Marianne Kiukkonen

Pakkopysähdys kasvatti Marianne Kiukkosta: Makasin sairaalassa henkihieverissä

Kotimaa | 11.05.2021 06:33

Vuonna 2016 Marianne Kiukkosen, 52, takareiden lihakseen tuli paha repeämä.

– Leikkaus meni vähän pieleen, ja minulle tuli vakava veritulppa. Makasin henkihieverissä sairaalassa yli kaksi viikkoa. Toipuminen kesti kuukausia, ja minulta vietiin liikuntakyky, hän puistelee päätään.

– Minuuteni on syntynyt urheilun kautta. Yhtäkkiä jouduin pohtimaan, kuka ja mikä olen, jos en saakaan olla se vahva nainen. Tästä omanarvontunteen kolauksesta seurasi loppujen lopuksi hyvää. Ymmärsin, että lujalla asenteella selviää ja vahva voi olla myös henkisesti. Ihmisen hyvinvointi on loppujen lopuksi ruumiillisen ja henkisen olon summa.

Marianne iloitsee henkisestä kasvustaan. – Kokemani vaikeudet ovat opettaneet minulle voimaa.
Marianne iloitsee henkisestä kasvustaan. – Kokemani vaikeudet ovat opettaneet minulle voimaa.

Lue myös: Vuokra- ja ruokarahat tiukassa! Marianne Kiukkonen elämästään yh-äitinä: Kadun, etten ollut enemmän läsnä poikani elämässä

Marianne tekee vapaaehtoistyötä nuorten parissa ja on rakentamassa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin tähtäävää verkkovalmennusta, ohjaa edelleen jumppia ja tekee myös energiahoitoja.

– Henkinen kasvuni alkoi tuosta pakkopysähdyksestä. Tuntuu, että elämällä on taito järjestää tällaiset stopit, jos ihminen ei niihin itse kykene.

– Monesti päämäärätön unelmien jahtaaminen johtaa vain siihen, ettei ole tyytyväinen koskaan mihinkään. Pitäisi elää tässä hetkessä ja iloita siitä.

Teksti:Jari Peltomäki
Kuvat:Matti Matikainen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!