fbq
Kotimaa
14.11.2021 14:30
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan toimitus
Kalle Keskinen
Samu Haber kaukana takana! Tässä on musiikkialan ylivoimainen tulokuningas - näin hurjan summan festaripohatta Kalle Keskinen tienasi
Kotimaa
14.11.2021 14:30
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan toimitus

Viime keskiviikkona (10.11.) ilmestyneet verotiedot olivat karua luettavaa musiikkiteollisuuden näkökulmasta

Lähes kaikkien Suomen eturivin muusikoiden tulot putosivat jättimäisesti viime vuonna. Vaikeaa on ollut myös tapahtuma-alan vaikuttajien taloudessa.

Totuttuun tapaan Sunrise Avenuen kanssa maailmanmainettakin niittänyt Samu Haber oli koko musiikkialan parhaiten tienannut tekijä liki 400 000 euron tuloillaan - vai oliko sittenkään?

Lue myös: Samu Haber on edelleen musamaailman kultasormi: tulot kasvoivat entisestään

Seiskan selvityksessä nimittäin paljastui, että musiikkialan ylivoimainen tulokuningas on tunnettu festarijärjestäjä Kalle Keskinen, joka on tienannut vuonna 2020 peräti 816 328 euroa.

Kalle tunnetaan parhaiten muun muassa Seinäjoen vauhtiajojen ja Saaristo Openin järjestäjänä. Hän on myös vuosien saatossa tuonut Suomeen monia maailmantähtiä, kuten Bon Jovin, 50 Centin, Britney Spearsin ja Bryan Adamsin.

"Luojan kiitos"

Seiskan tavoittama julkkispromoottori myöntää kuitenkin, että suuret tulot eivät liity tapahtuma-alaan. Rahat ovat tulleet kiinteistöbisneksistä, ja ne ovat pääasiassa pääomatuloja.

- No luojan kiitos tuli rahaa muualta, koska kahteen vuoteen tapahtuma-alalta ei ole tullut kuin menoja. Voin reilusti sanoa, että viihdebisneksen ollessa jäissä, tilille ei ole jäänyt rahaa makoilemaan. Liiketoiminta on ollut täysin kannattamatonta, emmekä ole saaneet mitään tukia, eteläpohjalainen yrittäjä kertoo.

Lue myös: Promoottori Kalle Keskisen raskas vuosi - maskikaupat pelastivat konkurssilta!

Kallen mukaan nyt tilanne näyttää paremmalta. Pahimman yli on päästy ja henkilökunta on pystytty pitämään töissä. Korona-aikana Kalle teki muun muassa bisnestä kasvomaskeilla.

- Eli nokka kohti ensi vuotta vaan. Usko on luja ja periksi ei anneta. Meillä on tulossa historiamme kovin musiikkivuosi. Olemme saaneet kiinnitettyjä isojen ulkomaisten nimien konsertteja, ja puuhamme myös uusia festivaaleja, Kalle paljastaa.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »