Samu Haber

Samu Haberin viimeinen lomapäivä tuli kalliiksi! Nyt muusikko kertoo avoimesti saamastaan huumetuomiosta: "Ihan itse menin urpoilemaan ja pulinat pois"

Kotimaa | 08.04.2021 18:30

Helsingin käräjäoikeus antoi niin kutsutun Katiska-vyyhdin tuomiot aiemmin tänään. Muusikko Samu Haber, 45, sai tuomion huumausaineiden käyttörikoksesta. Hän sai kymmenen päiväsakkoa, ja hänen tuloillaan maksettavaa kertyi 5 490 euroa. Sunrise Avenue -yhtyeen nokkamies avasi tuntojaan tuomiostaan tänään torstaina (8.4.) omalla Instagram-tilillään.

- Kalliis oli viimeinen kesälomapäivä 2019. No, ihan itse menin urpoilemaan ja pulinat pois, Samu aloittaa synnintunnustuksensa.

Lue myös: Samu Haber sai tuomion huumausainerikoksesta – festariviikonlopusta tuhansien eurojen sakot

Ruisrockin jatkot tulivat kalliiksi

Samu tuomittiin kokaiinin käytöstä Ruisrock-festivaalin jatkoilla kesällä 2019. Tapaus liitettiin Katiska-vyyhtiin, sillä Samu oli saanut huumeet vyyhdin pääsyytetyltä Niko Ranta-aholta. Samu kertoo julkaisunsa yhteydessä, että oikeudessa asiat menivät juuri kuten niiden kuului mennä. Muusikko on myös painottanut useaan otteeseen, ettei hänellä ole mitään tekemistä laajan huumevyyhdin kanssa.

- On hienoa elää oikeusvaltiossa jossa voi luottaa systeemiin. Oikeus toteutui ja asiat ovat juuri niin kuin olen alusta asti kertonut. Valtio korvaa mun oikeudenkäyntikulut, minä maksan sakkoni, näin kuuluukin. Oikeudenkäyntiä ei olisi siis tarvittu, koska myönsin kaiken heti kättelyssä poliisille ja ihmettelin hetkittäin itsekin miksi minut pitää väkisin yhdistää moiseen kokonaisuuteen. Syitä on varmasti monia.

Tapauksesta oli myös hyötyä

Maailmallakin menestynyt muusikko kertoo myös hyötyneensä tapahtuneesta. Samu kirjoittaa oppineensa kantapään kautta hölmöilystään ja ottavansa tapauksesta opikseen.

- Ehkä kokemuksesta oli kaikessa kuluttavuudessaan ainakin se hyöty että ihan varmasti muistan tämän session lopun ikääni ja siten osaan olla hölmöilemättä näin. Virheitä tulen edelleen tekemään mutta en ikinä enää mitään tällaista. Ja ehkä kaikki tapahtunut toimii hyvänä todisteena sille, että totuudessa pysyminen, virheidensä myöntäminen ja anteeksipyyntö kannattaa aina mikäli on aihetta. Vaikka välillä se on helvetin noloa.

Lue myös: Sofia Belórfille ehdollista vankeutta - tuomittiin rahanpesusta ja huumausainerikoksesta

Saksan Voice of Germany -ohjelman tähtituomaristossakin nähty Samu kirjoittaa myös huomanneensa tapauksen käsittelyn aikana, ketkä ovat hänelle niin kutsuttuja turvasatamia. Tukenaan olleille läheisille Samu kertoo olevansa aina paikalla, kun häntä tarvitaan.

- Toki myös se hyöty kokemuksesta oli, että se paljasti taas muutaman yllättävän turvasataman tulevia aallokkoja varten. Niiden vanhojen lisäksi. Kiitos vielä kerran sinulle, jolla oli sydän paikallaan etkä epäröinyt laittaa mulle viestiä tai soittaa. Oli pari aika huimaavaa hetkeä tuossa ja annoit jotain todella arvokasta. En unohda. Tiedätte missä olen kun itsellänne menee sukset ristiin (sydän).

Illan tapahtumat päätyivät kirjaan

Suosittu muusikko painottaa kirjoituksessaan tomerasti, ettei halua kenenkään ottavan mallia hänen hölmöilyistään.

- Huumeet ovat vaarallisia aineita ja suosittelen kaikkia ikään katsomatta pysymään kaukana niistä.

Samu kertoo myös, että surullisenkuuluisien jatkojen tapahtumat löytyvät hänen osaltaan kirjan kansien välissä. Muusikko kertaa läpi illan tapahtumia viime vuonna julkaistussa myyntiennätyksiä rikkoneessa elämänkerrassaan.

- Mennään nyt vielä yksi päivä näillä otsikoilla ja sen jälkeen minua ei näissä merkeissä nähdä. Mikäli tapahtumien kulku osaltani vielä kiinnostaa, käyn ne lyhyesti läpi kirjani loppupäässä. Olihan se outo hetki kun soitin Tuomas Nyholmille ja kerroin että kirjaan taisi tulla sittenkin yksi luku lisää ihan kalkkiviivoilla. Jatkossa teen parhaani mukaan ihan muunlaisia otsikoita, muusikko summaa.

Lue myös: Katiska-vyyhti: Niko Ranta-aholle ja Janne Tranbergille pitkät vankeustuomiot

Teksti:Ida Herranen
Kuvat:Panu Hörkkö, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!