäämpi ihminen äitieni ansiosta. Olen paljon avarakatseisempi, ja olen saanut sitä kautta elämääni hienoja ihmisiä.

Lue myös: Juoruja ja leffoja! Missikaunotar Riikka Uusitalo vertailee äitejään: Luemme yhdessä Seiskaa!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »