fbq
Kotimaa
09.05.2021 08:03
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Matti Matikainen, Nelonen ja Seiskan arkisto
Vuokra- ja ruokarahat tiukassa! Marianne Kiukkonen elämästään yh-äitinä: Kadun, etten ollut enemmän läsnä poikani elämässä
Kotimaa
09.05.2021 08:03
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Matti Matikainen, Nelonen ja Seiskan arkisto

Harva tietää, että Selviytyjät Suomi -sarjaa paraikaa tähdittävä Marianne Kiukkonen, 52, on ollut yksinhuoltajaäiti Roope-pojalleen, nykyisin 27.

– Minulla on ollut elämässäni kolme tärkeää roolia: äiti, urheilija ja poliisi. Aina järjestys ei valitettavasti ole ollut tuo.

Lue myös: Yh-äitiys vahvisti! Selviytyjät-tähti Marianne Kiukkosen raju elämä: Syöpä, ero ja kodittomuus!

Marianne Kiukkonen myöntää, että elämä yh-äitinä Helsingissä on ollut tiukkaa.

– Olen joutunut tekemään montaa työtä vuokra- ja ruokarahojen kasaan saamiseen. Se oli melkoista pinnistelyä vuosikausia. Paiskin kolmivuorotyötä poliisina, vapaapäivät olin salilla ohjaamassa ja muuttokeikkoja tekemässä, Marianne listaa.

Hän työskenteli unelma-ammatissaan poliisina liki 15 vuotta, kunnes vuonna 2018 irtisanoutui. Taustalla vaikutti julkisuudessa laajalti puitu sakkotuomio neljästä virkavelvollisuuden rikkomisesta. Marianne on tv:stä tuttu julkkispoliisi, sillä hän tähditti suosittua Poliisit-sarjaa vuonna 2012.

– Olin hyvä poliisi, enkä kadu mitään, hän sanoo nyt.

– Äitinä kuitenkin kadun, etten ollut enemmän läsnä poikani elämässä. Juoksin elantomme perässä, enkä osannut pysähtyä kuuntelemaan. Kuunteleminen on tärkeä taito parisuhteessakin: osoittaa kiinnostusta ja kysyä, miten toinen voi.

– Poliisin ammatti oli unelmani. Olen iloinen, että sain tehdä kutsumustyötäni 15 vuotta.
– Poliisin ammatti oli unelmani. Olen iloinen, että sain tehdä kutsumustyötäni 15 vuotta.

Lue myös: Selviytyjät-tähti haaveilee häistä! Marianne Kiukkonen liittyi TInderiin: Ajattelin, että nyt on hyvä sauma

Annoin kaikkeni pojalleni

Marianne on ylpeä Roopestaan.

– Olen yrittänyt antaa hänelle kaiken, mihin olen pystynyt. Enempään en kykene. Muistan, kun järjestin Roopen 10-vuotissynttäreille kaiken maailman naamiaisia, Batman-kakkua ja sitä sun tätä. Kun kysyin, mitä juhlista jäi parhaiten mieleen, poika vastasi, että metsässä juoksentelu. Silloin tajusin, että materian sijaan voi keskittyä ihan muuhun.

Äidin ja pojat välit ovat aina olleet hyvin suorat ja avoimet.

– Minun ei ole koskaan tarvinnut pelätä Roopen puolesta, hän huomauttaa.

– Roope taisteli tiensä ylioppilaaksi, suoritti hienosti armeijan ja opiskelee nyt kauppakorkeassa. Hän käy töissä, ja hänellä on terveet elämäntavat. Mitä muuta äiti voisi toivoa?

Vuoden 2000 kuvassa Mariannen kainalossa poseeraa 7-vuotias Roope.
Vuoden 2000 kuvassa Mariannen kainalossa poseeraa 7-vuotias Roope.

Lue myös: Muistatko? Selviytyjät-tähti Marianne Kiukkonen heilasteli Tony Halmeen kanssa – näin tyrmäävänä kaunotar nähtiin Gladiaattoreissa

“Kiitos tuesta, äiti”

Opiskelurahoja pankkialalla tienaava Roope on äidilleen kiitollinen.

– Marianne on erittäin hyväsydäminen, iloinen, auttavainen ja kannustava äiti. Hän on pitänyt huolta, että olen pienestä asti saanut harrastaa monipuolisesti liikuntaa ja antanut rajattomasti pt-valmennusta, poika hymyilee.

– Äidiltä olen saanut tukea omiin päätöksiin ja oppinut, mikä elämässä on tärkeää.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »