fbq
Uutiset
17.09.2020 13:37
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan toimitus, Instagram
Mikael Gabriel
Syytteet rattijuopomuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta! Nyt Mikael Gabriel kertoo oman puolensa kesäkuun tapahtumista: "Allekirjoitan täysin nollatoleranssin ratissa..."
Uutiset
17.09.2020 13:37
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan toimitus, Instagram

Seiska uutisoi eilen keskiviikkona, että räppäri Mikael Gabriel, 30, on saanut syytteet rattijuopumuksesta sekä huumausaineen käyttörikoksesta.

Lue myös: Räppäri Mikael Gabrielille syyte rattijuopumuksesta

Helsingin käräjäoikeudesta vahvistettiin Seiskalle, että Mikael on saanut syytteen rattijuopumuksesta, ja epäilty teko on tapahtunut 3. kesäkuuta. 

Huumausaineen käyttörikos on Helsingin käräjäoikeuden mukaan tapahtunut 1.-3. kesäkuuta.

Seiska uutisoi kesällä, että poliisi oli pysäyttänyt Mikaelin auton Helsingin keskustassa kesäkuun alussa. Silloin paikalla ollut silminnäkijä kertoi, että räppärin Tesla-auton ympärillä oli kaksi poliisiautoa. Silminnäkijän mukaan autossa oli kaksi matkustajaa, joista toinen oli nainen.

Lue myös: Poliisi pysäytti Mikael Gabrielin Teslan – silminnäkijä: ”Mikaelin näköinen mies vietiin maijaan” – räppäri nähtiin seuraavaksi mielenosoituksessa! Katso kuva! 

Konserttiesiintyminen peruuntui 

Mikaelin oli tarkoitus esiintyä Elämä Lapselle -konsertissa eilen, mutta MTV:n mukaan räppäri ja Lastenklinikoiden Kummien markkinointi- ja viestintäpäällikkö olivat tehneet yhteisen päätöksen siitä, ettei Mikaelia nähdä konserttilähetyksessä.  

Lue myös: MTV: Mikael Gabriel jättäytyy pois Elämä Lapselle -konsertista - taustalla tänään paljastuneen rattijuopumussyytteen lisäksi syyte huumausaineen käyttörikoksesta 

- Olemme yhdessä sopineet, että Mikael Gabriel jättäytyy tässä tilanteessa pois Elämä Lapselle -konserttilähetyksestä, jotta huomio pysyy ohjelman päätarkoituksessa, Matti Valli Lastenklinikoiden Kummien markkinointi- ja viestintäpäällikkö kertoi MTV:lle eilen.

Kertoo oman puolensa tapahtuneesta

Mikael julkaisi eilen pitkän kirjoituksen Instagram-tilillään. Sovelluksen Stories-osiossa räppäri avaa kesäkuun pysäytystapausta. Hän toteaa, että kyseisen pysäytyksen aikana poliisit päättivät viedä hänet rutiinitarkastukseen, jonka jälkeen hän pääsi lähtemään kotiin normaalisti.

Kesäkuussa minut pysäytettiin Helsingin keskustassa kesken työpäivän. Kyseessä oli poliisin mukaan rutiinitarkastus ja minut vietiin verikokeeseen. Kokeen jälkeen pääsin heti lähtemään kotiin ja sain myös pitää ajokorttini, koska kohdallani ei epäilty liikenteen vaarantamista tai päihtyneenä ajamista, Mikael kirjoitti.

Mikaelin mukaan eilen paljastuneet syytteet tulivat hänelle yllätyksenä. 

Sain tänään tiedon, että syyttäjä on päättänyt nostaa syytteen rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta, koska verestäni oli löytynyt pieni määrä kannabiksen käytön jäämiä. Allekirjoitan täysin nollatoleranssin ratissa, enkä lähde ajamaan mikäli ajokykyni on heikentynyt jostain syystä. Mikäli minut tässä asiassa tuomitaan, kannan vastuuni, kuten olen aina tehnyt, Mikael totesi tekstissään.

Kuvakaappaus Mikaelin Instagram-tarina-osiosta.
Kuvakaappaus Mikaelin Instagram-tarina-osiosta.

Mikaelin aikaisemmat tuomiot

Mikael on kärynnyt ratista marraskuussa 2017. Tuolloin räppäri kertoi asiasta Facebook-sivullaan. Pysäytyksen yhteydessä poliisi löysi Mikaelin hallusta kannabista, jonka hän myönsi omakseen. 

Lue myös: Mikael Gabrielille kolme tuomiota: Selvisi huumekärystä sakoilla! 

Mikael tuomittiin myös vuonna 2018 yhteensä kolmesta rikoksesta: huumausainerikoksesta, rattijuopumuksesta, ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Mikael kärähti ajettuaan autoa kannabiksen vaikutuksen alaisena. Hänen hallustaan löytyi 21,2 grammaa kannabista. Mikaelin kotiin tehtiin kotietsintä. Tapaus herätti runsaasti kohua, sillä räppäri joutui viettämään yön poliisivankilassa ja suuntasi sieltä esiintymään ala-asteikäisille lapsille Helsingin pormestarin järjestämään itsenäisyyspäivän juhlaan.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »