fbq
Kotimaa
14.10.2021 10:14
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen
Pirkko Mannola
Pirkko Mannola, 82, avautuu ikääntymisestä: ”On masentavaa nähdä, miten kroppa rupsahtaa”
Kotimaa
14.10.2021 10:14
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen

Suomen kauneimmaksi vuonna 1958 kruunattu Pirkko Mannola, 82, tähdittää tänä syksynä Aikansa idolit -kiertuetta. Mukana ovat myös Danny, Lasse Liemola ja Kai Lind.

Lue myös: Näyttelijälegenda Pirkko Mannola, 80, ja kiekkoguru Göran Stubb, 84, yllättävät: Nautimme syntisestä elämästä!

Ikinuori ex-missi ei ole koskaan kärsinyt ulkonäköpaineista. Ainoastaan pituus, 162 cm, on askarruttanut. Mutta eipä Armi Kuuselakaan ollut kuin sentin Pirkkoa pidempi.

– Missien oletetaan olevan nykyään 170-senttisiä. Tytöt ovat kasvaneet 50-60-luvuilta. Opettelin tuolloin käyttämään korkeita korkoja, jotta sain pituutta lisää, huimissa koroissa yhä esiintyvä laulaja sanoo.

Pirkko katsoi vastikään televisiosta ohjelmaa, jossa kerrottiin, että ikääntymisen myötä kasvot ikään kuin valahtavat ”neliskanttisiksi”.

– Menin heti peilin eteen katsomaan, kuinka neliskanttinen olen, Pirkko nauraa.

Pirkko Mannola
Pirkko väläyttää vaihtavansa minihameen housuihin, jotta voi venyä kiertueella spagaattiin.

Hän ei perusta kauneusleikkauksista, botoksista saati muista pistoksista. Peilistä katsoo nykyään iäkkäämpi kaunotar.

– On masentavaa nähdä, miten kroppa rupsahtaa, vaikka kuinka pitää kuntoa yllä. On auttamaton fysiologinen totuus, etteivät lihakset ole enää entisensä. Nuorekkuuden säilyttäminen vaatii valtavasti työtä. Rypyistä en piittaa, ne saavat näkyä, Pirkko sanoo.

Pirkko pitää huolta kunnostaan kotijumppaamalla ja joogaamalla. Hän käy myös kävelylenkeillä. Pirkko on iloissaan siitä, etteivät ikävuodet ole kangistaneet häntä.