fbq
Kotimaa
17.04.2022 08:00
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan arkisto ja Poliisi
Kristiina Komulainen
Kollegat hermostuivat julkkispoliisin sometuksesta! Tällainen on Kristiina Komulaisesta tehty valitus – katso!
Kotimaa
17.04.2022 08:00
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan arkisto ja Poliisi

Seiska uutisoi jo aiemmin, kuinka Helsingin poliisissa työskentelevän konstaapeli Kristiina Komulaisen, 43, toiminta on saanut aikaan valitusryöpyn kollegojen keskuudesta.

Kristiinalla on Instagramissa virallinen virkatili nimellä Konstaapeli Komulainen. Useilla poliiseilla on vastaavia sometilejä, joiden sisältöä koordinoivat poliisilaitosten viestintäyksiköt.

Kristiinan poliisikollegojen valitusryöppy koski liian paljastavaa sometusta.

Lue myös: Kristiina Komulaisen toiminta hiersi Helsingin poliisilaitoksella – sometuksesta kanteluryöppy

Karhuryhmän hyllyllä

Seiska sai haltuunsa kaksi Kristiinaa koskevaa valitusta.

Ensimmäinen tupsahti Helsingin poliisin eettiseen kanavaan elokuussa 2021. Entinen tv-juontaja oli tuolloin ehtinyt olla poliisin virassaan vain muutamia kuukausia.

Valituksen otsikkona oli Turvallisuuspoikkema-ilmoitus. Nimetön poliisikollega ilmaisi syvän huolensa omasta ja työkavereidensa turvallisuudesta.

– Helsingin poliisilaitoksen Heerin vrk. Kristiina Komulainen kuvaa jatkuvasti Instagramissa omalla poliisin Instagram-tilillään 24 h näkyvissä ”tarinoissa” Poliisitalo 2 sisätiloja, valitus alkaa.

– Videoilta on näkynyt muun muassa mitä kulunvalvontajärjestelmää poliisissa käytetään, missä ajoneuvojen avaimia säilytetään ja miten niihin pääsee käsiksi, kuvannut tutkinnan siviiliautoja sekä lisäksi videolla on näkynyt poliisin erikoistoimintoyksikkö Karhun sekä koirapoliisin varustehylly.

– Komulainen vaarantaa toiminnallaan muiden poliisien turvallisuuden. Kyseiset tilat on määritelty poliisilaitoksella ”turva-alueeksi” eikä niissä siitä johtuen saa kuvata.

Esimerkki Seiskan haltuunsa saamasta, Kristiinasta tehdystä valituksesta.
Esimerkki Seiskan haltuunsa saamasta, Kristiinasta tehdystä valituksesta.

Lue myös: Kristiina Komulainen lörpöttelee yhä poliisityönsä rankoista yksityiskohdista - tästä on kyse

Turvahuoli toistuu

Reilua kuukautta myöhemmin Kristiinan sometoimista tuli jälleen uusi valitus.

– Kuvaaminen on aiheuttanut paljon ihmetystä yksikössäni siitä, mitä poliisina toimiva henkilö voi kuvata ja tuottaa sosiaaliseen mediaan... Henkilöllä on avoin profiili ja paljon seuraajia sosiaalisessa mediassa.

– Saattaa olla jopa työturvallisuutta vaarantavaa, mikäli siviiliautot tunnistetaan rekisterikilpien perusteella poliisin käytössä oleviksi, Kristiinan poliisikollega murehtii nimettömässä viestissään.

Konstaapelina työskentelleen Kristiina Komulaisen someviestit saivat poliisit huolestumaan turvallisuudesta.
Konstaapelina työskentelleen Kristiina Komulaisen someviestit saivat poliisit huolestumaan turvallisuudesta.

Lue myös: Tyssäsikö Kristiina Komulaisen ura lörpöttelyyn? Näin konstaapeli kertoi työstään somessa

Irtisanoutui yllättäen

Kristiina Komulainen irtisanoutui poliisivirastaan maaliskuussa. Irtisanoutumista pidettiin yllättävänä, sillä lehtihaastatteluissa hän oli hehkuttanut uutta ammattiaan pitkäaikaisena haaveenaan. Kristiina ehti olla poliisina vain vuoden. Hänen työnsä päättyvät kesäkuun lopulla.

Lue myös: Nyt se selvisi! Tässä on poliisiuran hylänneen Kristiina Komulaisen uusi ammatti

Kaikkiaan Komulaisesta on tehty neljä valitusta. Seiskan julkaisemat valitukset on käsitelty poliisilaitoksen oikeusyksikössä, eivätkä ne ole aiheuttaneet jatkotoimenpiteitä. Kahden muun valituksen kohtalo on vielä epäselvä.

Seiskan tavoittama Komulainen ei halunnut kommentoida someviestejään millään tavalla.