fbq
Kristiina Komulainen

Poliisi tutki Kristiina Komulaisen somekäyttäytymisen – näin konstaapelin kaupallisiin yhteistöihin suhtauduttiin

Radiopersoona Kristiina Komulaisen, 43, lyhyt poliisiura sai mollivoittoisen käänteen, kun kollegat tehtailivat hänestä valituksia poliisin eettiseen kanavaan.
Kaikkiaan poliisikollegat tekivät Kristiinasta neljä valitusta.

Poliisikollegojen valitusten mukaan julkkispoliisina tutuksi tullut Kristiina jakoi yksityisellä Instagram-tilillään poliisityöhön liittyvää sisältöä ja teki samalla markkinointia sekä kaupallista yhteistyötä.

Kollegat hermostuivat julkkispoliisin sometuksesta! Tällainen on Kristiina Komulaisesta tehty valitus – katso!

Kun kollegat aloittivat valitusryöppynsä, poliisin ylläpitämään eettiseen kanavaan tulleet valitukset siirrettiin ensin valtakunnansyyttäjän toimiston arvioitaviksi.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Valtakunnansyyttäjä siirsi valitukset myöhemmin Helsingin poliisilaitokselle.

Valitukset tehtiin tammikuussa 2022. Ilmeisesti Kristiina sai sopasta tarpeekseen, sillä hän irtisanoutui virastaan yllättäen jo maaliskuussa.

Kristiina Komulainen ehti olla poliisina vain vuoden, kunnes irtisanoutui yllättäen. Kulisseissa kuohui, sillä julkkispoliisina profiloituneesta juontajasta oli tehty useita valituksia.
Kristiina Komulainen ehti olla poliisina vain vuoden, kunnes irtisanoutui yllättäen. Kulisseissa kuohui, sillä julkkispoliisina profiloituneesta juontajasta oli tehty useita valituksia.

Konstaapeli hiljeni! Mitä tapahtui poliisista hatkat ottaneen Kristiina Komulaisen kohutulle Instagram-tilille?

Nyt poliisilaitoksen oikeusyksikkö on tutkinut Kristiina Komulaisen somekäyttäytymistä sekä yksityis- että virkatilinä toimineen Konstaapeli Komulainen -sivuston osalta.

Sen perusteella kantelut eivät anna aihetta enempiin toimenpiteisiin. Perusteluissa todetaan, että Kristiinalla on ollut sivutoimilupa liittyen hänen yritystoimintaansa.

Ex-kohupoliisi Kristiina Komulainen palasi koulun penkille: "Sparraan omia johtamistaitojani"

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tosin oikeusyksikkö toteaa, että Kristiina on yksityisellä Instagram-tilillään harjoittanut kaupallista yhteistyötä tavalla, joka poikkeaa hänelle myönnetyn sivutoimiluvan tehtävämäärittelystä.

– Komulaisen menettelyssä havaittavia virheellisyyksiä on kuitenkin pidettävä vähäisinä. Ottaen lisäksi huomioon, että Komulainen ei työskentele enää poliisin virassa, ei asia anna Helsingin poliisilaitokselle aihetta enempiin toimenpiteisiin, perusteluissa todetaan.

Kristiina Komulaisen poliisipesti kesti vuoden. Nykyään hän opiskelee Jyväskylässä filosofiaa.