Juse Venäläinen ja Matti Nykänen

Ratsastusta Matti Nykäsen muistolla? Elämä on laiffii -näytelmän ohjaaja Juse Venäläinen vakuuttaa: Tällä on Matin siunaus!

Kotimaa | 10.07.2021 11:22

Ränssin Kievarilla ei ratsasteta Matti Nykäsen muistolla. Heinäkuun lopulla ensi-iltansa saava laulunäytelmä Elämä on laiffii oli nimittäin mäkikotkan itsensä toive.

– Silloin kun Matti vielä eli, hän suunnitteli tekevänsä Jussi Niemen kanssa omasta elämästään kertovan laulunäytelmän. He ottivat minuun jo silloin yhteyttä, eli tällä projektilla on Matin siunaus, ohjaaja-käsikirjoittaja Juse Venäläinen vakuuttaa.

– Masa oli ennen kaikkea kansan mies, mutta myös ylpeä omista saavutuksistaan. Hän halusi nämä kaikki käänteet kaikelle kansalle kesäteatterissa nähtäväksi.

Lue myös: Matti Nykäsen Eveliina-tytär yllättää: Näyttelee äitiään ja mummoaan!

Käsikirjoittaja-ohjaaja Juse Venäläinen ja koreografiasta vastaava Merja Kuisma odottavat ensi-iltaa kuin kuuta nousevaa. 
Käsikirjoittaja-ohjaaja Juse Venäläinen ja koreografiasta vastaava Merja Kuisma odottavat ensi-iltaa kuin kuuta nousevaa.

Valoineen ja varjoineen

Kuten kenen tahansa, myös Matin elämään kuuluivat ala- ja ylämäet. Ne on pyritty kertomaan kesäteatterilavalla mitään kaunistelematta, mutta huumorin keinoin.

– Kerromme Matin elämäntarinan valoineen ja varjoineen, eli onnistumisten lisäksi käsitellään myös pettymyksiä. Myös musiikkia kuullaan paljon, Juse lupaa.

Lue myös: Räjäyttääkö tämä mies potin? Matti Nykäsen rooliin kadulta bongattu Jussi-Petteri Peräinen on nouseva näyttelijänimi - musikaalin tuottaja mykistyi: "Totesin, että voi j***lauta"

Yksi koskettavimmista kappaleista kuullaan heti alkajaisiksi, kun mäkisuksia kantava pikku-Matti kajauttaa ilmoille Maan korvessa kulkevi lapsosen tie.

– Kyllähän tämä rooli tuntuu mahtavalta. Se on minulle kunnia-asia, koska Matti Nykänen on kaikkien tuntema suomalainen, pieksämäkeläislähtöinen Eikka Eronen sanoo Seiskalle.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Atte Kajova ja Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!