fbq
Kotimaa
25.11.2021 23:01
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Seiskan toimitus ja William Instagram
william
Räppäri William sai syytteen rahanpesusta - näin hän tienasi itse
Kotimaa
25.11.2021 23:01
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Seiskan toimitus ja William Instagram

Huumerahakohussa ryvettyvän Peneleope-räppärin Williamin, eli Ville Virtasen Self Made Ent. Oy -yrityksen ensimmäisen tilikauden tiedot tulivat äskettäin julkisiksi. Alle viikko sitten Patentti- ja rekisterihallitukseen saapuneet tilinpäätöstiedot ovat ensimmäiseksi tilikaudeksi komeaa katsottavaa.

Räppärin pyörittämä yritys teki viime vuonna 153 000 euron liikevaihdon 40 650 euron liikevoitolla. Palkkakuluja yritys maksoi 39 800 euroa ja veroja yli 10 900 euroa. Rahaa tilikauden loppuessa firman tilillä oli kuitenkin vain 890 euroa. Jakokelpoista vapaata pääomaa tilikauden päättyessä yrityksellä oli 40 653 euroa. Osinkoa hallitus päätti jakaa 3 200 euroa.

Raumalta lähtöisin oleva räppäri on allekirjoittanut tilikausitiedot itse. Yrityksen hallituksessa istuu Williamin lisäksi vanhempi raumalaismies, jolla on sama sukunimi, mutta Ville omistaa yksin kyseisen yrityksen kaikki osakkeet.

Lue myös: Räppäri William sai syytteen rahanpesusta

Williamin Penelope-kappaleella on Spotify-suoratoistopalvelussa yli 23 miljoonaa kuuntelukertaa. Tarkkaa summaa Spotify-palvelun maksamista korvauksista artisteille ei ole tiedossa, mutta korvauspolitiikka on herättänyt jo vuosia puhetta musiikintekijöissä. Laulaja Anssi Kela purki tuntojaan nettisivuillaan jo vuonna 2013 ihmetellessään korvauksiaan Levoton tyttö -kappaleesta. Anssin laskujen mukaan hän oli saanut vain 0,0035 euroa soittokerrasta.

Tuolla laskukaavalla laskettuna William on tienannut Penelope-hitillään yli 80 000 euroa. Mikä sitten on Willamin osuus levy-yhtiöiden ja kappaleen tekijöiden jälkeen ei ole tiedossa.

Lue myös: Räppäri William tuomittiin sakkoihin! - Kaahasi holtittomasti!

Osti kattohuoneiston velatta

Kotipaikkakunnaltaan Helsinkiin viime syyskuussa muuttanut räppäri asuu Helsingin Kalliossa avoliitossa 50-neliöisessä kattohuoneistossa fitnesskaunotar Sonja Aiellon kanssa. Penelope-räppäri kertoi tämän vuoden tammikuussa Ilta-Sanomissa asuntohankinnastaan avoimesti.

–  Olin päättänyt, etten muuta Helsinkiin ennen kuin pystyn ostamaan täältä kämpän, sillä en halunnut mennä vuokralle, mies sanaili kyseisessä haastellussa.

Lue myös: Riitelyä ratikkapysäkillä? Sonja Aiello ja William bongattiin viileissä tunnelmissa Helsingissä!