Vain Seiskassa!

Remix-yhtye julkaisi oman versionsa 2000-luvun megahitistä - mukana myös Selviytyjissä nähtävä yllätysnimi!

Kotimaa | 26.02.2021 15:30

Suomen suosituimpiin viihdebändeihin kuuluva Remix-yhtye julkaisi tänään perjantaina (26.2.) uuden sinkun.

Tangokuningatar Johanna Pakosen kanssa yhteistyössä tehdyn dueton alkuperäisversio on varmasti monelle tuttu The Calling -yhtyeen Wherever you will go -hitti. Remixin solisti Jouni Herranen paljastaa Seiskalle uuden sinkun syntytarinan.

- Rumpalimme ja yhtyeen perustajajäsen Juha Jokinen on kovin tykästynyt kyseiseen kappaleeseen, ja hän ehdotti, että tekisimme siitä käännöksen. Lopulta minä vastasin tekstin käännöstyöstä tuttuun kappaleeseen. Yritin pysyä aihepiirissä, vaikka lähestynkin tekstiä hieman eri näkökulmasta. Tietysti osa muutoksista johtuu myös siitä, että tein kappaleesta dueton. Meidän versiossamme on kaksi laulajaa, jotka kertovat oman näkökantansa aiheeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Remixyhtye (@remixyhtye)

Johannan pyytäminen mukaan oli oikea valinta

Tangokuningattaren pyytäminen mukaan duettoon oli niin ikään Juhan idea. Johanna nähdään myös uudella Selviytyjät-kaudella yhtenä kisaajana pohjoisen karussa luonnossa.

- Juha sanoi, että Johanna voisi sopia hyvin tähän biisiin. Itse olen ollut bändissä mukana nyt neljä vuotta, ja tapasin Johannan aiemmin laivakeikalla. Johannasta jäi heti sellainen fiilis, että siinä on rempseä ja rento oululainen. Hän on helposti lähestyttävä persoona, jonka seurassa ei tarvitse hienostella. Johanna oli ehdottomasti oikea ratkaisu duettoon.

- Johanna kuunteli demoversion kappaleesta ja sanoi, että tämähän aukesi eri tavalla kuin aiemmin. Hän piti tekstistä, eikä yhteistyö ollut väkinäistä. Johanna kertoi vielä, että pystyy samaistumaan tekstiin, kuten varmasti moni muukin.

Kappaleen teema on universaali

Lue myös: Suomen menestyneimpiin kuuluvan Remix-bilebändin viikkorytmit uusiksi! Solisti Jouni Herranen musiikkialan ahdingosta: "Tämä on kokonaisvaltainen isku"

Aihepiiri pyörii alkuperäisen kappaleen tavoin rakkauden teemoissa. 

- Pähkinänkuoressa siinä pohditaan, että tekisin toisin, jos pystyisin, mutta en pysty. Ikään kuin omaa kykenemättömyyttään pitävään parisuhteeseen. Vaikka kuinka haluaisi kyetä siihen, niin ehkä aika ei ole oikea.

- Rakkaus on universaali aihe, Jouni lisää.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Remixyhtye (@remixyhtye)

Modernisti rakennettu kappale

Työtä oli myös käännöslupien hankkimisessa, kun kyseessä on kansainvälinen megahitti. 

- Käännösluvat haimme kappaleen oikeuksien haltijoilta, sekin on nyt taputeltu. 

Solisti Jouni asuu itse Tampereella, muu yhtye Porissa ja Johanna Oulussa. Onneksi nykyaikana musiikki siirtyy myös virtuaalisesti paikasta toiseen, niin ylimääräiseltä reissaamiselta vältyttiin.

- Teimme niin, että jokainen teki osuutensa omalla tahollaan. Rumpali, basisti ja kitaristi hoitivat aluksi omat hommansa. Sitten demo tuli minulle, ja lauloin omat osuuteni kotistudiollani. Lähetin version Johannalle, joka kävi Oulun suunnalla studiossa äänittämässä oman osuutensa. Eli aika modernisti kappale saatiin kasaan, Jouni naureskelee.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Remixyhtye (@remixyhtye)

Polttava palo keikkalavalle

Livekeikoista yhtyeellä on vallitsevan maailmantilanteen vuoksi pitkä tauko. Kun keikoille jälleen pääsee, on Jounille selvää, että lavalle astuminen tuntuu kotiinpaluulta.

Lue myös: Apua, Viettelysten saarelta jo kolmas tähtää artistiksi: Aki Manninen julkaisee biisin!

- Se lopullinen repäisy tämän keikkatauon päättymisen kunniaksi syntynee sitten joskus kuin itsestään. Näin pitkä tauko varmasti välittyy yleisöön, onhan se tavallaan kuin paluu kotiin.

Esiintyvälle artistille esiintymislava on ennen kaikkea kuin koti, mutta myös terapiaistunto.

- Lava on paikka, jossa pääsee purkamaan kaikenlaista. Onhan lavalle aina kova palo, esiintyminen tulee niin sydämestä kuin vain voi tulla.

- Hienointa siinä on se, kun huomaa, mitä se esiintyminen tuo yleisölle. Tunne on molemminpuolinen, sillä yleisö antaa esiintyjälle myös valtavasti.

Katso alta lopputulos!

Teksti:Ida Herranen
Kuvat:Remix-yhtye, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!