fbq
Nuorten tekstailu.

Pitäisikö tästä huolestua? Yhä nuoremmat lähettelevät seksiviestejä!

Uuden tutkimuksen mukaan nuoret altistuvat seksuaalisesti sävyttyneille viesteille aiempaa varhaisemmin. Yli 40 prosenttia lapsista on saanut tai lähettänyt seksiviestejä 14 ikävuoteen mennessä.

Kasvatussovellus Jiminy tarkasteli 54 miljoonaa tekstiviestiä ja 1,5 miljoonaa tuntia puhelimen käyttöä selvittääkseen, kuinka usein amerikkalaiset lapset lähettävät toisilleen seksiviestejä. Analyysin mukaan yli yksi kymmenestä 8-vuotiaasta on altistunut seksuaalissävytteisille viesteille ja 14-vuotiaiden kohdalla luku on jo 42 prosenttia.

Tutkimuksen mukaan tytöt altistuvat seksiviesteille aiemmin kuin pojat. 15,5 prosenttia 8-vuotiaista tytöistä on saanut tai lähettänyt seksiviestejä. Samanikäisten poikien kohdalla luku oli 5,9 prosenttia. 16-vuotiaana tytöistä viestejä on saanut tai lähettänyt 44,4 prosenttia ja pojista 36,8 prosenttia.

Analyysi osoittaa, että valtaosa lasten ja nuorten seksiviestittelystä on suostumuksellista. 58,5 prosenttia analyysissä käsitellyistä seksiviesteistä lähetettin kahden vapaaehtoisen, 10–17-vuotiaan nuoren välillä.

Jiminyn toimitusjohtaja Tal Guttman toivoo, että tutkimustulokset auttavat vanhempia ymmärtämään ilmiötä paremmin.

- Voit opettaa, mikä on oikein ja mikä väärin vain, jos tiedät, millaisten ongelmien kanssa lapsesi kamppailevat. Toivomme, että tietoisuus seksiviestien yleisyydestä ja luonteesta auttaa vanhempia käsittelemään tätä arkaa aihetta.

New York Post