fbq
Sairaalaan tiputukseen! Riitta Väisänen rajuista oireistaan: Raskaus vei migreenin | Seiska
Kotimaa
14.04.2021 07:13
Teksti: Kirsi Pöllänen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Lehtikuva
Riitta Väisänen
Sairaalaan tiputukseen! Riitta Väisänen rajuista oireistaan: Raskaus vei migreenin
Kotimaa
14.04.2021 07:13
Teksti: Kirsi Pöllänen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Lehtikuva

Suosikkijuontaja Riitta Väisänen, 66, on sairastanut migreeniä 15-vuotiaasta lähtien.

Riitan migreeni on viime vuosina muuttanut muotoaan. Aiemmin kohtauksiin liittyvä oksentelu on jäänyt pois. Migreeni on muuttunut Riitan sanojen mukaan ketjuuntuvaksi.

– En ymmärrä, mikä grande finale minulla on tämän kanssa. Usein migreeni katoaa vaihdevuosien jälkeen, minulla se on vain pahentunut. Se on muuttunut jotenkin kokonaisvaltaisemmaksi.

Myös stressi aiheuttaa migreeniä.  –Joskus sanotaan,  että migreeni on  viisasten ja herkkien tauti, jotka  stressaavat paljon. Mielelläni voisin olla vähän tyhmempi, että tätä ei olisi.
Myös stressi aiheuttaa migreeniä.  –Joskus sanotaan,  että migreeni on  viisasten ja herkkien tauti, jotka  stressaavat paljon. Mielelläni voisin olla vähän tyhmempi, että tätä ei olisi.

Lue myös: Neljä lääkettä kohtauksen iskiessä! Riitta Väisäsen migreenistään: Tuntuu kuin pää räjähtäisi

Riitan päätä on kuvattu usein. Syytä rajulle oireilulle ei ole löytynyt. Suosikkijuontaja itse epäilee vaivan olevan hormoniperäinen.

– Kun odotin tytärtäni, jouduin raskauden puolessavälissä migreenin vuoksi sairaalaan tiputukseen. Sitten se vain hävisi, ja pysyi pois vuoden ajan. Hormonitoiminnan muuttuessa oireilu lähti taas liikkeelle.

Vuoden 1976 Miss Suomi -kilpailun ensimmäinen perintöprinsessa kruunattiin samana vuonna myös Miss Euroopaksi.
Vuoden 1976 Miss Suomi -kilpailun ensimmäinen perintöprinsessa kruunattiin samana vuonna myös Miss Euroopaksi.

Lue myös: Riitta Väisänen kiidätettiin kesken Kymppitonnin kuvausten migreeniklinikalle: Kilpailijat joutuivat odottamaan pari tuntia

Riitalla on vinkki muille migreenistä kärsiville. Se auttaa ainakin häneen itseensä pahoinvoinnissa.

– Minun täytyy saada aitoa kokista peltipurkista, ei mitään lightia. Se auttaa, ehkä se täyttää jonkin sokerivajauksen. Tosin on minulla kanelivajauskin, kun aamuisin pitää saada aina korvapuustia, suosikkijuontaja naurahtaa.