Räppäri Mikael Gabriel tuomittiin syylliseksi rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen!

Kotimaa | 03.03.2021 14:27

Tänään keskiviikkona (3.3.) Helsingin käräjäoikeudessa käsiteltiin Mikael Gabrielin, 31, saamaa syytettä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Asia sai alkunsa viime kesäkuussa.

Lue lisää: Syytteet rattijuopomuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta! Nyt Mikael Gabriel kertoo oman puolensa kesäkuun tapahtumista: "Allekirjoitan täysin nollatoleranssin ratissa..."

Tuoreen päätöksen mukaan Mikael todettiin syylliseksi rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen. Hän sai yhteensä 50 päiväsakkoa, jonka yhden suuruus on 56 euroa. Tämä tekee Mikaelille maksettavaksi yhteensä 2 800 euroa. Lisäksi tuore isä joutuu maksamaan päihdetutkimuksesta koituneet kulut.

Mikael myönsi käyttäneensä kannabista vain kaksi päivää ennen ajoa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Räppäri ei kuitenkaan saapunut paikalle, vaikka hänet oli haastettu saapumaan paikalle oikeudenkäyntiin henkilökohtaisesti. Käräjäoikeuden mukaan asia voidaan kuitenkin ratkaista ilman miehen paikallaoloa. Mikael julkaisi aamupäivällä julkisella Instagram-tilillään tarinaosiossa videon, missä hän oli pelaamassa jalkapalloa. Räppäri antoi siinä myös hashtaginsa muodossa olettaa, ettei olisi saapumassa paikalle käräjäoikeuden istuntoon.

Lue myös: Räppäri Mikael Gabrielille syyte rattijuopumuksesta

Syyttäjä vaati räppärille sakkorangaistusta. Räppäri oli toimittanut oikeudelle palkkatodistuksen, joka todettiin salaiseksi.

Asia juurtaa viime kesäkuiseen tapahtumaan, jolloin Seiska uutisoi tilanteesta ensimmäisenä.

Tuolloin poliisin kaksi tunnuksellista partiota pysäyttivät Mikaelin Tesla-merkkisen sähköauton näyttävästi iltapäivällä Helsingin Punavuoressa. Auto tutkittiin tuolloin tarkasti monen poliisin toimesta, ja Mikaelin mukana olleen naisen käsilaukku tutkittiin kadulla myös kiivaasti. Operaation jälkeen yksi poliiseista ajoi räppärin auton pois. Mikael otettiin kiinni paikalta ja kyyditettiin verikokeisiin, mistä hän pääsi pois näytteenoton jälkeen.

Pari tuntia tapauksesta räppäri päivitti somekanavaansa kuin mitään ei olisi tapahtunut. Reilu kolme kuukautta tapahtuneesta, syyskuussa räppäri antoi tiedotteen tapahtuneesta Instagram-tilillään. Tekstissään hän kertoi, hänet pysäytettiin poliisin rutiinitarkastuksen yhteydessä, jonka seurauksena hänet vietiin verikokeisiin. Julkaisussa räppäri kertoi, että hänen verestään löytyi pieni määrä kannabiksen käytön jämiä. Mies kuitenkin ilmoituksen lopuksi puhui nollatoleranssista näissä asioissa ja kertoi, että jos hänet asiassa tuomitaan, hän kantaa vastuunsa asiassa.

Lue myös: Poliisi pysäytti Mikael Gabrielin Teslan – silminnäkijä: ”Mikaelin näköinen mies vietiin maijaan” – räppäri nähtiin seuraavaksi mielenosoituksessa! Katso kuva! 

Ennenkin poliisin pahnoilla!

Pari vuotta sitten räppäri herätti laajaa kohua, kun hän vietti yön poliisin pahnoilla myös saman kaltaisesta teosta. Tuolloin Mikael tuomittiin sakkotuomioon huumausainerikoksesta, rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Kiinniottoa seuraavana päivänä räppäri noudettiin suoraan esiintymään Helsingin kaupungin järjestämille lasten itsenäisyyspäivän juhlille Finlandia-talolle. Mikael oli myöhässä keikalta tuntikausia, eikä siihen annettu hänen puoleltaan tuolloin mitään selitystä. 

Tuorein käry aiheutti Gabrielille lovea lompakkoon ainakin yhden keikan verran, sillä häneltä peruttiin Kummit Live: Elämä Lapselle -hyväntekeväisyyskonsertin keikka, mikä myös televisioitiin suoriltaan. Suosikkiräppäri loisti ohjelmassa mainostuksista huolimatta poissaolollaan, eikä itse ohjelmassa mainittu asiasta mitään. Niin Kummit kuin Mikael antoivat asiasta tiedotteen ennen ohjelmaa. Tiedote saapui medialle samana päivänä, kun syyttäjä oli nostanut syytteet räppäriä vastaan.

Teksti:Olli Suominen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!