fbq
Kotimaa
11.04.2021 14:01
Teksti: Kirsi Pöllänen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Lehtikuva
Riitta Väisänen
Riitta Väisänen kiidätettiin kesken Kymppitonnin kuvausten migreeniklinikalle: kilpailijat joutuivat odottamaan pari tuntia
Kotimaa
11.04.2021 14:01
Teksti: Kirsi Pöllänen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Lehtikuva

Suosikkijuontaja Riitta Väisänen, 66, on sairastanut migreeniä 15-vuotiaasta lähtien. Riitta käyttää säännöllisesti migreenin estolääkitystä. Kohtauksen yllättäessä hänellä on sekä täsmälääke, pahoinvointilääke että kipulääke.

– Täsmälääke saattaa aiheuttaa rytmihäiriöitä. Siksi otan samalla myös rytmihäiriön estolääkettä. Migreenin estolääkettä olen käyttänyt jo 25 vuoden ajan, mutta silti kohtaukset aina vain tulevat.

Lue lisää: Neljä lääkettä kohtauksen iskiessä! Riitta Väisäsen migreenistään: Tuntuu kuin pää räjähtäisi

Myös stressi aiheuttaa migreeniä.  –Joskus sanotaan,  että migreeni on  viisasten ja herkkien tauti, jotka  stressaavat paljon. Mielelläni voisin olla vähän tyhmempi, että tätä ei olisi.
Myös stressi aiheuttaa migreeniä.  –Joskus sanotaan,  että migreeni on  viisasten ja herkkien tauti, jotka  stressaavat paljon. Mielelläni voisin olla vähän tyhmempi, että tätä ei olisi.

Kylmä ei auta

Kohtaus iskee Riitalla säännöllisesti kahden ja puolen viikon välein. Sairauslomalla hän ei vaivan takia ole koskaan ollut.

– Kerran Kymppitonnissa joskus sata vuotta sitten oli ihan hirveä särky. Jouduin kesken nauhoitusten käymään migreeniklinikalla, jotta pystyin vetämään ohjelmat loppuun. Kisavieraat joutuivat odottamaan pari tuntia.

Riitta oli Kymppitonni-ohjelman rakastettu juontaja vuosia.
Riitta oli Kymppitonni-ohjelman rakastettu juontaja vuosia.

Lue myös: Viinit laukaisevat Riitta Väisäsen migreenikohtauksen: ”Haistan heti, jos lasissa on Chardonnayta”

Riitta on kokeillut monenlaisia hoitoja, hierontaa ja akupunktiotakin. Niistä saatu apu on ollut vain hetkellistä.

– Monilla migreeniin auttaa kylmä. Itsellänikin on kylmämyssy, joka supistaa suonia, mutta eipä sekään minulla auta. En siedä yhtään kylmää. Mieluummin olen hattu päässä ja kaulahuivi kaulassa. Minulla nyt on päinvastainen kroppa muutenkin kaikessa kuin muilla.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »