fbq
Kotimaa
27.11.2021 11:40
Teksti: Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram
Pate Mustajärvi
Pate Mustajärvi sekoili Popedan areenakeikalla: "Hoiperteli ja kouri etumustaan" – yleisö suuttui
Kotimaa
27.11.2021 11:40
Teksti: Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram

Seiskan saamien tietojen mukaan monet harmistuivat eilen perjantaina (26.11), kun Popeda esiintyi Forssassa. Yhtye esiintyi isossa urheiluhallissa Feeniks Areenalla, minne oli saapunut lukuisia yhtyeen faneja. Laulaja Pate Mustajärvi, 65, oli silminnäkijöiden ja korvankuulijoiden mukaan kuitenkin huonossa esiintymiskunnossa.


-– Hänen mikrofoniaan pistettiin hiljemmalle ja kitaristi Costello Hautamäki sekä keikalla mukana ollut Costellon poika hoitivat suurimman osan laulutyöstä, yksi Seiskan lukijoista kertoo.

– Ihan sekaisin Forssan keikalla. Esitteli housunetumustaan. Hoiperteli. Ei muistanut sanoja, pyysi Costellolta apuja, toinen lukija puistelee päätään.

Popedalla on menossa viidentoista areenakeikan Voitto kaikesta -kiertue. Sen on tarkoitus huipentua jättikonserttiin Tampereen Kannen areenalla 16.12.

Areenan yleisössä istunut lukija kokee, ettei useamman kymmenen euroa maksanut keikkalippu ollut hintansa väärti. Hän kuitenkin korostaa, että Patea lukuun ottamatta muu bändi veti keikan asiallisesti.

Vielä eilen Pate oli aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja mainosti kirjaansa Instagram-tilillään aivan normaalisti.

Lue myös: Koruttomat maistraattihäät! Pate Mustajärvi nai kirjailijan!

"Pate oli kännissä"

Myös somessa on esiintynyt närkästyneitä kommentteja eilisestä keikasta.

– Ihminen se Patekin on ja nyt oli kännissä. Se siitä ja parempaan luottaen, eräskin kirjoittaa Facebookissa yhtyeen fanisivuilla.

Popedan on määrä esiintyä tänään lauantaina Seinäjoen Rytmikorjaamolla.

– Meinattiin mennä tänään Rytmikorjaamolle bändiä katsomaan, mutta harkitaan, eräs fani pohtii.

Seiska ei tavoittanut keikkajärjestäjää kommentoimaan asiaa.

Lue myös: Popedan keikkailta sai ikävän käänteen – Pate Mustajärveltä tiukka viesti: "Nyt on tyypit niin, että tämä tällainen ei ole coolia"

Alkoholi on Patelle ongelma

Pate Mustajärvi on kertonut kärsineensä alkoholiongelmasta. 2000-luvulla laulaja päätyi toistuvasti otsikoihin rankan alkoholinkäyttönsä takia.

Esimerkiksi kesällä 2007 Pate lyyhistyi keikkabussin lattialle sairauskohtauksen saatuaan ja kiidätettiin sairaalaan. Hänet myös tuomittiin rattijuopumuksesta 50 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen 2016, kun hän kärysi ratista 1,7 promillen humalassa.

Pate on elänyt viime vuosina raittiimpaa elämää.

– Vaikka en nyt keksikään yhtään syytä palata viinanhuuruiseen meininkiin niin eihän se vanha elämä koskaan mihinkään katoa. Jos juomisen seuraukset joskus unohtuvat, niin sitten sitä varmaan lähtee vetämään kännit, tähtiartisti muotoili vuonna 2008.

 

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »