Samu Haber säästi kymppitonneja, julkkispurjehtija menetti sotilasarvonsa – tiesitkö näitä yksityiskohtia Katiska-tuomioista?

Kotimaa | 18.04.2021 14:03

Katiska-vyyhdissä jaettiin pitkiä vankeusrangaistuksia julkisuudesta tutuille kasvoille.

Rokkari Samu Haber sai tuomion huumausaineiden käyttörikoksesta. Hän sai kymmenen päiväsakkoa, ja hänen tuloillaan maksettavaa kertyi 5 490 euroa.

Samu varmasti huokaisi helpotuksesta, sillä hänelle vaadittiin aluksi 90–100 päiväsakkoa huumausainerikoksesta. Pelkoa vankilaan joutumisesta Samulla ei ollut, mutta lievemmän rangaistuksen johdosta Samu säästi jopa kymmeniä tuhansia euroja. Jos syyttäjien ajama syyte olisi mennyt läpi, niin sakot olisivat nousseet jopa yli 30 000 euroon.

– Kallis oli viimeinen kesälomapäivä 2019. No, ihan itse menin urpoilemaan ja pulinat pois, Samu kirjoittaa Instagramissa.

Samu Haber

Lue myös: Samu Haberin viimeinen lomapäivä tuli kalliiksi! Nyt muusikko kertoo avoimesti saamastaan huumetuomiosta: "Ihan itse menin urpoilemaan ja pulinat pois"

Julkkispurjehtija menetti sotilasarvonsa

Huippupurjehtija ja liikemies Janne Järvinen tuomittiin kahden ja puolen vuoden ehdottomaan vankeuteen. Vyyhtiin liittynyt tuomio tuli avunannosta törkeässä huumausainerikoksessa ja törkeästä rahanpesusta. Järvinen tuomittiin lisäksi menettämään valtiolle 12 500 euroa käteistä rahaa, kaksi ökykelloa ja kultaa. Järvinen menetti myös vänrikin sotilasarvonsa.

Vapautuu joskus 2030-luvulla

Ex-Cannonball-moottoripyöräkerholaiselle Janne ”Nacci” Tranbergille vaadittiin 13 vuoden maksimirangaistusta, mutta tuomioksi tuli 12 vuotta ja 11 kuukautta. Koska hänet on tuomittu aiemminkin, lusiminen jatkuu pitkälle 2030-luvulle.

Nacci on sitkeästi kiistänyt syyllisyytensä ja kertonut olevansa ”korkeintaan teknistä asiantuntemusta tarjonnut henkilö”. Hän valittaa tuomiostaan hoviin.

Nacci

Lue myös: Täällä käräjäoikeuden päätökseen pettynyt Niko Ranta-aho lusii tuomionsa – kuva!

Sofia saa Rolexinsa takaisin

Päätekijä Niko Ranta-ahon ex-kulta Sofia Belórf sai vyyhdissä tuomion huumausainerikoksesta ja rahanpesusta. Oikeus langetti Sofialle 80 päivän ehdollisen vankeusrangaistuksen. Toinen rahanpesusyyte hylättiin, joten hän saa Nikon lahjoittaman Rolex-ökykellon takaisin. Sofia ei tyydy tuomioon, vaan aikoo valittaa hovioikeuteen.

Sofia

Lue myös: Mitä kävi Sofia Belórfin lahjaksi saadulle kohu-Rolexille? Niko Ranta-ahon ostaman yli 10 000 euron kellon kohtalo selvisi!

Takavuosien kohujulkkis linnaan

Seiskan lukijoille vuosien takaa tuttu kohujulkkis Matias Palmroth sai yhdeksän vuoden ja kuukauden tuomion muun muassa törkeistä huumausainerikoksista. Matias oli 2000-luvun alussa lööppijulkkis, joka niitti mainetta muun muassa seurustelemalla kohumissi Susanna Tervaniemen kanssa.

Helvetin enkelin syytteet hylättiin

Suomen Helvetin enkeleiden johtajana pidetty Jarkko Laakso oli vyyhdissä syytettynä törkeistä huumausainerikoksista. Oikeus kuitenkin hylkäsi hänen syytteensä.

Jarkko Laakso ja Niko Ranta-aho

Moottoripyöräkerhon pomo oli myös pitkään vangittuna, joten häntä odottaa tuntuvat niin sanotut koppikorvaukset syyttömänä vankilassa istutusta ajasta.

Teksti:Panu Hörkkö
Kuvat:Seiskan arkisto ja Poliisi
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!